8 metode ca să scapi rapid de cearcăne

Cea mai sigură metodă de a evita apariţia cearcănelor este respectarea unui orar rezonabil de somn, însă atunci când nu ai putut dormi cât ţi-ai fi dorit, ai la îndemână câteva soluţii pentru a scăpa rapid de cearcăne.
Cea mai sigură metodă de a evita apariția cearcănelor este respectarea unui orar rezonabil de somn, însă atunci când nu ai putut dormi cât ți-ai fi dorit, ai la îndemână câteva soluții pentru a scăpa rapid de cearcăne. Aşadar, dacă te-ai întrebat mereu cum să scap de cearcane, îţi oferim în acest articol câteva dintre cele mai bune soluţii naturiste.

Cum sa scap de cearcane: Comprese reci

Soluția tradițională pentru suprimarea rapidă a cearcănelor sunt compresele reci. Două linguri răcite la congelator sunt cea mai rapidă metodă de a reduce cu succes cearcănele. Nu lăsa însă lingurile metalice la congelator mai mult de 15 minute și nu folosi niciodată cuburi de gheață direct pe pielea sensibilă de sub ochi.

Cum sa scap de cearcane: Felii de castravete sau cartof crud

Castravetele şi cartoful crud au efecte și mai puternice dimineața asupra cearcănelor și a ochilor umflați. Asigură-te că legumele sunt reci înainte să-ți pui pe ochi felii cât mai mari, care să acopere pielea de la limita superioară a pleoapei până la limita inferioară a cearcănelor. Feliile de castavete sau de cartof crud acționează eficient asupra pielii timp de 10-15 minute.

Cum sa scap de cearcane: Acupresura

O metodă mai puțin tradițională este acupresura, stimularea pielii prin aplicarea presiunii din exterior. Tehnica japoneză recomandă închiderea ochilor și apăsarea pielii cu un deget imediat sub colțul interior al pleoapei. Apăsând ușor, mișcă încet degetul de-a lungul orbitei oculare până la colțul exterior al ochiului. Repetă de 10-15 ori, apoi aplică aceeași soluție și pentru celălalt ochi.

Pliculețe de ceai verde

Poate cea mai apreciată metodă rapidă de diminuare a cearcănelor este aplicarea unor pliculețe folosite și reci de ceai verde pe zonele afectate, timp de minimum 10 minute. Efectul ceaiului verde este mai puternic decât al celui negru sau decât al ceaiurilor de plante, datorită conținutului bogat de antioxidanți.

Zeama de lămâie sau suc de roșii

O soluție la fel de eficace, dar care necesită repetarea de-a lungul zilei pentru rezultate optime implică puțină zeamă de lămâie sau suc de roșii. Aplică zeama de lămâie sau puțin suc de roșii, natural, fară adaos de arome artificiale, pe o dischetă de vată și masează ușor zona afectată.

Cum sa scap de cearcane: Crema de ochi

Cosmeticele nu au întotdeauna efectul dorit asupra cearcănelor, iar unele îți pot afecta și mai mult pielea sensibilă. Ca să scapi rapid de cearcăne, folosește o cremă de ochi delicată, cu vitamina K sau acid kojic. Cremele mai puțin recomandate pentru cearcăne sunt cele cu efect exfoliant puternic, ce conțin acid salicilic sau acid glicolic.

Corectorul ales corect

Ascunderea cearcănelor la machiaj se realizează cel mai bine cu un corector bine ales. Folosește corectorul după ce ai aplicat o cremă de ochi, însă fără să folosești și fond de ten. Cel mai bun corector pentru cearcăne ce afectează doar culoarea pielii este cel cu o nuanță mai deschis decât tenul tău. Atunci când ochii sunt și umflați, se recomandă folosirea nuanței ușor mai închise decât tenul.

Cum sa scap de cearcane: Decongestionarea căilor respiratorii

În cazul unor infecții respiratorii sau alergii, cearcănele se accentuează ca efect al congestionării căilor respiratorii. Asigură-te că nu stai prea mult timp cu nasul înfundat, mai ales pe timpul nopții. Soluția naturală pentru a evita medicamentele și picăturile pentru nas este un vas special pentru irigare nazală, care ajută la decongestionarea rapidă a căilor respiratorii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod