5 trucuri ca să-ţi maschezi cearcănele

Cearcănele îţi dau bătăi de cap în fiecare dimineaţă? Dacă nu ai găsit încă soluţia eficientă pentru a le acoperi fără ca zona de sub ochi să fie extrem de incărcată, iată câteva trucuri simple ca să scapi de cearcăne.

Cearcănele îţi dau bătăi de cap în fiecare dimineaţă? Dacă nu ai găsit încă soluţia eficientă pentru a le acoperi fără ca zona de sub ochi să fie extrem de incărcată, iată câteva trucuri simple ca să scapi de cearcăne.

În primul rând este esenţial să nu pierzi toate nopţile prin cluburi, să nu consumi alcool fără măsură şi să nu fumezi pentru că toate aceste obiceiuri îţi vor accentua cearcănele. Printre alte cauze care pot să agraveze cearcănele se numără şi curentul de aer, hiperpigmentarea, venele albăstrui (care sunt mai evidente odată cu trecerea anilor), circulaţia deficitară, slăbirea tonusului musculaturii din jurul ochilor, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea.

Iată câteva trucuri eficiente ca să maschezi cearcănele!

 

1. Nu uita de feliile de castravete

Stai 10-15 minute cu ele pe ochi pentru a răcori ochii, având un efect decongestionant. Mai poţi să aplici suc de castravete pe două dischete demachiante pe care să le laşi pe ochi 10-15 minute.

Mai poţi să foloseşti comprese reci cu ceai verde, felii de cartof sau masarea zonei de sub ochi cu ulei de migdale în fiecare seară înainte de culcare.

2. Foloseşte un burete moale

Pentru o acoperire mai bună a cearcănelor, foloseşte un burete şi încearcă să eviţi aplicarea anticearcănului cu ajutorul unui deget. Alege un anticearcăn lichid în nuanţa potrivită tenului tău (cu un ton mai deschis decât culoarea tenului, recomandă experţii în make-up), pune o picătură pe mână, îmbibă buretele şi aplică pe zona de sub ochi, prin tamponări uşoare.

3. Foloseşte pudra translucidă peste anticearcăn

Alege o nuanţă potrivită de pudră translucidă pe care să o aplici prin tamponări uşoare peste anticearcăn. Va fixa mai bine anticearcănul.

4. Fard de iluminare pentru colţurile interioare ale ochilor

Deoarece colţurile interioare ale ochilor sunt mai închise la culoare poţi să aplici cu ajutorul unei pensule un fard cu efect de iluminare pentru a oferi mai multă luminozitate ochilor.

5 . Alege un anticearcăn pe bază de vitamina C

Foloseşte produse speciale anticearcăne care menţin elasticitatea şi hidratarea pielii şi au în acelaşi timp un uşor efect antiinflamator. Cele mai recomandate sunt produsele pe bază de vitamina C, recomandă medicul dermatolog Andra Cristea.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marian_ice pe 6 Nov 2011, 03:52
    marian_ice

    asa ca,fetelori reactionati cu mare placere ca,acest articol va da foarte mare ajutor pentru a ascunde cearcanele obositoare...!!!

    3
    0

  • ady73 pe 12 Iun 2011, 13:57
    cearcanele

    Un articol foarte interesant,mai ales ca cearcanele dau un aspect inestetic.

    4
    0

  • andreea pe 3 Iun 2011, 10:47
    bravo pt sfaturi

    Like pt articol si filmuletul ajuta foarte mult.

    11
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod