Uleiul de masline: retete cosmetice

Daca vrei cea mai buna crema antirid, cea mai buna masca hidratanta sau o solutie care sa rezolve acneea, nu uita ca uleiul de masline extravirgin este un tratament cosmetic eficient si in plus, natural 100%. Cum sa-ti prepari retetele acasa?

Daca vrei cea mai buna crema antirid, cea mai buna masca hidratanta sau o solutie care sa rezolve acneea, nu uita ca uleiul de masline extravirgin este un tratament cosmetic eficient si in plus, natural 100%. Cum sa-ti prepari retetele acasa?

Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog si membru al Federatiei Mondiale de Medicina Antiaging ne spune cum sa ne facem acasa masti, creme antirid si lotiuni demachiante toate pe baza de ulei de masline care datorita concentratiei mare de antioxidanti, polifenoli si vitamina E renegereaza pielea si o mentine tanara.

 

Solutia pentru pielea uscata


"Uleiul de masline este solutia perfecta pentru ingrijirea delicata a tenului deshidratat, deoarece inmoaie pielea, hidrateaza, regenereaza si ajuta la indepartarea impuritatilor", precizeaza prof. dr. Nedelcu.  Astfel cand ai tenul obosit si uscat foloseste compresele caldute cu ulei de masline pe care le poti aplica pe pometi, frunte si tample. Dupa cateva minute, compresele se inlatura si se clateste fata cu apa calduta. "Sunt suficiente cateva asemenea proceduri pentru ca tenul sa isi recapete stralucirea", adauga specialistul.


O alta solutie este sa iti masezi fata cu ulei de masline timp de doua-trei saptamani pana cand observi ca pielea isi recapata aspectul catifelat, iar apoi sa continui cu un tratament de intretinere (o data la doua zile).

Fiind un puternic hidratant, uleiul poate inlocui foarte bine crema de corp la persoanele cu piele uscata, cu conditia sa fie aplicat in fiecare seara dupa baie.

 

Cum sa-ti prepari o crema antirid?


Crema pentru tenul ridat, imbatranit: se fierb la foc mic diverse plante (flori de galbenele, tei, pelin, coada-soricelului, patragina, musetel) in ulei de masline si ceara de albine. Amestecul se strecoara cand este fierbinte, iar dupa ce s-a racit, poate fi folosit ca o crema hidratanta, o data la doua zile.

 

Pentru ameliorarea acneei


Se aplica pe zona afectata in fiecare zi comprese cu 25 cl ulei de masline si100 de picaturi de ulei aromat de lavanda. Primele efecte apar dupa cateva zile.

 

Retete pentru o lotiune demachianta naturala


Ai la indemana o optiune naturala pentru a curata fata de impuritati: amesteca un sfert de lingurita de zeama de lamaie verde cu o lingura de lapte, una de suc de castravete si una de ulei de masline. Aplica pe fata si pe gat si clateste cu apa callduta dupa 15 minute.

 

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dulceatza tha pe 23 Aug 2014, 11:46
    intretinere

    eu folosesc doar ulei de masline ptr ten si fata,am inceput de cateva zile,c zici are vreun efect doar asa simplu?multumesc

    0
    0

  • Grama Aurica pe 27 Ian 2013, 12:11
    Crema antirid

    Mise pare interesanta crema antirid,dar ce cantitati trebuie sa pun de ulei,ceara si plante medicinale.Nu cred ca trebuie sa punem asa la intamplare.Daca cineva a preparat aceasta crema si a dat rezultate sa-mi zica si mie. Multumesc anticipat.

    0
    0

  • liliana22 pe 18 Nov 2012, 10:08
    foarte bun

    Si eu folosesc uleiul de masline, mai ales pentru par. si il tin cateva ore. Si uneori il folosesc si pentru un scrub de piele, cand il amestec cu zat de cafea. Sau pentru maini. Uneori, pentru par mai alterneaz cu ulei de struguri sau de argan.

    0
    0

  • nelu pe 2 Oct 2012, 07:46
    MESTEC DE ULEIURI VEGETALE PENTRU PAR , CELULITA, BEBELUSI

    Va recomand un site cu cea mai mare incredere, au un ulei de par foarte bun, are ulei de argan , ulei de masline, ulei de ricin , ulei de galbenele, musetel, brusture etc. Sunt amestecate cele mai bune uleiuri vegetale care ajuta regenerarea si cresterea parului au un ulei de masaj aticelulitic extraordinar , ulei pentru masajul bebelusilor.Toate sunt naturale100% www.biosnatura.ro

    0
    0

  • roxi pe 8 Ian 2011, 16:39
    acnee

    irina de unde ai procurat iaurt de corp

    2
    0

  • Irina pe 6 Nov 2010, 19:16
    Ten curat si sanatos

    "Uleiul de masline este solutia perfecta pentru ingrijirea delicata a tenului deshidratat, deoarece inmoaie pielea, hidrateaza, regenereaza si ajuta la indepartarea impuritatilor", precizeaza prof. dr. Nedelcu. Un articol foarte bun, pentru ca sunt putin mai comoda o sa va spun un "secret", eu folosesc iaurtul de corp cu ulei esential de masline si lamaie pentru ca hidrateaza intens, înlătura ridurile, pistruii şi petele.Lămâia are un efect antiseptic şi este un bun tonic nervos. Acest iaurt pentru ingrigirea corpului si a tenului mi-a fost recomandat de catre o prietena.Eram sceptica dar pana la urma mi l-am procurat si a dat roade.In maximum 1-2 luni au inceput sa se vada efectele, ridurile devenind tot mai fine si incet incet sa dispara, pielea este foarte bine hidratata, iar acneele nu mai au curajul sa mai apara. Aici am gasit cam tot ce am avut nevoie pentru ingrijirea corporala si a tenului.Va recomand acest site cu cea mai mare caldura si sper sa gasiti ceea ce aveti nevoie http://www.loveandcare.ro

    4
    0

  • lidia_14 pe 2 Sep 2010, 21:37
    super

    multumesc mult pentru aricol

    2
    0

  • dina pe 14 Iul 2010, 08:58
    crema antirid

    super receta o a incerc si eu neaparat !!! sper sa-mi ajute...

    1
    0

  • Claudia pe 9 Iun 2010, 16:35
    bun la orice

    Eu folosesc pe pielea uda dupa dus, si pun cateva picaturi de ulei esential in sticluta. Nu mai e nevoie de nici o reteta. E perfect asa cum e

    1
    0

  • bebe_blond pe 9 Iun 2010, 12:41
    super articolul

    chiar diseara voi incerca crema antirid...felicitari pentru articol!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod