Trucuri pentru intensificarea culorii naturale a parului

Nu vrei sa te vopsesti sau nu te-ai decis inca ce culoare sa alegi? Pana iei o hotarare, ai la indemana cateva trucuri care te vor ajuta sa intensifici culoarea naturala a parului tau, sa ii redai stralucirea si vitalitatea.

Cum unele dintre noi nu sunt adeptele produselor cosmetice chimice, natura le ofera posibilitati optime pentru a capata un par cu o culoare atragatoare si accentuata. Poti alege intre:

In comert exista diverse sampoane nunatatoare pe care le poti utiliza si astfel te poti hotara ce culoare te prinde cel mai bine. Daca nu vrei sa te vopsesti, poti folosi cu incredere aceste sampoane nunatatoare care iti vor oferi o culoare intensa.
Pentru o culoare stralucitoare, trebuie sa aplici samponul la fiecare spalare a parului. Fii atenta sa alegi o nuanta apropiata de culoarea ta naturala. Cu ajutorul acestor sampoane, iti poti inchide sau deschide noanta parului cu unu sau doua tonuri.

Daca vrei sa obtii un castaniu roscat dragut poti incerca henna, un produs natural pe care il gasesti in farmacii sau in supermarketuri. Avantajul folosirii henna este acela ca parul tau nu va fi pus in contact cu ingredientele chimice si va ramane in continuare sanatos. Inainte de a o aplica, este bine sa o testezi pe varful unei suvite pentru a vedea daca este ceea ce iti doresti tu.
In functie de culoarea ta naturala, poti obtine diverse nuante.

Henna are un efect semipermanent si nu poate fi indepartata. Astfel, daca vrei sa aplici o vopsea permanenta, trebuie sa ai rabdare sa iti creasca parul, taindu-l pe cel care a fost vopsit cu hena deoarece ea nu este compatibila cu ingredientele vopselelor. Tine cont de faptul ca nu trebuie sa amesteci niciodata henna cu o vopsea permanenta.

Daca esti blonda, poti folosi un revelator de culoare chiar daca nu ai parul vopsit. Iti va intensifica culoarea naturala, dandu-i stralucire parului tau.
Poti s obtii o nuanta stralucitoare folosind, la fiecare spalare a parului, o tinctura obtinuta din infuzie de musetel sau albastrele.

Pentru a da un reflex roscat parului tau poti folosi o vopsea nepermanenta sau un nuantator care rezista intre 6 si 10 spalari. Ai la indemana o paleta larga de nuante.Daca tenul tau este alb, alege o tenta de aramiu, daca este galben, mergi pe mahon. In cazul in care ai un ten masliniu, poti opta pentru reflexe mai puternice.

Daca esti satena, foloseste o tinctura din frunze de nuc si vei avea un par superb.
Fa o infuzie de treizeci de minute, strecoara frunzele si aplica-o pe par dupa fiecare spalare.

In cazul in care esti bruneta, poti fierbe un sfert de ora zece pliculete de ceai negru. Vei obtine o tinctura concentrata. Aplic-o dupa spalare, las-o sa actioneze jumatate de ora apoi clateste bine parul.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rox pe 12 Dec 2008, 17:53
    m`am confruntat cu aceeasi problema

    sal..eu am aceleasi trasaturi ca ale tale...prima oara am optat pentru deschiderea parului pana am ajuns la un blond deschis..imi statea bine nu zic nu`..dar e foarte costisitor sa`l intretii..pana am ajuns la concluzia ca unui ten masliniu intotdeauna ii va sta bine cu un ciocolatiu..sper ca inca nu te`ai vopsit:D

    0
    0

  • delia pe 28 Mar 2008, 13:59
    ce nuanta sa aleg?!!!

    Am tenul masliniu,fata ovala,ochi caprui,culoarea naturala a parului este castaniu inchis iar lungimea medie.Am incercat mai multe nuante de vopsea,de curand m-am vopsit cu un saten profund de la L'oreal,insa nu reusesc sa gasesc o culoare care sa ma avantajeze asa cum mi-as dori eu.Ce nuanta de vopsea m-ati sfatui sa folosesc? Astept raspunsul vostru multumindu-va anticipat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod