Incearca remediile naturale pentru ten!

Chiar daca in comert exista o gama foarte larga de creme pentru fata, nu trebuie sa uiti ca natura ne pune la dispozitie remedii de care ar fi pacat sa nu profitam. Eficace si placuta, masca naturala pentru fata trebuie sa includa acele ingrediente care o fac sa isi atinga obiectivele, in functie de necesitatile epidermei tale. Inainte de a-ti prepara o masca trebuie sa stii ce tip de ten ai deoarece este foarte important sa o adaptezi acestuia. Alege-ti masca de fata in functie de modul ei de utilizare, compozitia pielii si tipul de ten.

Daca ai tenul normal, poti opta pentru mai multe tipuri de masti, in functie de obiectivul pe care vrei sa il atingi. In general, majoritatea mastilor au formulele adaptate acestui tip de ten si ingredientele lor sunt binevenite. Daca pielea ta este grasa sau mixta, ai nevoie de o masca care te ajuta sa iti reglezi sebumul si sa scapi de exces. Acestui tip de ten ii sunt recomandate mastile purificatoare.
In cazul in care te confrunti cu o piele uscata si lipsita de vitalitate, alege o masca hidratanta si hranitoare care iti va improspata epiderma.

Efectele magice ale mastilor de ten

Mastile de fata care au scopul de a curata tenul contin ingrediente purificatoare. Acestea te vor ajuta sa elimini celulele moarte si impuritatile tenului. Daca folosesti o masca revitalizanta, aceasta va genera o vasodilatare care stimuleaza si intareste tesuturile. Mastile pentru reglarea sebumului au scopul de a restabili echilibrul acido-bazic, absorbind surplusul de sebum. Mastile hidratante refact tenul uscat prin activii hranitori pe care ii contin.

In ultimul timp, producatorii de cosmetice pun la dispozitie produse alcatuite din ingredienti naturali la baza carora stau formulele mastilor ce pot fi create si acasa. Avantajul acestora din urma consta insa in faptul ca la prepari exact atunci cand vrei sa le utilizezi, iar ingredientele pe care le adaugi nu isi pierd din proprietati.
Atunci cand prepari o masca pentru fata trebuie sa tii cont, in primul rand, de efectul pe care il va avea aspura tenului tau. Iata cateva masti care te vor ajuta sa ai mereu un ten proaspat si stralucitor:

Daca ai probleme cu acneea, prepara o masca din: zeama de la o jumatate de lamaie, doua linguri de ulei de masline, alte doua de lapte dulce, una de faina alba de grau, 20 de grame de piper negru macinat, o picatura de esenta de lavanda si una de apa de gura. Masca trebuie sa stea pe fata timp de sase ore, o singura aplicare fiind eficienta. Daca nu ai timpul necesar, aplica pe fata spalata si uscata un amestec preparat din doua linguri de argila, diluata in apa de trandafir astfel incat sa arate ca o pasta. Asteapta pana se usuca si indeparteaz-o cu un burete inmuiat in apa calduta.

Pentru o fata cu pete, poti prepara un amestec din doua linguri de faina, doua de apa de trandafir si alte doua de suc de lamaie.
Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze douazeci de minute. Clateste fata cu apa calda. Pentru a preveni petele, poti folosi de doua ori pe zi un gel care are in compozitie camfor sau o lotiune astringenta.

Iti poti prepara o masca cu efect tonifiant dintr-un pumn de frunze de menta uscate peste care versi o jumatate de litru de apa clocotita. Lasa infuzia timp de 20 de minute si apoi strecoara apa. Utilizeaza-o dupa fiecare demachiat.

Pentru a inchide porii tenului, macina o legatura de patrunjel verde si amestec-o cu doua linguri de iaurt natural fara zahar. Pastreaza masca pe fata un sfert de ora. In acest scop poti prepara si un amestec din iaurt si miere de albine.

Daca ai tenul sensibil, amesteca o lingurita de cafea macinata cu una de miere de albine si las-o sa actioneze 20 de minute. Clateste fata cu apa calda si apoi cu apa rece, dupa care aplica o crema de zi. Tot pentru tenul sensibil, iti poti prepara o masca din pudra de lemn de santal fiarta in lapte.
Realizeaza o pasta omogena si las-o pe fata doua ore dupa care indeparteaz-o cu apa rece.

Tenul mixt poate fi tratat cu o masca alcatuita din felii de rosii si castraveti macinate. Tamponeaza usor fata cu pasta rezultata si las-o sa actioneze o jumatate de ora.

Pentru a scapa de punctele negre, poti folosi o masca relizata din: doua albusuri de ou, trei linguri de faina de porumb si apa florala. Las-o sa actioneze un sfert de ora si apoi aplica o crema hidratanta.

Daca vrei sa iti prepari o masca exfolianta curata un fruct de papaya si amesteca-l cu mixerul. Lasa pasta pe fata timp de zece minute.

Pentru a-ti hrani tenul, amesteca un galbenus de ou cu o lingura de ulei de masline, un morcov pasat si un pic de iaurt sau smantana.



 

Comentarii (34)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina Rose pe 27 Mai 2014, 14:22
    Tratament natural pentru ten cu tea tree oil

    Tenul meu e gras si mereu am avut probleme cu cosurile si punctele negre din cauza excesului de sebum. Dupa ce am fost la doctor pentru a-mi recomanda o solutie buna de cutarare a tenului gras mi-a dat sa folosesc o lotiune tonica cu ulei 100% pur din arbore de ceai (tea tree oil) si hamamelis fara alcool de la Thursday Plantation. Pe langa lotiunea tonica, eu mi-a cumparat tot de la firma asta si spuma naturala de spalat pe fata cu ulei 100% pur din arbore de ceai si crema hidratanta naturala cu arbore de ceai, macese si vitamina E. Ritualul meu e urmator: prima data ma spal bine pe fata cu spuma, apoi ma usuc si folosesc lotiunea tonica. Dupa ce mi-a facut curatarea tenului, folosesc crema pentru hidratare. De cand folosesc aceste produse de curatare, diferentele sunt vizibile. Tenul mult mai curat, imi controleaza excesul de sebum foarte bine, iar cosuri si puncte negre nu am mai aparut deloc.

    1
    0

  • Diana pe 17 Mar 2014, 22:52
    Sunt confuza :)))

    Buna! de curand mi-am cumparat o masca de fata cu argila si trandafir de la vivanatura (tin sa mentionez ca nu am mai avut masti de fata inainte) si cand o aplic pe fata, ma ustura. Ei bine, nu imi pot da seama daca este normal sa se intample asta sau e de vina tenul meu. Pe ambalaj scrie ca este o masca activa...asta inseamna ca este normal sa ma usture cand o aplic? (este ca si cum as avea mentol pe fata...acel gen de usturime "mentolata" sa zic asa) Dupa ce o indepartez pielea nu este prea rosie...nu se observa mare lucru sincer. Ma puteti lamuri va rog?

    0
    0

  • larisa pe 18 Feb 2012, 16:44
    cosuri negre

    salutare am cosuri negre de la varsta de 15 ani...akm am 22...am aceeasi problema...siincer m'am saturat ...merg foarte des la tratamente pt a le scoate si niciodata nici un fel de rezultat...am avut 6 luni de zile in kre mergeam sambata de sambata.....a fost ok..mai scapasem dar degeaba..in momentul knd nu am mai mers o saptamana park mi'au aparut mai tare..nush ce sa mai fac...te rog ajuta'ma...am folosit sute de creme...si cu nmk nu m'au ajutat..multumesc:*

    6
    1

  • dnd pe 25 Nov 2011, 14:34
    tenul

    am tenul uscat si nu stiu cu ce crema sa ma mai dau,am incercat multe creme,la fel patesc si cu fondul de ten mi se exfoliaza cu ce ma puteti ajuta/???

    14
    0

  • .... pe 25 Nov 2011, 14:33
    tenul

    am tenul uscat si nu stiu cu ce crema sa ma mai dau,am incercat multe creme,la fel patesc si cu fondul de ten mi se exfoliaza cu ce ma puteti ajuta/???

    10
    0

  • .... pe 25 Nov 2011, 14:33
    tenul

    am tenul uscat si nu stiu cu ce crema sa ma mai dau,am incercat multe creme,la fel patesc si cu fondul de ten mi se exfoliaza cu ce ma puteti ajuta/???

    4
    0

  • aura pe 9 Sep 2011, 17:13
    pete maro si ten gras

    ce sa fac sun disperata am folosit o gramada de creme dar in zadar

    21
    0

  • an1 pe 20 Iul 2011, 09:49
    despre cosuri

    poate va vine sa radeti dar mie mi au trecut cosurile cu o clisma facuta la spital...si timp de 3 zile numai ceaiuri si supe...cosurile apar din interior si tot de acolo trebuie tratate...se poate face si acasa...e usor..numai bine!

    5
    3

  • kalya pe 19 Iul 2011, 23:30
    acnee

    eu folosesc un gel pentru acnee de la lush ce se aplica doar pe cos si-l usuca

    4
    0

  • sorana pe 24 Mai 2011, 09:09
    pt fata

    morcovul pasat trebuie fiert,sau dat pe razatoarea de morcovi?rog raspuns,va mult.

    6
    0

  • Cristina pe 9 Mar 2011, 10:40
    apa de trandafir

    e apsolut nevoie de apa de trandafir?nu se poate face fara ea in reteta a 2.va rog rasp

    14
    3

  • paulet maria pe 6 Mar 2011, 14:11
    retete

    va rog sami spuneti cum se face reteta cu faina pentru pete pe fata si decare faina

    12
    5

  • CRY pe 12 Sep 2010, 02:12
    iritatie:((

    va rog ajutatima, mam dat cu o crema pe fata antibiotica eritroacnol se numeste, si de atunci nu mai am cosuri dar pe barbie mi sa uscat pielea, e crapata, ca si o iritatie, de fapt e o iritatie,ce sa fac, nu ma mai suport asa, sunt disperata, va rog ajutatima, va rog din suflet. multumesc frumos.

    8
    3

  • Luiza pe 31 Iul 2010, 22:02
    Mibazon

    Am facut tratament cam 2 sap...tot degeaba iar o asistenta mi.a recomandat Mibazon...se gaseste la farmacia veterinara pare ciudat dar e f buna deoarece contine antibiotice nu.ti irita pielea nu se int absolut nimic rau.Aveam fata plina de cosi acum imi apar f putin pe ici colo tinand cont k e si varsta de vina.Sper sa va ajute.Bafta!

    3
    0

  • Paula pe 7 Iul 2010, 21:31
    Acnesol

    Pentru cosuri puteti sa incercati Acnesol, se gaseste in orice farmacie, nu este scump deloc si isi face efectul relativ rapid. Usuca cosurile si exfoliaza frumos zona. Ramane insa imperativ un consult la derma. Succes!

    2
    0

  • alexa pe 11 Mai 2010, 22:29
    ten mixt

    Nu stiu ce tip de crema ar trebui sa folosesc.Nu am mari probleme cu cosurile insa am micute puncte negre(chiar insesizabilea)De obicei ma spal pe fata cu sapun (dupa care tenul se usuca) apoi dau cu crema (si el se ingrasa).Ce sa fac?

    8
    1

  • oana pe 15 Apr 2010, 18:09
    probleme cu tenul

    Am tenul foarte sensibil,orice mi-as pune pe fata ma irit si se curata pielea.nu stiu ce sa mai fac.poate aveti vreo solutie si pt mine,v-as multumi din suflet.

    18
    3

  • BRINDUSA1980 pe 23 Mar 2010, 18:28
    masti pt ten

    cele mai bune masti sunt cu argila albastra sunt excelente

    8
    1

  • pushulik pe 7 Mar 2010, 13:22
    remediu acnee

    buna!eu am avut probleme cu acneea timp de vreo 5 ani.la farmacii se gaseste o crma retin-A care este foarte buna.contine retinoizi de vitamina a si practic dupa prima sau a 2 a aplicare incepe sa exfolieze fata,te cojesti.inlatura si petele si actioneaza foarte bine asupra cosurilor.costa in jur de 13-15 lei.si eu am incercat toate produsele posibile,inclusiv recomandate de dermatolog,dar asta e singura care a dat rezultate.un sfat:cel mai bine este sa te duci sa faci o insamantare,asa se numeste procedeul.iti recolteaza continutul cosului si asa vezi daca ai si vreo bacterie.eu am avut stafilococ alb si pt a scapa de el am facut injectii.daca nu tratezi mai intai chestia asta,degeaba incerci 100 de creme.totusi va recomand din tot sufletul retin A.incercati-o.

    4
    0

  • ana pe 20 Feb 2010, 22:20
    ten

    chiar nu stiu ce tip de ten am ca indiferent cu ce crema ma dau ma ustura fata.si o parte a tenului este un pic deschisa siar una un pic mai inchisa.ce remediu sa aplic pt ca tenul sa nu ma mai usture astept um raspuns.multumesc anticipat

    4
    1

  • roxi pe 28 Nov 2009, 11:58
    apa de trandafir

    va rog sa imi spuneti si mie de unde ati luat apa de trandafir?

    16
    2

  • ana pe 25 Nov 2009, 13:36
    nu mai suport

    am avut cosuri multe am faucut tratament la o cosmeticiana au disparut cosurile in mare mai am negre si mai imi apar cateva cosuri din cand in cand dar problema e ca am fata tot urata se vad pori deschisi si mici cosulete galcute cosuri negre si pete rosi ce pot sa fac ceva natural am nevoie de ajutor

    12
    0

  • galina pe 11 Oct 2009, 21:47
    probleme

    am mari probleme cu petele,shi porii sunt foarte deschisi deacum nustiu ce sa fac oare ma vor ajuta aceste retete poate stie cineva niste retete bune,ajutatima va rog

    12
    3

  • nicole pe 2 Aug 2009, 14:33
    retzeta 2

    ash dori shi eu sa shtiu, despre ce fel de faina este vb in retzeta 2? de grau?

    5
    6

  • Ana pe 24 Iul 2009, 16:01
    pete dupa bronz

    buna.. am tenul mixt.. am fost la plaja.. m-am bronzat.. si apoi am inceput sa ma jupesc pe fata in zonele uscate .. acum sunt plina de pete.. exista vreun mod prin care as putea sa readuc totul la o singura culoare?..:-s ..:)

    4
    2

  • giulia pe 16 Mar 2009, 16:39
    nu mai imi supot tenul

    unde se gaseste apa de trandafiri? ce pot sa fac sa scap de toate semnele astea dupa fata care imi apar asa din senin, cum ar fi :gaurele, cosuri etc

    11
    0

  • vio pe 4 Feb 2009, 00:40
    nu mai suport petele

    buna;de cativa ani am probleme cu petele care nu mai dispar,chia am incercat orce nu mai stiu ce sa fac;am un ten normal putin sensibil si nu mia scap de ele:va rog ajutatima ce sa fac?

    25
    2

  • georgiana pe 1 Dec 2008, 10:55
    nu imi mai suport tenul:(

    Buna:)! am un ten foarte sensibil si orce crema as folosi sau orce masca naturala preparate de mine sau de la firme cosmetice nu isi face efectu am impresia ca imi ies tot mai multe de la acestea ..ce sa fac?:(

    10
    0

  • roxana pe 6 Nov 2008, 20:07
    iritatie sub barbie

    buna...de ceva timp am facut o iritatie sub barbie si pe gat...sunt ca niste cosuri pe care daca le strang...scot puroi...mi-am luat un gel de curatare si o crema hidratanta de la nivea visage...am crezut ca o sa ma ajute...dar mai mult s-a extins...am nevoie de un sfat...stiti vreun remediu...de preferat naturist? multumesc

    3
    0

  • simona pe 7 Oct 2008, 10:59
    ten mixt

    am un ten mixt,nu stiu ce masca as putea folosi deoarece pana acum nici una nu a dat rezultate,ce crema as putea folosi ?ca sa nu mai zic ca am mari probleme cu fondul de ten pt ca nici unul nu mi se potriveste,cu ce as putea sa ma spal p fata?pana acum doar sapunul m-a jutat dar mi-a uscat tenul intr-o parte iar in zona t nu s-a schimbat mare lucru ...

    5
    3

  • ste pe 6 Sep 2008, 16:43
    intrebare

    masca pt cosuri negre functioneaza?

    3
    0

  • cata pe 2 Iun 2008, 19:35
    merge!!!

    am incercat masca pentru ten cu pete, cea cu faina si, personal, mi se pare fabuloasa! nu credeam sa gasesc asa remedii usoare si revolutionare chiar la mine in bucatarie. am avut mult timp probleme cu tenul, mai ales datorita petelor ramase in urma acneii. Dupa cateva zile de tratament aproape ca nici nu mai am nevoie de fond de ten. Su-per!!!

    4
    0

  • claudia pe 1 Mai 2008, 14:13
    pt miky- acnee

    si eu am trecut prin aceiasi situatie! dar am fost la un salon unde mi-au fost scoase toate cosurile si punctele negre, fata mea arata oribil cand m-am vazut, dar intr-o zi, doua s-au vazut rezultatele, nu-mi venea sa cred. am inteles un lucru f important: tb sa ma demachiez de doua ori pe zi(folosesc garnier ten normal/mixt), apoi ma spal cu apa; apoi lotiune (garnier pure); apoi crema(bioten cu miere si spirulina).nu tb sa folosesti sapun!!! de 2 ori pe sapt imi aplic o masca cu ARGILA, de la herbagen! incearca asa, poate obti vreun rezultat, dar tb sa nu sari peste demachiere niciodata, bafta! astept comentariul tau

    4
    1

  • Miky pe 29 Apr 2008, 17:23
    Help!!!

    Am probleme mari cu acneea!!!Am fost la doctor mi-am facut analize etc etc si mi-a recomandat o prostie de reteta care am folosito vreo 4luni si degeaba nu inceteaza sa apara(cosurile) cred ca o sa albesc mai repede:P va multumesc

    2
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod