Ce sa faci daca ti s-au umflat picioarele?

In anotimpul calduros, picioarele sunt supuse unor multiple surse de stres: din cauza caldurii, care uneori este coplesitoare, se vor umfla, iar tocurile inalte ale sandalelor vor cauza, inevitabil, acumularea tensiunii, in special la nivelul gambelor. In aceasta situatie, nu e de mirare ca seara, cand ajungi acasa, fiecare pas este un chin... si ai senzatia ca iti va fi imposibil sa adormi. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos.

  • Aseaza-te pe pat si ridica picioarele, sprijinindu-le pe perete sau, daca preferi o suprafata mai tare, aseaza-te pe podea si sprijina picioarele pe un scaun inalt. In aproximativ zece minute, vei simti cum tensiunea dispare, intrucat fluidul acumulat la nivelul picioarelor va fi eliberat, circuland spre inima si ajutandu-te sa te relaxezi.


  • O baie rece la picioare poate face minuni. Nu este necesar un dus complet pentru acest caz, intrucat scopul tau nu este sa te inviorezi, ci dimpotriva - sa te pregatesti pentru un somn linistit si odihnitor. Cufunda picioarele in apa rece, masand usor fiecare deget. La sfarsit, tamponeaza-le usor cu un prosop fin si aplica un strat de crema hidratanta.


  • O alternativa a solutiei anterioare este sa-ti treci pe suprafata piciorului un cub de gheata sau o sticla scoasa din frigider.


  • Pentru masaj, care da rezultate imediate in aceasta situatie, poti folosi cateva picaturi de ulei de lavanda sau de trandafiri.


  • Foloseste cu regularitate un spray special pentru picioare - cele mentolate sunt recomandate, pentru efectul lor racoritor si calmant. Pastreaza produsul in frigider, raceala lui va constitui un factor relaxant suplimentar.


  • In timpul zilei incearca, pe cat posibil, sa eviti incaltamintea cu tocuri inalte si pe cea cu multe barete subtiri - picioarele se vor umfla, iar tu vei avea senzatia ca cineva iti infige ace in picioare la fiecare pas.


  • Multe femei sunt tentate ca, atunci cand simt ca picioarele s-au umflat si nu mai suporta senzatia de disconfort, sa scoata piciorul din incaltaminte. Este recomandabil sa rezisti tentatiei. Poate ca senzatia de moment este foarte placuta, insa nu uita ca, totusi, va trebui sa te incalti din nou... ceea ce va fi mai chinuitor decat ai crede. Picioarele au inceput deja sa se relaxeze, dar cand vor fi stranse din nou in barete sau catarame, senzatia va fi mult mai neplacuta decat inainte.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod