Fă-ți curaj: Îndrăznește să încerci

Suntem învățate de mici să fim prudente. Suntem cocoloșite și salvate de neprevăzut pentru a nu crea sau ajunge în împrejurări cărora nu le putem face față.

Uneori, suntem ocrotite excesiv și instruite să ne ferim cu orice preț de greșeală, de eșec, de risc și, în cele din urmă, ajungem să ratăm oportunități care ne-ar putea dezvolta ca adulți fericiți, responsabili și ambițioși.

O parte semnificativă din temerile și rezervele pe care le avem ca adulți derivă din educația pe care am primit-o în copilărie, de la diverse persoane din anturajul nostru apropiat. Frica de a lua decizii pentru noi însene, lipsa de încredere în noi însene, prudența de a nu părăsi zona de confort, pot fi consecințe ale fricilor induse de timpuriu. Atunci când nu suntem încurajate să fim autonome de mici, când se întâmplă, de exemplu, ca părinții să nu ne dea drumul în lume sau să nu ne îndemne să o explorăm cu toate simțurile noastre, să fim curioase și să ne descurcăm pe propriile picioare, putem recicla inconștient fricile lor.



Sigur că temerile și rezervele noastre pot fi extrem de vagi sau de sensibile. Nu trebuie să fie vorba de frica de a ne apuca de curse de mașini sau de salturi cu parașuta. Sunt fricile mici care ne guvernează cele mai simple alegeri. De la a alege rochia mai puțin colorată ca să nu ieșim îm evidență - pentru că cine sunt eu ca să ies în evidență?! -, la a alege să nu ne contrazicem un coleg, la locul de muncă - pentru că „nu dă bine” să ne certăm la birou. E reflexul nostru de a ne oferi siguranță; și, sigur, de ce ai vrea să te dezbari de sentimentul ăsta de siguranță?

Pentru că poate fi un sentiment de falsă siguranță.
Iar când e vorba de zilele delicate, suntem realmente înfricoșate de lipsa de control și de siguranță. Unele femei aleg să pună vată peste absorbant, pentru a dubla protecția și pentru a nu se simți vulnerabile.

Iată ce constată Oana Cuzino: „Discutam odată, ca între noi, fetele, despre tendința pe care o au unele dintre noi, de a pune vata peste absorbant, din dorința de a se simți protejate. De ce o facem? Pentru că simțim că, în acea perioadă, în care suntem oricum vulnerabile, trebuie să ne luam  toate măsurile suplimentare de protecție, pentru că și  în acest caz, ca de fiecare dată când vine vorba de a păși în afara zonei de confort, preferăm să procedăm cum ne-am obișnuit, chiar dacă nu-i tocmai bine.

Always te protejează împotriva scurgeilor de până la 5 ori mai bine decât absorbantul Always folosit cu vată deasupra; folosid vată peste absorbant, nu faci decât să acoperi centrul acestuia, împiedicând fluidul să pătrundă în absorbant, și să fie  transformat în gel.

Așadar, chiar dacă simți că ai putea fi mai bine protejată și mai în siguranță, e doar un sentiment înșelător.

Fă-ți curaj, încearcă să ieși din zona ta de confort și rupe rutina cu alegeri care să te ajute să devii un om mai curios, mai încrezător, mai puternic! Anul acesta, Always continuă să faciliteze înțelegerea femeilor cu privire la schimbările și provocările generate de menstruație, dar și să le inspire să ducă o viață activă, condusă mai degrabă de curiorizate, curaj și îndrăzneală, în locul unei existențe marcate de teama de eșec și sentimentul de rușine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod