7 soluții care să-ți întărească unghiile

Dacă faci parte din acea categorie de femei care suferă din cauza unghiilor pentru că le au mereu rupte, exfoliate și scurte este momentul să-ți schimbi programul de îngrijire. Așa cum îți îngrijești tenul sau părul, tot așa și unghiile tale au nevoie de un program special care să le ajute să crească frumos și sănătos.

Dacă faci parte din acea categorie de femei care suferă din cauza unghiilor pentru că le au mereu rupte, exfoliate și scurte este momentul să-ți schimbi programul de îngrijire.

Așa cum îți îngrijești tenul sau părul, tot așa și unghiile tale au nevoie de un program special care să le ajute să crească frumos și sănătos.


Mai ușor cu lacurile de unghii și accetona

Pentru început, încearcă să foloseşti lacuri de calitate pe care să nu fie nevoie să le ştergi prea des cu accetonă. De asemenea, este bine să laşi unghiile să respire. Indicat este ca o zi sau două pe săptămână să nu le dai cu lacuri transparente sau colorate. Şi nu uita că cel mai mare duşman al unghiilor sunt produsele de curăţenie care conţin foarte mult clor.

De aceea, este bine să-ţi acoperi mâinile cu mănuşi din plastic atunci când foloseşti aceste produse.

Mască hrănitoare


Aşa cum tenul tău are nevoie de o mască hidratantă săptămânală, la fel şi mâinile au nevoie de un ajutor. Înmoaie mâinile pentru 10 minute într-un bol cu apă călduţă în care ai pus o lingură de zeamă de lămâie, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de glicerină. Masează-le apoi cu blândeţe. De asemenea, puteţi face băi călduţe în ulei de măsline amestecat cu vitamina E (ţineţi unghiile cel puţin 15 minute în acest amestec).

Vitamina E, ajutor pentru unghii sănătoase


Un alt truc foarte eficient, este să-ți ungi, seara, înainte de culcare, fiecare unghie cu vitamina E.
Desfă o capsulă de vitamina E şi masează unghiile cu uleiul din capsulă. Astfel, vei obţine nişte unghii mai rezistente şi mai hidratate.

Crema din miere şi ulei de migdale


Un alt tratament foarte eficient pentru hidratarea unghiilor și a mâinilor (care dă rezultate excelente și pentru ten) este cel obţinut din miere de albine amestecată cu ulei de migdale. Și dacă vrei rezultate rapide, poţi lăsa această cremă să acţioneze toată noaptea. Nu uita să-ţi acoperi mâinile cu o pereche de mănuşi.

Tratament pentru creştere


Dacă unghiile tale cresc foarte greu ai nevoie de două linguri de argilă albă pudră cu două linguri de ulei de măsline şi şase picături de ulei esenţial de lavandă.
Masează uşor cu pasta obţinută şi lasă să acţioneze 15 minute. Procedeul trebuie repetat de trei ori pe săptămână.

Nu-ţi mai folosi unghiile pe post de "unelte"

Foarte multe dintre noi avem prostul obicei să ne folosim de unghii atunci când vrem să desfacem ceva, să rupem sau să dezlipim. Pentru astfel de lucruri există unelte speciale ca foarfeca sau cuţitul. Aşa că încetaţi să vă mai folosiţi de unghii atunci când vreţi să rezolvaţi ceva.

Alimentaţia corectă


Un alt pas foarte important pe care trebuie să-l faci dacă vrei să ai nişte unghii sănătoase și frumoase este să-ţi schimbi dieta. Da, mâncarea pe care o consumi joacă un rol foarte important pentru sănătatea unghiilor tale.
Pentru că unghiile sunt făcute din proteine au nevoie de acestea pentru a arăta bine. Aşa că, e timpul săconsumi mazăre, ovăz, seminţe, nuci, ouă şi carne slabă, alimente bogate în proteine. De asemenea, calciul este şi el foarte important pentru sănătatea unghiilor. Consumă legume cu frunze verzi, produse lactate sau seminţe de susan. Vitaminele sunt şi ele importante pentru unghiile tale. Vitaminele B şi C întăresc unghiile şi le ajută să crească. 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • catana denisa pe 13 Ian 2015, 12:49
    buna

    buna ma numesc denisa si am si eu o intrebare ce pot face sa am si eu unchii tari??? sunt moi ce pot folosi? multumesc

    2
    0

  • andreea pe 4 Oct 2014, 13:55
    andreea

    eu am unchile moi si mici dar nu cresc ce sa folosesc !!!!

    1
    0

  • Patricia pe 9 Feb 2014, 10:32
    :))

    Eu am unghile moi de asemenea mie nu imi cresc unghile deloc ec sa folosesc ???

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod