8 soluţii rapide ca să nu-ţi mai cadă părul. Încearcă-le!

Căderea părului poate fi stopată de multe ori cu puțină îngrijire suplimentară sau cu soluții naturale. Dacă simți că părul se rărește într-un ritm mai rapid decât cel normal, încearcă 8 soluţii rapide ca să nu-ţi mai cadă părul.

Căderea părului poate fi stopată de multe ori cu puţină îngrijire suplimentară sau cu soluţii naturale. Dacă simţi că părul se răreşte într-un ritm mai rapid decât cel normal, încearcă 8 soluţii rapide ca să nu-ţi mai cadă părul.

Renunţă la obiceiurile ce dăunează părului

Vopsirea regulată şi folosirea uneltelor de hair styling ce aţionează pe bază de căldură contribuie uneori în mod decisiv la căderea părului. Chiar dacă decizi că nu vrei să te vopseşti mai rar, evită plăcile de întins părul şi alte instrumente care îţi înfierbântă părul şi îl slăbesc.

Asigură-ţi necesarul de vitamine

În multe cazuri, căderea părului este provocată de un deficit de vitamine.

Poţi opta pentru comprimate cu multivitamine luate zilnic, sau îţi poţi modifica alimentaţia în mod natural, pentru a include mai multă Vitamina E (germeni de grâu, migdale, avocado etc.) şi Vitamina A (morcovi, dovleac, mango etc.) şi Vitamina C. Ţine cont şi de faptul că acizii graşi omega 3 au un rol vital în absorbţia corectă a vitaminelor. Îi poţi înclude în alimentaţia ta crescând consumul de peşte, nuci dar şi ulei de măsline.

Încearcă tratamentele cu ulei cald

Uleiul de nucă de cocos şi uleiul de rapiţă sunt adesea folosite în tratamente pentru scalp împotriva căderii părului. Aplică uleiul cald, niciodată fierbinte, şi masează-l apoi pe scalp. Îl poţi lasa să acţioneze până la o oră dacă foloseşti o cască de duş şi un prosop înfăşurat în jurul scalpului, sau doar 10 minute cu un prosop dacă te grăbeşti.
Spală-ţi bine părul cu şampon la încheierea tratamenului.

Scapă de mătreaţă

Mătreaţa poate afecta rădăcina firului de păr atunci când este ignorată. Nu contează dacă nu este vizibilă, atâta vreme cât există la rădăcină, poate avea un efect negativ. Dacă nu o poţi elimina complet cu un şampon special, apelează la sfatul unui dermatolog.

Masează-ţi scalpul zilnic

Chiar şi două sau trei minute de masaj al scalpului sunt suficiente în fiecare zi pentru a stimula circulaţia sângelui, necesară pentru sănătatea rădăcinii firelor de păr. Dacă nu-ţi place să te masezi singură, poţi cere ajutorul partenerului, încluzând acest pas chiar în preludiu.

Protejează-ţi părul ud

Părul este cu adevărat vulnerabil atunci când este ud.
Evită frecarea lui cu prosopul şi scuteşte-l de jetul de aer fierbinte al uscătorului de păr. Dacă îl laşi să se usuce singur, după ce l-ai scurs prin tamponare cu ajutorul unui prosop, va fi mai puţin predispus la rupere şi cădere.

Mască de păr cu antioxidanţi


Poţi găsi multe tratamente de specialitate pentru căderea părului în comerț, dar o alternativă naturală şi aproape gratuită este ceaiul verde. Fă o infuzie cu două pliculeţe într-o ceaşcă de apă, aplică apoi ceaiul pe scalp şi lasă-l să acţioneze o oră, protejându-ţi capul cu un prosop.

Redu stresul şi odihneşte-te

Nu ignora faptul că stresul şi somnul insuficient afecteză întregul organism şi pot accentua căderea părului.

Renunţă la ideea că recuperezi somnul şi dormi suficient în fiecare noapte.

Părul este sensibil şi la schimbările hormonale, iar căderea părului poate fi legată de concentraţia androgenului din sânge. Contraceptivele cu nivel scăzut al acestui hormon pot opri căderea părului, iar cele cu nivel ridicat o pot accentua. Discută cu medicul specialist şi asigură-te că alegi contraceptivele potrivite pentru tine.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena galatanu pe 31 Aug 2021, 11:53
    Imi cade parul

    A inceput caderea parului dupa sarcina acum 3 luni si tot imi cade in continua in fiecare zi ce as putea face ?

    0
    0

  • Tanase Carmen pe 22 Mar 2021, 09:20
    Căderea părului

    Ce ceva vreme ma confrunt cu căderea părului, și nu am mai trecut prin asa ceva pana acum. Mai îmi cădea, dar nu așa ca acum și îmi dădeam cu gerovital pt căderea părului, dar acum nu își mai face efectul. Ce pot sa fac?

    0
    0

  • Liliana pe 21 Nov 2014, 23:00
    caderea parului

    de citeva luni nu-mi gasesc linistea, cade foarte tare parul, am impresia ca voi ramine cheala,va rog caut un sfat impotriva caderii parului

    0
    0

  • MadaTrax pe 25 Sep 2013, 19:52
    Aflati prima data cauza caderii parului..

    Parul poate sa cada din multe motive, nu intodeauna din cauze genetice.. cel mai bine e sa consulti un medic dermatolog, iti faci niste analize si alegi tratamentul care ti se potriveste cel mai bine. Eu momentan urmez un tratament cu minoxidil 2% (Rogaine) si parul nu mai cade decat 2-3 fire pe zi.. si conform spuselor doamnei doctor dermatolog, ar trebui sa se regenereze complet in 3-4 luni. Pana atunci, fiindca am parul destul de rar, folosesc Toppik, un produs cosmetic ce face parul sa arate foarte des. In cazul meu e solutia ideala, nimeni nu-si poate da seama ca am parul rar, nici daca priveste de foarte aproape. Il recomand tuturor.

    0
    0

  • maria pe 3 Nov 2012, 12:26
    caderea parului

    Ce pot sa spun, ma confrunt cu acest fapt ,adica imi cade parul chiar rarinduse si as dori sa aflu cat mai multe despre acest lucru. Si ma mai confrunt cu matreata sunt fff sensibila la sampoane foarte scumpe, la un moment dat nu stiu ce sa mai folosesc ,imi dau mai multa incredere produsele naturale, sau preparate in casa. Un WK placut si astept vesti !

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod