Uleiul de argan pentru unghii. Cum să-l folosești

Uleiul de argan este un adevărat elixir al frumuseții, fiind folosit pentru îngrijirea pielii, părului și unghiilor. Află ce beneficii are uleiul de argan pentru unghii
Extras din nucile arborilor de argan din Maroc, uleiul de argan poate fi folosit pe tot corpul: îți hidratează pielea, îți face părul strălucitor și le redă sănătatea unghiilor tale. Uleiul de argan conține de cinci ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline și este unul dintre cele mai versatile ingrediente cosmetice naturale.

Uleiul de argan conține:


- 80% acizi grași esențiali care ajută la reducerea inflamației
- scualan, o substanță care are un puternic efect emolient
- fitosteroli care ajută la protejarea nivelului de colagen din piele
- compuși fenolici care combat radicalii liberi
 

Uleiul de argan pentru unghii - de ce este benefic


În ceea ce privește unghiile, uleiul de argan este unul dintre remediile naturale la care manichiuriștii de top apelează frecvent. Capacitatea sa de a hidrata, fortifia și repara unghiile îl transformă în soluția perfectă pentru unghiile casante, uscate și cuticule afectate de manichiuri efectuate greșit. Iată câteva dintre beneficiile uleiului de argan pentru unghii:

Uleiul de argan întărește unghiile


Manichiurile cu gel, acril și oja semipermanentă arată excelent și sunt ușor de obținut, dar toate substanțele și procedeele folosite pentru astfel de manichiuri afectează sănătatea unghiilor naturale.
Pentru că suprafața unghiilor este pilită astfel încât gelul sau acrilul să adere mai bine, unghiile se subțiază, devin moi și fragile. Folosirea cu regularitate a uleiului de argan pe unghiile naturale ajută la refacerea lor și le redă sănătatea. Masează-ți unghiile cu câteva picături de argan de fiecare dată când îți faci manichiura.

Uleiul de argan hidratează unghiile


Observi cum unghiile tale se descuamează strat cu strat? Acest lucru se întâmplă din cauza deshidratării, care poate afecta unghiile în profunzime. Uleiul de argan te ajută să le redai unghiilor tale hidratarea și să previi astfel acel proces neplăcut de exfoliere a unghiilor.
Aplică ulei de argan pe unghii după ce ai ținut mâinile înmuiate în apă. Uleiul de argan blochează apa în interiorul unghiilor și reface nivelul de hidratare.

Uleiul de argan înmoaie cuticulele


Numeroase femei duc o luptă constantă cu cuticulele lor. Din cauza tăierii repetate, a folosirii produselor și substanțelor chimice precum acetona, gelul și acrilul, cuticulele se pot întări, usca și crăpa. Nu doar că au un aspect neplăcut, dar cuticulele afectate pot duce la îmbolnăvirea unghiilor. Specialiștii de top nu mai recomandă tăierea cuticulelor, tocmai pentru că acestea au un rol protector pentru unghii. Cea mai bună soluție este hidratarea și înmuierea cuticulelor, care pot fi apoi împinse cu o ustensilă specială, de preferat din lemn.

Uleiul de argan te ajută să înmoi cuticulele și să le menții sănătoase, astfel încât unghiile tale să fie protejate și manichiura să arate impecabil.
După ce ai ținut unghiile la înmuiat în apă caldă cu puțin săpun lichid, scoate-le și aplică ulei de argan pe fiecare unghie, masând până când uleiul este absorbit. Împinge apoi cuticulele, iar unghiile tale vor fi pregătite pentru o manichiură impecabilă.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod