Cum iti alegi rochia de mireasa?

Alegerea rochiei de mireasa nu este tocmai usoara. Ai la dispozitie o gama infinita de modele si tipuri de material astfel incat alegerea poate fi un adevarat chin. Dar chiar daca stii, per ansamblu, cum ai vrea sa arate rochia ta, este important sa tii cont de croiala rochiei si de forma corpului tau.
Alegerea rochiei de mireasa nu este tocmai usoara. Ai la dispozitie o gama infinita de modele si tipuri de material astfel incat alegerea poate fi un adevarat chin. Dar chiar daca stii, per ansamblu, cum ai vrea sa arate rochia ta, este important sa tii cont de croiala rochiei si de forma corpului tau.

Un model care nu se potriveste formelor tale va accentua tocmai ceea ce nu iti doresti. De exemplu, daca esti migniona, ai nevoie de o rochie care ofera impresia de alungire a corpului, iar daca esti plinuta, iti trebuie o rochie care va estompa volumul.

Desi modelele sunt extrem de variate, exista totusi cinci tipuri principale de rochii care se afla adesea la baza acestora. Iata care sunt acestea, potrivit completelyweddings.com.

Rochia tip A


Primul model, si cel mai des intalnit, este cel in forma literei A. In partea de sus, rochia se muleaza pe formele naturale ale corpului, iar de la talie in jos, coboara in forma literei A. Este un model de rochie care poate fi adaptat oricarui tip de silueta.

Rochia dreapta


Acest model este preferat de miresele care nu isi doresc o rochie voluminoasa. Fie contureaza corpul de sus pana aproape de genunchi, fie coboara drept de la nivelul coapselor.

Este un model potrivit mignonelor, pentru ca ofera impresia de inaltime. De asemenea, le pune in valoare si pe cele inalte si suple. Pentru ca se muleaza foarte bine pe corp, nu este recomandat sa iti alegi o astfel de rochie daca esti plinuta.

Rochia de bal


Ca forma, este asemanatoare celei de tip A, cu exceptia faptului ca fusta este mult mai larga si voluminoasa. Variantele acestui tip de rochie le includ si pe cele cu partea din fata "turtita" sau decupata, volumul aflandu-se in spate. Volumul incepe de la talie in jos, topul fiind mulat pe corp.

Un astfel de model este recomandat mireselor inalte, cu soldurile subtiri. Miresele mici de inaltime ar trebui sa-l evite pentru ca poate da impresia unui volum excesiv, ca si cum "s-ar pierde" in rochie.

Rochia "sirena" si rochia "trompeta"


Aceste tipuri de rochii sunt mulate in partea de sus a copului pana sub solduri (in cazul celei „trompeta”) sau pana la genunchi (in cazul rochiei „sirena”), iar volumul incepe brusc. Sunt ideale pentru cele care au corpul in forma de clepsidra sau pentru cele inalte. Nu sunt o alegere potrivita pentru miresele cu silueta in forma de para (cele care au soldurile late) sau pentru cele supraponderale.

Rochia "Imperiu"


Principala caracteristica a acestui model este talia inalta, care porneste adesea cu o delimitare imediat sub sani. Fusta este intotdeauna redusa ca volum si de cele mai multe ori este dreapta sau in forma de A.

Acest stil se potriveste mireselor mignone pentru ca estomparea taliei ofera impresia unei siluete inalte si subtiri. De asemenea, poate fi o alegere buna pentru miresele insarcinate sau cele plinute.

Cand vine vorba de topul rochiei, dimensiunea sanilor dicteaza alegerea. Daca ai sanii mici, rochiile cu top corset pot oferi volumul de care ai nevoie, potrivit perfect-wedding-day.com.
Folosind detalii in zona bustului, precum flori, funde, volane etc. vei putea obtine acelasi efect.
In cazul in care bustul tau este suficient de mare, apeleaza la rochiile cu decolteu in forma V.

Sursa foto: brides.com
Un articol de Georgiana Dorobantu
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 5 Iun 2014, 14:53
    Rochie de mireasa

    De acord, linia rochiei trebuie sa te si avantajeze. Eu am probat foooarte multe rochii de mireasa, iar cand am probat-o pe a mea, am stiut ca e "the one". Plus ca este important sa intalnesti si consultanti care chiar stiu ce vorbesc...si nu iti vand o rochie doar pentru ca trebuie sa-si faca "targetul". Va recomand DeCosta, un salon cu oameni priceputi si gata oricand sa te ajute.

    0
    0

  • liliana pe 7 Aug 2011, 09:36
    Rochia dreapta

    Ma casatoresc in aprilie anul viitor si am ales deja rochia de mireasa ... Parerea mea rochiile drepte sunt cele mai finute si mai lejere rochii de mireasa.

    1
    0

  • Nicoleta pe 9 Mai 2011, 18:41
    plinute???!!!

    Foarte frumoase rochiile, dar pentru plinute de ce nu faceti un astfel de articol in care sa mentionati ce model de rochie le-ar avantaja? Nu sunt numai slabute... mai sunt si plinute:D ca mine de altfel:D

    0
    0

  • JUANI pe 9 Dec 2010, 23:49
    ME GUSTARIA ELEJIR UNO DE SUS MODELOS

    LO QUE MAS ME GUSTO ES QUE POR FIN ALQUIEN PENSO EN LAS NOVIAS BAJITAS SEGURAMENTE EL DIA DE MI VODA MI VESTDO VA TENER UN NOMBRE CATALIN BOTEZATU

    1
    0

  • BRONZARE_ORGANICA_DHA pe 5 Mai 2010, 15:30
    BRONZARE ORGANICA DHA LA DOMICILIUL CLIENTULUI

    TE INTERESEAZA BRONZARE ORGANICA DHA LA DOMICILIU...? . Pe scurt, este "ultimul strigat" in materie.Vedetele de la Hollywood utilizeaza acasta metoda de bronzare inca de multi ani. Cum este posibil? Cu ajutorul aparatului de bronzare ,a solutiei cu o concentratie de 12% de DHA. In 10 minute esti bronzata,ca si cum ai fi stat 1 saptamana la soare..... TEL PROGRAMARI 0761833443 ID danutza_dinu

    0
    0

  • sanda pe 16 Feb 2010, 23:29
    greu de ales

    Cam greu e ales...foarte frumoase toate rochiile,dar tot cea de bal ramane cea mai frumoasa in viziunea mea.

    0
    0

  • silvia pe 27 Dec 2009, 16:30
    frumos

    eu am avut nunta acu 2 ani si am purtat o rochie de bal la fel cu cea din imagine,mia stat f bine cu ea.

    0
    0

  • ALexAlexU pe 21 Oct 2009, 18:15
    Ajutator

    Datorita acestor sfaturi in sfarsit m-am decis ce tip de rochie ma avantajeaza si ma face sa ma simt cea mai frumoasa in ziua nuntii . Buna treaba !

    0
    0

  • ankutza pe 25 Iun 2009, 22:04
    frumoase

    greu de ales in curand ma marit si inca nu ma pot decide ce rochie sa port ;)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod