Frumuseţea ta: 5 trucuri de machiaj ca să pară că ai nasul mai mic

Perfecțiunea feței este greu de atins, dar din fericire există atât de multe produse care te pot salva, încât orice imperfecțiune are o rezolvare simplă și rapidă. Situat în centrul feței, nasul atrage atenția și pune probleme serioase oricărei femei care țintește spre lookul perfect. Dacă ai fost înzestrată cu un nas micuț, te poți considera o norocoasă, deoarece nu trebuie să apelezi la diverse trucuri pentru a-l face să pară mai mic. În schimb, dacă nu ești mulțumită de nasul tău și vrei să creezi iluzia unui nas mai mic, îți recomandăm să încerci următoarele trucuri de machiaj.

1. Lasă o distanță mai mică între sprâncene

Atunci când vrei să lași impresia unui nas mai mic, trebuie să faci o analiză a feței tale.

Mai exact, trebuie să te uiți la forma sprâncenelor. Deoarece sunt situate deasupra nasului și formează un T împreună cu acesta, sprâncenele îi influențează dimensiunile. Cum? Foarte simplu, prin distanța care există între ele. Dacă ai sprâncenele apropiate, nasul va părea automat mai îngust. Dacă obișnuiești să lași o distanță mare între sprâncene, nasul va părea mai mare, mai lat.

2. Conturează nasul cu o nuanță mai înschisă

Conturarea nasului este cea mai simplă metodă prin care poți da o nouă formă acestei zone a feței. Ai nevoie de o pensulă îngustă cu peri scurți sau medii, o pensulă pentru blending și o pudră cu una-două nuanțe mai închise decât nuanța naturală a pielii.

Dacă nu ai o astfel de pudră, poți folosi un fard neutru pentru ochi, un maro nici prea închis, nici prea deschis.
La fel de bine poți folosi un fond de ten cu textură cremoasă sau un concealer cremos. Nu este indicat să folosești produse lichide, întrucât se vor întinde prea mult și nu oferă definirea de care ai nevoie.

Lasă liberă zona centrală a nasului și, cu pensula cu peri scurți și pudră, conturează vertical laturile exterioare ale nasului, unde în mod normal cad umbrele.

Dacă ai nasul îngust în partea de sus și lat spre nări, evită să îl conturezi în zona cea mai îngustă, dar concentrează o cantitate mai mare de produs în zona cea mai lată.

Dacă ai nasul prea lung și vrei să îl faci să pară mai scurt, conturează lobul nasului (zona de deasupra nărilor, care dă forma nasului). Este bine să folosești un contur în formă de V.
Dacă ai un nas cu lob foarte ascuțit, conturul trebuie aplicat orizontal, pentru a crea o umbră care scurtează forma nasului.

3. Estompează liniile conturului

Secretul unui contur perfect și al unui nas mai mic stă într-un truc foarte simplu: estomparea liniilor definite. Nimeni nu trebuie să știe că ai nasul conturat, așa că este bine să scapi de toate liniile dure ale conturului. Ia pensula pentru blending și trece-o de mai multe ori peste conturul de mai devreme, până ce obții o nuanță naturală, o umbră naturală.

4. Iluminează centrul nasului

Pentru a încheia trucurile de micșorare a nasului prin machiaj, trebuie să folosești un highlighter. Poate fi cu o nuanță mai deschis decât nuanța naturală a pielii.
Cu o pensulă îngustă, aplică iluminatorul pe linia centrală a nasului, între cele două linii conturate anterior. Ia din nou pensula de blending și estompează iluminatorul, astfel încât să obții nasul perfect: mai îngust și mai scurt.

5. Folosește un ruj într-o nuanță puternică

Pentru a distrage atenția de la nas, colorează-ți buzele cu un ruj puternic. De asemenea, evită să-ți conturezi prea mult pleoapele inferioare ale ochiului, întrucât vor atrage atenția spre nas.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod