Medicina rabdarii

Desi multa lume crede ca homeopatia functioneaza la fel ca si leacurilebabesti, aceasta medicina blanda, cum se mai numeste ea, este o ramuraa medicinei care vindeca cele mai diverse boli: de la matreata pana laboli interne si alergii, de la stres pana la tristetea cronica.

Veche de aproape 200 de ani, aceasta terapeutica speciala vindeca raulprin rau. Tratamentul homeopatic consta in a-i administra bolnavuluio substanta care i-ar provoca simptome asemanatoare si unui individsanatos.

Razboiul dintre medicina traditionala - alopatie - si homeopatie nu afost niciodata fatis. Totusi, medicina clasica nu inceteaza sa negeeficacitatea homeopatiei, pe motiv ca aceasta nu a fost niciodatademonstrata stiintific. "Medicinei blande", cum mai este numitahomeopatia, i se reproseaza ca functioneaza pe baza efectului "placebo"(vindecare prin autosugestie).

Dar terapeutica descoperita, in 1790, de Christian-Samuel Hahneman adunape an ce trece tot mai multi adepti. Homeopatia se bazeaza pe principiulsimilitudinii. De altfel, acest fapt este sustinut de insusi numeleei: "homeo" care inseamna "acelasi", si "pathos" care se traduce prin"suferinta". Mai simplu, homeopatia propune bolnavului un medicament carear provoca simptome asemanatoare si unui individ sanatos.
De exemplu,un om care are febra se poate trata in doua moduri: isi administreaza osubstanta contrara simptomelor sale - un antitermic, adica o aspirina-sau poate sa adopte principiul similitudinii si sa bea un ceai fierbinte.Esenta acestei terapeutici s-ar putea rezuma in termeni populari laproverbul "cui pe cui se scoate". In homeopatie, doctorul face abstractiede modul cum sunt descrise afectiunile in medicina clasica, pentru ca else ocupa de organism ca intreg. Pentru homeopat, este foarte important cumisi simte pacientul durerea, cum isi percepe nu doar inima sau ficatul,ci modul in care traieste. Deoarece tratamentul homeopatic nu poate figeneralizat, acesta este rezultatul unei relatii foarte stranse intremedic si pacient. Consultatia homeopata nu este una obisnuita. Seamanacu o reintalnire cu un vechi prieten, caruia trebuie sa-i povestestisi sa-i reamintesti care mai e viata ta. Aceasta consultatie dureazaintre una si doua ore, si presupune ca intre medic si pacient sa sestabileasca o legatura bazata mai ales pe incredere. Pentru homeopat,cauza bolii sta in amprenta individului.

Homeopatia poate aborda orice imbolnavire. Ea este insa ideala intratarea alergiilor sau a bolilor cronice.
Tot ea trateaza cu succes siimbolnavirile usoare cum ar fi rinofaringitele, durerile reumatismale,artroza si boli ale pielii cum ar fi eczemele. Afectiuni carora de celemai multe ori medicina clasica nu le face fata. Caci homeopatia nu semultumeste sa trateze doar un simptom. Ea actioneaza in profunditatesi se ocupa de intregul organism. Unul dintre cazurile mai specialede care se ocupa homeopatia este acela al femeii-sepie, sindromcare s-ar traduce, in cateva cuvinte, prin pierderea facultatii dea iubi. Motivul: o deziluzie amoroasa sau pierderea celui iubit. Ease izoleaza de toti cei din jur si isi cladeste un imperiu al ei, incare se ascunde la fel ca si sepia. Femeia-sepie alege ca mod de viatanon-comunicarea. Comportamentul ei se poate insa foarte usor corecta cuajutorul unui tratament homeopatic, in care sunt predominante remediileobtinute chiar din sepie. Dupa cateva luni, ea isi recapata pofta deviata si de a iubi. Tot in categoria bolilor mai stranii pentru carehomeopatia are leac se inscrie si "aconitum". Persoana care sufera deaceasta boala este una foarte ingrijorata, stresata si anxioasa. Aceastateama a fost provocata de o spaima sau de un necaz, prin care a trecutpe neasteptate.
Desi persoana respectiva crede ca a depasit evenimentul(poate fi vorba de un cutremur sau de un incendiu) fara probleme,simptomele bolii apar abia mai tarziu. Pacientul se poate vindeca, dacaurmeaza un tratament bazat pe substanta "aconitum"-este numele plantei dincare se fac medicamentele necesare vindecarii, de unde si numele bolii."Pentru medicul homeopat, pacientul sau este unic, si implicit tratmentulpe care i-l va prescrie nu va putea fi urmat decat de acel om", spunemedicul Ioan Teleianu, presedintele Societatii Romane de Homeopatie.Homeopatul ii prescrie pacientului un tratament, care ii va corectafragilitatile personale si care ii va stimula energia vitala aorganismului afectat de boala. Totusi, pacientii care s-au decis saurmeze un tratament homeopatic, trebuie sa aiba multa rabdare, pentruca efectele nu apar imediat, ci in decursul a doua-trei luni. Existainsa, si exceptii: "daca unui muribund, care se plange ca nu mai poaterespira, i se administreaza doua-trei granule de carbovegetale, efectuleste spectaculos. El isi revine in decurs de cinci minute si e ca sicum l-ai fi inviat din morti", spune doctorul Teleianu.

Totusi medicatia in homeopatie este o chestiune foarte importanta.
Dacaun necunoscator considera micutele granule obtinute din plante, animalesi minerale drept inofensive si crede ca si le poate administra dupabunul plac, poate avea multe surprize neplacute. Medicamentele homeopatenu se vand decat pe baza de reteta, deoarece, daca sunt administrategresit, pot avea efecte extrem de negative. Nici macar pacientii fidelihomeopatiei care au urmat un anumit tratament nu-si permit sa-l reiain caz de reaparitie a semnelor bolii. Ei trebuie sa faca o noua vizitamedicului homeopat, care le va indica in ce concentratie trebuie reluattratamentul.

Medicamentele homeopate pot fi gasite in farmacii sub doua forme: granulesi solutii alcoolice. Granulele se administreaza dimineata, pe nemancate,iar solutia alcoolica se dizolva in apa. Tratamentul homeopatic estefoarte economic, un tub de medicamente costand 5-6.000 de lei.Desi, in Romania, informatiile despre homeopatie sunt foarte putine,iar numarul medicilor homeopati este destul de mic, exista foarte multepersoane care au ales drept cale de vindecare remediile naturale.

Legile homeopatiei
Modul de preparare almedicamentelor
Cum ajungi medic homeopat inRomania

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • benone pe 21 Aug 2010, 01:30
    buna

    iti dau ca sa aiba ei retete la nr si sa iau bani de la stat fa un pic si traditional cum faceau bunici nosti cu noi si o sa iasa bine

    0
    0

  • maria pe 26 Nov 2008, 16:54
    modul de administrare

    eu am un baietel de 2 ani si ii administrez tratament homeopatic,bine/nteles prescris de medic homeopat,dar acum este racit si am fost la medic si ne-a dat o alta reteta,care mi-a spus ca aceste medicamente nu trebuie sa-mi lipseasca din casa li se mai spune si ( farmacia casei) asa.totul e in regula pana acum,numai ca nu mi-a zis cum sa i le administrez copilului,aceste medicamente care mi l-a dat acum,dumneaei mi-a zis sa continui si tratamentul anterior care mi-l daduse si nu il terminasem,pe acela stiu cum sa il administrez ca mi-a scris dar la acesta a omis cred ,caut pe situl dv. si nu gasesc mod de administrare la medicamentele care se zice ca nu trebuie sa-ti lipseasca din casa...adica de raceala ,de, stiu eu... dureri abdominale etc va rog sa-mi raspuneti daca faceti si asta sau daca nu dati mai multe indrumari in vederea administrarii medicamentelor homeopate,va multumesc,

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod