Cum atenuam vergeturile?

Vergeturile pot aparea in majoritatea zonelor corpului, care au suferit o intindere brusca. Deoarece tratamentele efectuate nu ofera decat o ameliorare estetica, sa aflam cum se pot preveni si care ar fi principalele cauze ale aparitie acestora.
Vergeturile se prezinta sub forma unor cicatrici fine, care cu timpul se adancesc, au o culoare mai deschisa decat cea a pielii noastre si dobandesc forma unor valuri inegale. Ce se intampla de fapt? Prin intinderea pielii, fibrele conjunctive se rup si apar aceste linii pe tegument.

Mai intai aceste cicatrici fine sunt rozalii sau rosiatice si apoi se estompeaza, devenind argintii sau cu citeva tonuri mai deschise decit culoarea naturala a pielii.

 Vergeturile pot aparea in perioada adolescentei, cand de obicei corpul unei femei se rotunjeste, la orice persoana (indiferent de varsta) care sufera o pierdere / crestere brusca in greutate si la peste 50% dintre femeile gravide.

Printre cauzele aparitiei acestora, pe langa graviditate, se afla joaca de-a kilogramele, slabire / ingrasare brusca, tratamente hormonale sau chiar ereditatea. Si alimentatia are o influenta asupra aparitiei lor, in cazul exceselor sau restrictiilor alimentare.

De obicei, vergeturile apar pe sani, sale, abdomen, fese, pulpa superioara, genunchi si chiar spate! La femeile insarcinate, vergeturile sunt predominante pe abdomen si sani.

Pentru a fi prevenita aparitia lor, in timpul sarcinii, este recomandata folosirea frecventa a unei creme cu colagen sau a unui ulei hranitor de corp. In general, din ritualul de intretinere al fiecarei femei este bine sa faca parte tratamentele cu vitamina E si unt de cacao, care fac pielea mai fina si mai elastica.


Cum pot fi tratate vergeturile

Dupa aparitie, daca sunt tratate in primul stadiu cand sunt de culoare rosiatica, vergeturile dispar in proportie de pana la 90%. Exista cazuri in care anumite persoane, prin efectuarea unui tratament antivergeturi de 10-15 sedinte combinate cu impachetari pe baza de parafina au scapat in procent de peste 90% de vergeturi. Daca vergeturile au o vechime mai mare de 2 -3 ani, printr-un tratament intensiv se poate face o reducere a lor de aproximativ 40-50%.

Cremele si lotiunile antivergeturi dau rezultate bune, atata vreme cat fac parte din game profesionale, folosite de specialisti, si sunt incluse intr-un tratament mai amplu. De exemplu, un tratament profesional presupune efectuarea unui peeling corporal adanc pentru eliminarea unui strat de piele moarta si deschiderea porilor. Apoi se aplica prin miscari circulare o fiola de uleiuri esentiale pe toate zonele afectate de vergeturi si se realizeaza un masaj de 25 minute in scopul patrunderii tratamentului in zona dermului. La sfarsit se aplica o crema neutralizanta. Persoana care face tratamentul nu trebuie sa faca dus timp de 10 -12 ore pentru a lasa substantele sa actioneze.

Vergeturile pot fi atenuate prin peeling-uri corporale saptamanale, folosirea unor tratamente profesionale antivergeturi si, de asemenea, prin tratamente pe baza de vitamina E.

Articol realizat in colaborare cu Elisabeta Ratiu, Director Centrul de Slabire si Remodelare Corporala BettyBlue
 

Comentariile 1-50 din 103

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 29 Iun 2013, 14:39
    Renuee - o crema eficienta

    eu am folosit Renuee, e drept aplicata de 2 ori pe zi timp de 4 luni; vergeturile s-au estompat in proportie de peste 70% iar pt mine inseamna enorm mai ales ca dupa 2 nasteri recunosc ca aveam ce sa corectez desi sotul meu a inteles mereu situatia; e drept, acum fac miscare in fiecare zi si poate ca si asta a avut un rol insa crema va zic in cunostinta de cauza ca e buna nu stiu daca e voie sa postez link insa eu il trimit - daca nu e voie rog adminul sa il scoata: http://www.santeo.ro/renuee-gel-de-restructurare-postpartum-p-2940 mult succes tuturor!

    0
    0

  • lucy pe 11 Aug 2011, 13:32
    crema renuee

    de venit comanda cu crema a venit a 2 a zi dupa postarea comenzii am folosit crema 1 luna si nu vad nici un rezultat doar k pielea e mai fina la suprafata , dar vergeturile si pielea lasata e la acelasi stadiu....acum sunt in dilema sa mai comand una sau nu.... dar ma gandec la ceva mai ieftin si din cate am auzit mai bun... Balsam Cu Bitter Suedez e doar 17 lei si e cicatrizant am auzit ca multa lumea l-a folosit .. vergeturile proaspete pot disparea in totalitate... iar cele vechi in procent de 50-60 % !! azi ma duc si eu sa procur de la plafar sper sa fie un imi doresc!! Bafta fetele si data viitoare cand va ingrasati sau ramaneti gravada folositi crema cu colagen :)

    0
    0

  • leo pe 27 Iul 2011, 16:40
    vergeturi

    mirela, sti unde pot gasi crema cu extract din melc:

    0
    0

  • angy pe 20 Iul 2011, 22:34
    VERGETURI :(((

    Fetelor eu am inceput sa am vergeturi de la 13 ani si imi apareau direct albe....peste tot, pe fund, pe sani, pe coapse si mai ales pe spate....sunt atat de multe k nu va puteti imagina, iar acum am 19 ani si am inceracat cu tot felul de creme si degeaba, dar cel mai rau e ca nu am inteles niciodata care e motivul pt care mi-au aparut deoarede am fost mereu la o greutate normala pt cei 1,56 pe care ii am asa k eu tind sa cred k e imposibil sa scapam de ele :((( totusi SUCCES!!

    0
    0

  • cccristina01 pe 24 Oct 2010, 16:05
    vergeturi

    A SCPAT CINEVA DE VERGETURILE ALBE ?

    0
    0

  • alina pe 16 Mar 2010, 17:11
    trist

    mie mi-au aparut de vreo cateva luni pe sani si pe picioare aceste vergeturi :( ca niste liniute rosii:(( ce pot sa fac:(( pe langa faptul ca am celulita si nu reusesc sa scap de ea...mi-au aparut si nenorocitele astea de vergeturi:((

    0
    0

  • anonim pe 19 Oct 2009, 13:46

    eu am comandat o crema renuee si a venit abia peste o luna ,am doua saptamani de cand o folosesc si nu prea vad nici un efect,dar trebuie de facut masaj si dimineatza si seara dar eu dimineatza mergeam la scoala si-mi faceam masaj numai seara,poate de asta nu are efect.am sa incerc sa o folosesc si dimineatza si seara si daca are vreun efect va mai scriu

    0
    0

  • iany pe 8 Oct 2009, 15:23
    renuee

    referitor la crema renuee vreau sa va spun ca am citit cateva pareri despre aceasta crema pe you tube in spaniola si vreau sa va spun ca nici o persoana care a folosit nu a obtinut rezultate, nici macar imbunatatire dar altminteri sa dispara. Sincer si eu am vrut sa o comand dar dupa luni intregi de cautare pe internet am gasit aceste pareri pe you tube.

    0
    0

  • cami pe 3 Oct 2009, 22:16
    vergeturile

    am 20 de ani si am foarte milte vergeturi pe coapse si pe picioare aproape pana jos.oare voi putea sa scap cu gelul acela de la elancyl ?

    1
    0

  • maria irina pe 3 Oct 2009, 19:39
    vergeturi

    am 16 ani si am vergeturi de vreo 9 luni .....credeti ca crema de galbenele este buna?...

    0
    0

  • daniela pe 9 Sep 2009, 23:46
    vergeturi

    am de aproape un an vergeturi si nu stiu cum sa scap de ele snt rosiatice.. si imi e frica ca se extind.. si am doar 16 ani:(((

    0
    0

  • vreau sa scap de vergeturi:(( pe 4 Sep 2009, 11:30
    vergeturiX(vergeturiX(

    cum pot scapa devergeturi???vreau sa scap de ele:((..care ati gasit un tratament impotriva acestora va ros raspunde ti..multumesc

    0
    0

  • mirela pe 1 Sep 2009, 21:18
    crema cu extrat de melc de la Herbagen

    Am vergeturi vechi de ani de zile. Am folosit Elancyl, Eucerin, Vichy, Lineance, L'Oreal, Aslavital,adica tot ce am considerat ca este mai efecient avand in vedere seriozitatea acestor firme care, cu exceptia ultimelor doua produc numai dermatocosmetice. Am folosit cremele lor in cure de cel putin trei luni dupa care alternam produsul, timp de mai mult de doi ani. Rezultate multumitoare s-au vazut, nu pot sa neg,avand in vedere ca vergeturile mele erau nu numai vechi, dar si groase si in relief, teribil de inestetice. De doua luni folosesc insa o crema romaneasca cu extrat de melc de la Herbagen care mi se pare o adevarata minune. Vergeturile s-au estompat ff mult si pielea arata foarte bine. Am citit si pe alte site-uri unde se discuta aceeasi problema ca si alte fete au folosit crema de la Herbagen si in cazul lor efectele sunt rapide si foarte vizibile. Crema este si destul de convenabila ca pret , aproximativ 40 de lei 100 de ml.

    0
    0

  • madalina pe 5 Aug 2009, 20:20
    vergeturi stop.

    DE CAT TIMP AI VERGETURILE PTR. CA EU LE AM DE 6 ANI.

    0
    0

  • madalina pe 5 Aug 2009, 20:19
    vergeturi stop

    VREAU O PARERE PENTRU CELE CARE AU FOLOSIT IMPOTRIVA VERGETURILOR CREMA RENUEE?EU AM TOT INCERCAT SI CU COLAGEN SI ELASTINA SI NICI UN REZULTAT CAT DE MIC. VA MULTUMESC

    0
    0

  • ruxi pe 28 Iul 2009, 18:55
    vergeturi

    Fetelor si eu am 5 liniute rosii pe abdomen dar de aprox 2 sapt ma dau cu crema cellulight de la elmiplant si cu gelul supliform de la hofigal si va anunt ca s-au mai diminuat si nu mai sunt atat de rosii.... sper sa mearga si la voi ..succes :*

    0
    0

  • eu pe 24 Iul 2009, 16:22
    vergeturi,,,,,,. la naiba cu ele

    da,,, la naiba cu ele, sunt ff suparata pe mine pt ca cineva mi-a recomandat sa ma masez si sa ma ung cu crema in fiecare seara in timp ce eram gravida, si nu am ascultat sfatul acelei persoane. Acum regret si cred ca nimic nu mai da roade, am incercat tot felul de cremeeeeeeee. dar degeaba, as vrea cv care sa fie sigur chiar dak vor disparea intr-un timp mai indelungat, va multumesc si va sustin ,sper sa se gaseasca cv si pt. aceste vergeturi.Fiti optimiste fetelor si cu siguranta vom scapa de ele. ciao, va pup

    1
    0

  • daniela pe 17 Iul 2009, 10:52
    vergeturi

    si cat timp stau cu crema aia din miere de albina si cafea macinata?

    0
    0

  • cri pe 4 Iun 2009, 18:29
    sfat

    vorbea cineva de tratamentul impotriva vergeturilor ce consta de fapt in arderea pielii (stratului superficial de piele) nu este eficient. am o prietena care a incarcat in urma cu doi ani aceasta metoda costisitoare si s-a ales cu niste arsuri ingrozitoare care s-au vindecat foarte greu, in multe saptamani; este norocoasa ca nu are cicatrici, dar vergeturile din pacate nu au disparut, ba dimpotriva se pare ca au devenit chiar mai evidente. asa ca pana se va perfectiona "bisturiul" sa incercam mai bine cremele, uleiurile si medicina naturista.

    0
    0

  • serban anca gabriela pe 1 Iun 2009, 15:50
    despre vergeturi

    cred ca merita sa incerci toate produsele si sa respecti programul aplicari asta doar daca ai ambitie si rabdare.si eu am vergeturi si inca mai caut produsul care sa ma salveze.

    0
    0

  • danielle pe 10 Mai 2009, 09:56
    despre vergeturi

    nu vreau sa va dezamagesc,dar vergeturile nu mai trec,decat daca sunt tratate atunci cand apar,pt k ele sunt k niste cicatrici si tratamentele costisitoare pot da gres,numai bisturiul ne va scapa de ele!mie mi au aparut pe la 14~15 ani,pt k eu am o piele foarte pietroasa,am slabit,m am ingrasat iar elasticitatea pielii nu m a mai ajitat! am auzit de tratamentele cu colagen la fiole~intrebati si voi in farmacii!bafta,sper k nu v am dezamagit,t mine asta este o realitate

    0
    0

  • j pe 21 Apr 2009, 15:18
    Vergeturi

    ..uff..am citit toate comentariile de aici..sunt si eu o persoana cu vergeturi...unele le am din copilarie (picioare) si tin sa va anunt ca atata timp cat veti oscila in greutate...va vor aparea.de un timp incoace am tot mai multe..pe toate locurile..desi am facut sport sa slabesc...si dupa fiecare baie ma masez cu crema de galbenele.e trist...am sa incerc o reteta de aici,dar sincer...trebuie sa eviti sa faci vergeturi....e cel mai sigur mod:(

    0
    0

  • iulia pe 14 Apr 2009, 22:02
    verg

    chestilee astea apare la origine fie gras fie slab fie intre(cunosc multe persoane)...si yo ma confrunt din cauza unor probleme care m'au ingrasat (si nu din cauza la mncat)asta e!! folosesc creme d 3 sau 2 luni si incepe asa potin sa'si fac efectul adik sa dsipara da foarte potin ....

    0
    0

  • rebeca pe 14 Apr 2009, 12:46
    nu sunt prea multe metode de scapare de vergeturi

    dar totusi daca nu ar fi absolut nici o metoda de scapare a vergeturilor atunci toate staruruile ar avea si ele vergeturi....prin creme nu ...dar chirurgical sau in saloane da !!!

    0
    0

  • rebeca pe 14 Apr 2009, 12:44
    nu sunt prea multe metode de scapare de vergeturi

    dupa parerea mea NU POTI SCAPA DE VERGETURI PRIN CREME!!!....am auzit ca laseroterapia si mezoterapia (prin ace) ar mai putea fnctiona si ca le diminueaza...oricum trebuie sa existe o metoda....chirurgical nu stiu daca se poate reusi....

    0
    0

  • andreea pe 10 Apr 2009, 13:34
    vergeturi ross

    buna...cred k in ziua de azi majoritatea fetelor ce confrunta cu vergeturile...io acu 2 ani m0am ingrasat brusc si au inceput sa imi apara vergeturi...am incercat tot felu de tratamente dar in zadar...am auzit de crema de la renuee...oare o fi buna/??va pup si sper sa scapam in final de ele

    0
    0

  • dia pe 1 Apr 2009, 22:44
    of

    Dumnezeule, ia uite cate ne confruntam cu problema asta

    0
    0

  • ninette pe 21 Mar 2009, 19:42
    rugaminte

    Te rog sa o intrebi pe matusa ta de acea crema , daca spui ca nu isi mai aminteste sa intrebe pe cea care i-a recomandat-o, investigheaza ,poate afli si ne spui si noua ,te rog Multumesc

    4
    0

  • stephanie pe 15 Mar 2009, 14:05
    dispar vergeturile?

    De la varsta de 13 ani am inceput sa ma ingras iar acum se vad cel mai tare (la 15 ani).acum vreau sa slabesc. mar interesa totusi daca vergeturile dispar dupa un timp caci ma dau zilnic cu crema antivergeturi.

    1
    0

  • ARON pe 15 Mar 2009, 04:10
    VERGETURILE DISPAR

    VERGETURILE POT SA DISPARA SI CHIAR DISPAR. IN URMA CU 6 ANI MATUSA MEA ANASCUT SI A RAMAS CU NISTE VERGETURI NU URATE FOARTE URATE AS PUTEA SPUNE INGROZITOARE, DUPA VREO 2 ANI STIU CA AM INTREBAT-O CE A FACUT CU ELE MI-A ARATAT ABDOMENUL SI MAI AVEA CAM VREO 90% DIN ELE, NU STIU EXACT CE A FOLOSIT ERA O CREMA INTR_UN FLACONAS VERDE CU O DENUMIRE CIUDATA. CREMA TREBUIA UTILIZATA ZILNIC TIMP DE CEL PUTIN 3 LUNI, MATUSA MEA A FOLOSIT-O O LUNA DEOARECE NU A STIU DE UNDE SA MAI CUMPERE

    0
    0

  • cristina pe 11 Mar 2009, 15:18
    crema renuee

    Am de gand sa-mi achizitionez crema Renuee dar as dori sa stiu,de la persoanele care au uitilizat-o,daca e buna de ceva.Oricum,reclama de la TV e f convingatoare.

    0
    1

  • Andreea pe 24 Feb 2009, 12:44
    Insuportabilele vergeturi

    M-am tot documentat si sunt curioasa daca a folosit cineva terapia cu laser pentru a scapa de vergeturi.Daca da, astept raspunsuri. Vergeturile mele sunt albe si nu le mai suport. Am folosit tot felul de creme si nimic.As vrea sa incerc crema de la Elancyl, sper sa fie buna.

    0
    0

  • Ramona pe 20 Feb 2009, 14:36
    Vergeturi

    Buna fetelor,intradeva lupta grea ,asta cu vergeturile. Eu am nascut in urma cu patru luni si am niste vergeturi de toata frumusetea,dar daca nu urmati un program riguros nu veti scapa niciodata de ele... Un regium pe grupa de sange,sport si masaje alternative cu produsele ARDES LINIA OANA TURCU... Cand termin eu programul inceput o sa incerc sa postez poze inainte de tratament si dupa si sper sa fie rezultate foarte bune... Va pup Bafta!

    0
    0

  • Ramona pe 20 Feb 2009, 14:28
    Ce spuneti de produsele de la Ardes?

    Stau de o saptamana numai pe net in fiecare seara,in incercarea de a gasi o minune pt vergeturi,celulita si un tratament pentru fata... Si cred ca l-am gasit intr-un final. Azi aplic comanda si de luni incep tratamentul,promit sa revin sa va spun rezultate si daca se poate postez si poze inainte si dupa... Va pup si multa bafta!

    1
    0

  • roxana pe 20 Feb 2009, 14:19
    renuee

    Fetelor care ziceati ca folositi Renuee....sau ca o sa va vina....de ce nu ne spuneti daca a functionat??? Suntem deja o gramada cu astfel de pb....hai k nu dureaza mai mult de 2 min un feedback. Va multumesc anticipat!!!

    1
    0

  • oana pe 16 Feb 2009, 15:47
    cea cu crema renuee

    va dezamagesc fetelor,dar mi-am anulat comanda,ptr k dureaza prea mult...la tel iti spun una si fac alta. i-am sunat si mi-au zis k dupa o luna si ceva o sa primesc crema,si prima data mi-au spus k in 10 zile o primesc. dar o sa folosesc altceva. si ma miram k poate regenera atat de bine pielea afectata. poata o sa reusim sa le diminuam dar sa scapam de ele,nu kred. este o solutie si laserul,dar pentru cine are bani,ptr k nu stiu kt costa. vorba multora dintre fete,nu va lasati batute.

    0
    0

  • VERGETURI iiiiiiiiiiiiIIIIIIII pe 9 Feb 2009, 21:58
    STRIG DUPA AJUTOR DAR IN ZADAR

    VERGETURILE NU DISPAR ..... si crema renuee nu cred cai buna de nimic ......

    0
    0

  • VERGETURI :((((((((((((((((((( pe 9 Feb 2009, 21:55

    is curios dacai buna crema ... din cate stiu eu nu poti scapa de ele nici cum :(( ........ si crema renuee nu cred ca e buna :(( ca acolo cand o filmat articolul cred ca au facut cu photoshop :(((((((((( .....

    0
    0

  • cristina pe 8 Feb 2009, 13:42
    cum pot scapa de vergeturi

    am 15 ani si mi-au aparut vergeturi in zona sanilor si a feselor..cum as putea sa scap de ele?

    0
    0

  • Bianca pe 3 Feb 2009, 13:19
    va roooog mult ajutati-ma

    eu am o problema si cu greutatea....incep sa slabesc si vad ca imi tot apar vergeturi...va rog mult ajutati-ma....cum pot scapa de ele....se merge la salon.....cine stie va rog mult sa ma contacteze la yo_byank93

    0
    0

  • ganeza22 pe 2 Feb 2009, 12:54
    tot despre vergeturile albe

    am uitat sa va spun k o sa am abia dupa 2 saptamani crema renuee,dar dak ati folosit vreuna dintre voi crema renuee sa-mi spuneti si mie. pup.nu va lasati batute...

    0
    0

  • oana pe 2 Feb 2009, 12:33
    vergeturile de culoare albe

    Am auzit ca vergeturile de culoare alba dispar mai greu, dar s-ar putea sa scap de ele, am comandat astazi o crema pentru vergeturi renuee. Am vazut din intamlare la un post de televiziune facandu-i reclama, cik scapi in 9 saptamani si vreau sa vad dak are efect, la tipa respectiva am vazut k a facut minuni. Era varza, avea niste vergeturi de zici k avea piele de baba, iar dupa ce a folosit crema dupa 9 sap arata super, akm sa vad si la mine cum se manifesta. Dupa ce o sa folosesc crema o sa va informez in legatura cu efectele ei.

    0
    0

  • floryna pe 29 Ian 2009, 19:36
    cum sa scap repede de vergeturi?

    oare se mai poate face ceva? am nascut acum 6 luni si nu stiu ce sa mai incerc sa scap cat de cat de ele

    0
    0

  • MarY pe 28 Ian 2009, 12:04
    vergeturi

    eu folosesc ulei de masline, ulei de migdale , crema de bitter suedez de la herbaria de la plafar si desigur fac un pilig cu sare marina ... ce pot sa zic nu am scapat de vergeturi dar pielea mea arata tot mai bine si s'au diminuat ... dar trebuie sa ai mare rabdare ... eu am folosit si bitter suedez gel .. si nush acuma care este mai bun si ce mi'a facut mai bine ... eu aveam vergeturi de catziva ani si nu erau rosii nici cele care apareau ... dar ma bucur si k s'au diminuat .. dak cinew a gasit o soluzie mai buna scrietzi si voi :)

    0
    0

  • Carla pe 21 Ian 2009, 18:30
    vergeturi

    Ceao fetelor!! mi-or aparut vergeturi acum 1 an. Nu am stiut cu ce sa le tratez si le-am lasat in pace. de vreo saptamana mi-or aparut pe abdomen... si nu stiu ce fel de creme sa folosesc...spuneti-mi si voi niste firme pe care le-ati incercat si care dau rezultate! v-am poopacit:*:*

    0
    0

  • vergituri pe 31 Dec 2008, 02:18
    scapa de vergituri

    Miere de albine si cafea macinata (pentru filtru) le amestecati si va masati bine va scapa si de celulita . O data pe saptamana , o sa aveti o piele de bebelus .Ieftin si bun .

    0
    0

  • sarion luminita pe 20 Nov 2008, 22:48
    Vergeturi m-am saturat de ele

    Am doi an de cand am nascut si vergeturile nu mai trec am incercat tot felul de creme dar degeaba nu dau rezultate; nu vreau sa cred ca nu exista o posibilitate de a trece nu vreau sa accept aceasta ideie. Va rog spuneti-mi daca exista ceva.

    0
    0

  • de pe 27 Aug 2008, 15:51
    Nu te mai lauda!

    Ce te lauzi atat ca nu ai? Crezi ca o sa dureze pana la final?:))

    1
    1

  • :(( pe 23 Aug 2008, 22:03
    Eu nu am

    Am 20 de ani si eu nu am vergeturi ce pot sa fac ca sa am? :))). Pentru cele care vor sa scape de vergeturi: AVETI GRIJA CE MANCATI

    0
    3

  • lore pe 19 Aug 2008, 20:26
    balsam cu bitter suedez

    cum se foloseste balsamul cu bitter suedez? si este bun si pentru semnele lasate de acnee?

    3
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod