Masajul anticelulitic: cum actioneaza?

Celulita, dusmanul numarul 1 al femeilor, este afectiunea care confera pielii aspectul inestetic de "coaja de portocala". Aparitiei celulitei este in stransa legatura cu factori genetici, hormonali, alimentari si legati de stilul de viata.
Celulita, dusmanul numarul 1 al femeilor, este afectiunea care confera pielii aspectul inestetic de "coaja de portocala". Aparitiei celulitei este in stransa legatura cu factori genetici, hormonali, alimentari si legati de stilul de viata.

Celulita ia nastere in tesutul adipos localizat in hipoderm. De la nastere numarul celulelor adipoase este constant. In cazul in care ne ingrasam, creste volumul acestor celule, nu numarul lor. Un adipocit (o celula grasa) isi poate mari volumul de 50 de ori marimea lui initiala! Aceasta acumulare comprima vasele de sange si limfatice, ducand la retentia de lichide si toxine in tesuturi si capatarea aspectului "capitonat" al pielii.


Evolutia celulitei


Celulita evolueaza in 4 stadii:

1. Desi tonusul scade, pielea este in continuare aparent neteda, iar "coaja de portocala" apare numai cand este stransa in pliu;
2. Aspectul de coaja de portocala este vizibil permanent, in special in pozitia culcat;
3. Apar gropite si denivelari similare ca aspect unor noduli. Se intra intr-un cerc vicios: celulele grase marite de volum impiedica circulatia sanguina si limfatica, care la randul lor agraveaza celulita deja existenta. Incepand cu acest stadiu celulita devine foarte greu de tratat, fiind practic imposibila disparitia ei. Aspectul poate fi ameliorat insa;
4. Accentuarea aspectului de piele cu noduli. In acest stadiu celulita este o afectiune cu severe dereglari ale circulatiei sanguino-limfatice, iar pielea devine dureroasa la atingere. Ca si in stadiul precedent, aspectul poate fi imbunatatit, insa celulita nu poate fi inlaturata total.


Masajul anticelulitic: beneficii

 
Masajul anticelulitic este o solutie foarte eficienta a acestei probleme, prin faptul ca actioneaza la nivelul cauzei si anume urmareste restabilirea circulatiei adecvate. Efectele lui benefice sunt multiple insa:

  • Stimuleaza circulatia sanguina arteriala si venoasa;
  • Stimuleaza eliminarea toxinelor din organism;
  • Diminueaza stratul adipos;
  • Scade circumferinta corporala;
  • Imbunatateste aspectul pielii, prin cresterea oxigenarii la acest nivel.

Masajul anticelulitic in mod particular trebuie efectuat de o persoana cu pregatire specializata. Desi majoritatea saloanelor de cosmetica ofera acest serviciu, aceasta posibilitate trebuie privita cu circumspectie, deoarece in general personalul care efectueaza aceasta procedura nu are pregatirea necesara. Este promovata ideea ca masajul anticelulititc este eficient atunci cand are drept consecinta aparitia echimozelor (vanatailor) in zonele masate. Este o conceptie acceptata cu usurinta, insa total gresita. Echimozele sunt contuzii superficiale, aparute prin lezarea vaselor mici aflate imediat sub tegument si prin extravazarea sangelui in spatiul din jurul lor. Trebuie tinut cont de faptul ca nu este vorba de un masaj de relaxare, ci se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, insa este inacceptabil ca rezultatele sa fie reprezentate de traumatisme ale vaselor. Un masaj anticelulitic realizat corect va duce la diminuarea progresiva a stratului adipos, insa nu prin "strivirea" celulelor grase, ci indirect, prin reactivarea circulatiei.

Toate tehnicile de masaj anticelulitic trebuie urmate in paralel cu supravegherea dietei si exercitiu fizic regulat pentru a fi eficiente, iar rezultatele durabile.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Geta pe 23 Aug 2013, 16:51
    Tratament celulita cu Cellinea

    O varianta buna la masajele anticelulitice sunt suplimentele din plante.Un astfel de siupliment este si Cellinea ce poate fi cumparat de pe cellinea.ro Produsul localizeaza cauza celulitei si rezolva in acest fel celulita!

    1
    0

  • Ana pe 31 Aug 2012, 21:16
    Anticelulita

    Crema anticelulitica cu cafeina vegetala si carnitina Cafeina vegetala are efect in eliminarea lipidelor acumulate ajutand la reducerea grasimilor in zona celulitica adipoasa. Carnitina transforma grasimile in energie. www.azida.ro

    0
    0

  • diana.dragos pe 13 Iul 2012, 18:11
    depinde de salon

    Eu am constatat imbunatatiri, dar nu cred ca e de ajuns doar o sedinta. DEp f mult si de salon, eu am fost aici http://www.cadouriperfecte.ro/rasfat/107-masaj-anticelulitic-voucher-cadou.html si a fost ff ok. :)

    0
    0

  • Ralu D. pe 28 Iun 2010, 10:29
    celulita

    hey! De unde imi pot procura si eu perie pentru indepartarea celulitei..sau ma rog pentru massarea zonelor cu celulita?:D

    0
    0

  • elena1165 pe 29 Apr 2010, 23:53
    celulita

    celulita se combate dar cu multa munca si multa crema anticelulita care se aplica dupa ce faci un dus cu crema abraziva,sau un secret freaca te bine cu zat de cafea,fa dus si aplica crema. dar si sport, miscare tr facuta macar mers pe jos cat mai mult .

    0
    0

  • nicole1978 pe 15 Apr 2010, 03:28
    CONTINUATI CU MASAJE

    ceea ce poate sa faca o buna maseuza nu poate face nici un fel de aparat electric. Eu am facut masaje specifice timp de o luna tot a doua zi, masaje de o ora unite de un tratament de mesoterapie care ajuta sa se dizolve celulele adipoase. Si functioneaza !!! trebue doar sa fiti perseverente. Daca nu vedeti rezultate e pentru ca cine a facut masajul nu a fost capabila.

    0
    0

  • raluxas pe 14 Apr 2010, 15:14
    celulita si aparatul acela cu vacuum

    am si eu aparatul acela si sincer, pielea devine mai moale, nu mai este asa de "intarita" in zonele cu celulita dupa chiar o saptamana...eu fac masaj cateva minute dimineata si am simtit pielea mai elastica.....e adevarat ca iti trebuie rabdare sa tot masezi dar este oarecum placut... cu crema anticelulitica data inainte sa intre bine in piele si cu masajul cu acest aparat merge treaba, nu stiu inca daca scap de ea de tot, dar se vede la pantaloni ca nu mai sunt stramti in zonele unde am masat....

    0
    0

  • chartreux pe 3 Apr 2010, 18:19
    Celulita mea :)..............

    Am renuntat de mult la masajul de la sala, si la sala, din lene si lipsa de timp. Mi-am cumparat un aparat de masaj cu vacuum, excelent, si crema ANESI anticelulitica.ma masez zilnic singura, si pare sa aiba efect. Daca va intereseaza va spun de unde le-am cumparat, foarte ieftin . Scrieti-mi la chartreux@2009Yahoo.com, ca nu am voie cred sa fac reclama

    0
    0

  • raluca.mihalache pe 30 Mar 2010, 12:12
    masaj anticelulita

    In prezent urmez un masaj anticelulitic, dar pe baza de ozon, iar sedintele sunt foarte dureroase.Sincer nu mai este atat de vizibila dupa 14 sedinte, dar cu siguranta nu cred ca voi scapa in totalitate de celulita. Nu mai stiu ce sa fac, mananc chiar foarte sanatos, mai fac din cand in cand si sport. Daca aveti solutii, va rog spuneti-mi si mie.

    0
    0

  • SIA pe 30 Mar 2010, 08:56
    Masajul anticelulitic: cum actioneaza

    Celulita dispare in timp. Trebuie doar perseverenta: masaj acasa, sport, creme anti-celulutice, masaj specializat intrun salon si convingerea ca ea va disparea. Totul se reduce la ce credem noi despre celulita. In momentul in care incep sa imi fac un masaj (de ex. cand ma uit la un film), repet in gand ca "celulita a disparut deja". Atata tot. Bafta!.

    0
    0

  • Dia pe 29 Mar 2010, 19:40
    Celulita nu are leac

    Am facut la o clinica specializata masaje anticelulitice si recunosc ca nu am simtit nici o ameliorare , arata la fel , am facut totul degeaba iar banii au fost aruncati fara rost. Acum imi fac singura masaje dar rezultatele nu sunt prea evidente.Ce sa mai fac?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod