5 metode prin care să-ţi pregăteşti tenul pentru şedinţele de bronzare

Ne place vara! Ne place soarele! Ne placem să stăm la plajă, tolănite într-un sezlong, şi să căpătăm acea culoare aurie-arămie care ne facem să arătăm atât de bine şi să ne simţim minunat în pielea noastră. Nu am întâlnit femeie care să nu-şi iubească pielea atinsă de soare pe care să nu o bucure "şedinţele" de stat la soare.

Însă, pe cât de mult ne place pielea bronzată, pe atât de nociv este soarele atunci când exagerăm cu orele petrecute pe plajă sau atunci când nu ne pregătim pielea corespunzător. Aşa că, dacă vrei să profiţi la maximum de beneficiile aduse de soare respectă câteva reguli care te vor ajuta să ai o pilea sănătoasă şi frumoasă.

Exfoliază

Dacă vrei să te bronzezi frumos şi cât mai uniform ai nevoie de exfoliere. Doar cu ajutorul unui gomaj reuşeşti să elimini celulele moarte, care ar da un aspect neplăcut tenului tău bronzat. Însă, este foarte important să nu-ţi exfoliezi tenul cu o zi înainte de plajă, ci cu cel puţin câteva zile înainte. Astfel, pielea ta nu se va irita după o zi de plajă. De asemenea, bronzul va rezista mult mai mult.

Hrăneşte

Un ten hidratat şi hrănit va căpăta un bronz mult mai frumos şi mai rezistent. Aşa că, înainte cu câteva zile de plajă este bine să apelezi la un program special de îngrijire cu creme puternic hidratante, dar şi măşti hrănitoare.

O mască hrănitoare pentru tenul tău este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

De asemenea, nu uita ca după fiecare zi petrecută la plajă pielea ta are nevoie de hidratare. Aşa că, nu te zgârci când vine vorba de loţiuni hidratante pe care să le aplici după fiecare şedinţă de bronzare. 

Măşti pentru păr

Atunci când te pregăteşti pentru plajă şi părul tău are nevoie de o îngrijire specială. Mai ales că, pe timpul verii, podoaba noastră capilară tinde să-şi piardă din strălucire din cauza soarelui.  Aşa că, apelează cu încredere la măştile naturale dacă vrei să te mândreşti cu pletele tale.

O mască foarte eficientă este una cu un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr. Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

O altă mască foarte eficientă este cea formată din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Pasta se aplică pe păr şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se şamponează şi se dă părul cu balsam.

Nu uita de protecţie

Poate cea mai importantă regulă pe care nu trebuie să o uităm pe toată perioada verii este protecţia solară. Nu uita de cremele care te protejează de razele UV. Doar cu ajutorul lor ridurile sau petele cutanate vor sta departe de tenul tău, iar pielea ta va căpăta o nuanţă frumoasă de bronz.

Miere pentru tenul expus la soare

După ce petreci mai multe ore la soare, tenul tău are nevoie de hidratare pentru a arăta bine, dar şi pentru a-şi păstra bronzul pentru o perioadă mai mare de timp. Aşa că, apelează la tratamente speciale care să-i redea strălucirea şi care să-l hrănească. Ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ina pe 13 Iun 2013, 23:11
    masti de fata

    excelente mastile de hidratare...si eu le folosesc...

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod