În cât timp își revine la normal burtica unei mămici după naștere

Un nou-născut cântărește în medie aproximativ 3,4 kilograme. Dar câte kilograme vei avea tu când ieși din spital? Și în cât timp își revine în general burica unei mămici după naștere?
Cu toate că e diferit pentru fiecare femeie și este vorba despre o serie specifică de factori, există câteva etape pe care le poți nota în calendarul tău.

De cât timp are nevoie burtica unei mămici pentru a-și reveni la normal după naștere?

La 24 de ore de la naștere


Femeile pierd în medie 5,4 kilograme aproape imediat după naștere. Este vorba de copil, sânge, fluide și lichidul amniotic. În această perioadă de 24 de ore, burtica postpartum începe deja să scadă.

La o săptămână după


Încă mai sunt eliminate multe lichide, mai ales dacă mămica a făcut epidurală, ceea ce înseamnă că kilogramele mai scad. Însă nu te urca încă pe un cântar.
Și alăptatul poate juca un rol în pierderea în greutate. Femeile sunt sfătuite să consume o cantitate suplimentară de 500 de calorii pe zi când alăptează, adesea pierzând mai multă greutate după naștere. Unele femei pot să piardă în greutate mai repede decât altele, indiferent dacă alăptează sau nu.

Două săptămâni mai târziu


Mamele nu ar trebui să se cântărească în primele două săptămâni după naștere. Hormonii încă încearcă să se stabilizeze, iar numărul de pe cântar nu reflectă de obicei grăsimea din organism.

O lună mai târziu


Aproape că sună prea bine pentru a fi adevărat, dar noile mămici pot pierde până la 9 kilograme la o lună după naștere. Deoarece majoritatea femeilor sunt sfătuite să ia în greutate 10-12 kilograme în timpul sarcinii, o lună mai târziu ajung aproape la greutatea pre-copil.

Șase săptămâni mai târziu


Uterul se întoarce în pelvis în această perioadă, așa că abdomenul pare mai plat și mai mic. Este o mare schimbare în ceea ce privește felul în care arată burtica unei mămici.

Câteva luni mai târziu


Dacă respecți obiceiurile alimentare sănătoase pe care le-ai început în timpul sarcinii, vei fi aproape de greutatea normală la câteva luni de la naștere. Exercițiile fizice te pot ajuta să atingi mai ușor greutatea dorită.

Nouă luni mai târziu


Dacă ai câștigat în greutate mai mult de cele 10-12 kilograme recomandate, s-ar putea să dureze ceva mai mult să arăți așa cum îți dorești. Însă trebuie să reziști, să mănânci sănătos și să faci exerciții.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod