Stii sa lupti impotriva celulitei?

Concediul este din ce in ce mai aproape si parca simti deja nisipul plajei sub talpi si briza marii care iti ravaseste parul in timp ce te plimbi pe tarm... Cu atat mai mult acum, cuvantul "celulita" este de natura sa te deprime. Te studiezi de fiecare data cand faci dus, sperand ca nesuferitul aspect de "coaja de portocala" al epidermei de pe coapse si fese a disparut. Parca e mai putin... parca s-a mai estompat... of, dar nu este oare numai o impresie? Nu lasa acest lucru sa-ti strice buna dispozitie. Sunt convinsa ca stii foarte multe despre celulita si remediile recomandate, insa... mai sunt cateva aspecte pe care nu le-ai aflat inca si care s-ar putea dovedi salutare!

Cremele anticelulita - un simplu mit

Probabil ai incercat deja mai multe creme "miraculoase", a caror eticheta iti promite ca vei scapa in curand de celulita, iar pielea ta isi va regasi supletea si elasticitatea in timp record... Insa nu este deloc exclus sa fi fost dezamagita. Oare ai gresit tu pe undeva in aplicarea produsului?

Nu este cazul sa-ti faci reprosuri si nici sa te orientezi spre achizitionarea unui produs similar, despre care crezi ca ar fi mai performant. Este important sa stii ca, practic, nu exista nici un argument pentru ca folosirea acestui tip de produse sa conduca la obtinerea rezultatelor scontate.

Explicatia este foarte simpla: stratul de tesut adipos este situat sub epiderma (subcutanat) astfel incat, chiar daca produsul respectiv este absorbit in piele, nu are capacitatea de a elimina toxinele specifice. De fapt, singurul rezultat concret al folosirii acestor creme este acela ca imbunatatesc textura epidermei, care va deveni mai matasoasa, dar problema nu va disparea. Fapt de care cred ca te-ai convins deja...

Cateva remedii si sfaturi generale

Daca mergi la un salon de cosmetica, alege un tratament constand in aplicarea unei lotiuni pe baza de alge marine si "impachetarea" zonelor afectate timp de 20-30 de minute. Ulterior, este necesar un masaj anticelulitic intens. Procedura aceasta, repetata saptamanal, va duce la indepartarea celulitei, care va fi pur si simplu exfoliata de pe corp prin remedii naturale.

O alta solutie este sa-ti prepari singura o lotiune cu efect anticelulitic. Nu te gandi ca ar fi ceva complicat. Cele mai bune idei sunt intotdeauna simple... Intr-un bol, amesteca ulei special pentru bebelusi si zahar (proportia este aproximativ 3 parti ulei cu o parte zahar - in cantitati mici, pentru ca de fiecare data trebuie sa prepari din nou amestecul). Inainte de fiecare dus, maseaza-te cu acest produs pe zonele afectate. Zaharul va actiona ca exfoliant, in timp ce textura fina a uleiului iti va lasa pielea fina si matasoasa.

Un regim de viata sanatos nu-ti va indeparta celulita, insa categoric te poate ajuta sa o tii sub control. Bea cel putin doi litri de apa zilnic, mananca fructe, legume si cereale integrale, practica exercitii fizice si renunta, pe cat posibil, la cafea si grasimi saturate. In afara de apa, este indicat sa bei suc natural de merisor si sa mananci pepene verde. Acestea au proprietati diuretice, iar consumul lor va contribui la detoxifierea organismului.

Afla care sunt recomandarile nutritionistului privind "Dieta anticelulitica".

Cuvantul de ordine: masaj

Dupa fiecare dus maseaza-ti regiunile afectate, iar ultimul jet de apa ar trebui sa fie rece. Acest lucru va stimula circulatia sangelui, fapt care se va dovedi foarte benefic in lupta ta impotriva aspectului de "coaja de portocala".

Este util si masajul zilnic pe pielea uscata. Incepe de la glezne, cu miscari circulare, maseaza lent picioarele si urca treptat spre trunchi, neuitand bratele. Aceasta este o alta metoda de stimulare a circulatiei sangelui, care alimenteaza sistemul limfatic si "dreneaza" astfel substantele toxice acumulate in organism.



 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 5 Feb 2014, 10:52
    celulita

    fetelor ajutatima, am 23 ani am nascut acum 2 ani sim mio ramas un abdomen mare si sunt plina de celulita, deja nici otul nu prea se uita la mine, nustiu ce sa mai incerc sa fie efectiv, ce sa fac? ajutatima va rog

    0
    0

  • geo pe 26 Sep 2011, 11:36
    celulita

    am folosit ft multe creme,nivea,avon,elmiplant,perfecta,nici eu nu mai stiu...dar nici un rezultatacum am trecut pe prod naturiste cu ceaiuri si tincturi,apa multa si sport....sper sa scap de ea!

    0
    0

  • liv pe 20 Iun 2011, 18:42
    remediu impotrivacelulitei

    Fetelor am gasit un remediu impotriva celulitei.....cu zat de cafea sau cafea cruda cu ulei de masline si un pliculet de ceai verde.Se amesteca pana se obt.o pasta apoi se maseaza pe zonele afectate.

    6
    0

  • Otilia pe 4 Iun 2010, 14:58
    Celulită şi vergeturi

    1. Cu celulita muuultă rabdare ca să scapţi de ea, incă cv, ea poate fi cauztă şi de dereglari hormonale, deci fuguţa la medicul endocrinolog. Fructe, legume, sport, peşte, fară prăjeli, apă şi ceiauri, masaj, exfoliere de doua ori pe saptamână( ulei de masline cu cafea, asta folosesc eu). 2. Cu vergeturile alta mâncare de peşte, cu orice v-ati da nu veţi scapa de ele, aspectul lor doar va fi îmbunătăţit. Doar cu tratament laser puteţi să le scoateţi, deşi nici acesta nu asigură o refacere 100%, întrucât vergeturile sunt nişte cicatrici aparute datorită întinderii forţate ale pielii, creşteri mari de greutate într-un timp scurt, sarcină. Ele pot fi mai degrabă prevenite, o piele hidratată nu va avea astfel de probleme .

    0
    0

  • Niko pe 30 Mai 2010, 16:21
    E greu domne'

    First of all, eu am 1.80 inaltime si 64 de kg,nu sunt grasa,sunt sunt super, dar la picioare am celulita,am renuntat la paine/dulciuri/chips-uri/chestii prajite in ulei,am renuntat la multe.Ma dau cu rolele cam 30 min- 2 h pe zi,fac abdomene, fac exercitii la picioare,folosesc o crema anticelulitica,si pana acum am turbat de nervi.Oricat de putin as manca,mananc mai putin de 1 000 de kcal pe zi,mananc fructe/legumea/supe... nu reusesc sa slabesc la picioare,aw - am uitat sa zic ca fac zilnic la stepper cate 1000 sau 1 500 si tot nu reusesc.Nu mai beau ceaiuri,posibil de asta sa nu reusesc nimic, dar in curand ma apuc de o dieta pe ceaiuri si capsuni. Nu stiu ce sa zic,e greu cu kilogramele in plus,este,eu va urez bafta si sa perseverati pentru ca eu de 1 an ma chinui asa si nu prea am reusit ceva, dar nu ma dau batuta.Nu ma invinge pe mine celulita,o sa-i dau clasa pana la vara.E greu dar sigur merita.Cand o sa reusesc o sa postez pe net si in sfarsit o sa fiu si eu fericita :) Bafta in continuare!

    3
    0

  • oana pe 18 Apr 2010, 16:59
    oana

    degeaba folositi crema dak nu faceti sport.......chiar si femeile slabe au celulita......

    1
    0

  • emilia pe 13 Apr 2010, 00:50
    celulita si vergeturi

    cum pot scapa de celulita si d vergeturi?

    0
    0

  • MARINA pe 12 Apr 2010, 20:51
    celulita

    buna am doar 18 ani si deja am pe fund si in zona coapselor putina celulita. Nu multa dar cat sa dea un aspect de imperfectiune a pielii. Dak vreti sa scapati de celulita va recomand ca dis de dimineata inainte sa mancati sau sa beti ceva faceti cate ex puteti in aer liber apoi beti un ceai neindulcit mancati muuuulte fructe si legume de-alungul zilei si beti cel putin 2 litri de apa plata in fiecare zi. Sper sa va ajute sfaturile mele.

    0
    1

  • loree pe 29 Mar 2010, 13:21
    Avon solutions Body

    Am si eu vergeturi pe fund si nu stiu cum sa scap de ele ... Acum folosesc o crema de la Avon impotriva vergeturilor ...Sper sa de-a rezultate :(

    1
    0

  • Maria pe 3 Mar 2010, 02:10
    vergeturi mici pe picioare si fund

    Buna! Am 21 de ani si as vrea sa imi spuneti si mie un remediu impotriva celulitei. Fac sport si mananc normal dar tot nu reusesc sa scap de vergeturile de pe fund si mi-au aparut cateva si pe picioare.Multumesc.

    0
    2

  • Irene pe 24 Nov 2009, 15:45
    impotriva celulitei

    Buna pina la 20 de ani nu aveam celulita dar dupa deja a aparut...am folosit si eu diferite creme dar nimik....dar fuga de dimineata ma scapat de celulita si desigur exercitii...si imi masez locurile afectate cu otet cit otet atita si apa adaugati si apoi ma acoper cu cealofan pe 30 min se face de vreo 3 ori pe saptamina tot asa se face si cu cafea naturala dupa ce se fierbe ......ceea ce a ramas va dati pe corp si apoi acoperiti..........Sper sa va ajute!

    0
    0

  • geanina.apostu pe 23 Sep 2009, 14:15
    celulita

    am celulita si as dori sa-mi spuna si mie remedii naturiste pentru a putea scapa de ea.va multumesc

    0
    1

  • simi pe 30 Apr 2009, 01:39
    la mine a functionat

    eu am fost multumita de crema pe care am avut-o de la avon , la mine chiar a dat rezultate .. nu mari dar oricum a diminuat aspectul de coaja de portocala .acum am terminat-o si am vazut ca crema respectiva nu mai e pe piata, cel putin nu in formatul ala si imi pare rau ... it really worked

    0
    0

  • diana pe 10 Feb 2009, 15:25
    celulita

    fetelor urmati remediile naturale shi o sa vedeti efectul...lasati cremele..shi faceti exercitii zilnice...ajuta sigur

    0
    0

  • gina pe 3 Ian 2009, 13:28
    celulita si vergeturile

    buna.am 16 ani merg pe 17 si am niste vergeturi de ma omoara doctorul a zis k din cauza ingrasatului spontan oare asa e?si km sa fac sa scap de ele...de celulita nu mai vb k sunt un pic mai mult plinutza si asta pot scapa de ea,,cred"prin slabit...zicetimi km sa scap d vergeturi k sunt urate su nu le mai suport.......

    0
    0

  • dyutza pe 30 Dec 2008, 18:57
    va inselati

    cremele d la avon sunt ffffffffffffffffffff bune. trebuie doar sa stii cum sa le folosesti! dupa exfoliere, se aplica prin masaj...si regulat! iar daca nu faci un pic d sport si t indopi cu dulciuri si alimente grase NORMAL k nu scapi d celulita nici dak faci liposuctia liposuctiilor:D

    0
    0

  • Dulcica pe 15 Dec 2008, 22:08
    celulita

    Cremele d la avon nu st bune d nimic...am folosit o perioada indelungata ji nu st singura d aceasta parere...aqm vr sa incerc masaj anticelutic la un salon profesionist...sa vad daca o sa aiba efect...sper sa nu dau banii degeaba...

    0
    0

  • rely pe 6 Nov 2008, 17:54
    celulita si vergeturi

    buna am 21 ani si nush ce sa ma fac cu celulita si vergeturile.Am folosit diferite creme de la avon si degeba.Imi puteti da un sfat ce ce crema sa folosesc?

    0
    0

  • chirita loredana pe 26 Iul 2008, 14:02
    vergeturile si celulita

    am vergeturi pe coapse si din ce in ce mi se intind la fel si celulita pe picioare si as vrea sa imi ziceti un tratament concret pt a scapa de ele..ma dau cu creme dar degeaba...

    0
    0

  • nico pe 23 Iun 2008, 20:31
    celulita si vergeturiile

    buna am 16 ani si am celulita si vergeturi....si nush cum sa scap de ele....m-am dat cu un fel de crema ptr vergeturi de la avon..dar nu are efect...si nush ce sa ma mai fak:(

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod