Frumuseţea ta: De ce are nevoie pielea ta după plajă. Află şi tu!

O piele arămie, un ten fără defecte şi strălucitor. Dacă după vacanţa de la mare pielea ta are culoarea perfectă, nu mă îndoiesc de faptul că îţi doreşti să o ai cât mai mult timp aşa.

Dar pentru a-ţi menţine bronzul căpătat cu atâta sârguinţă ai nevoie de o îngrijire specială care să-ţi ofere hidratarea necesară, dar şi nutrienţii speciali care îţi hrănesc pielea şi o fac să arate frumos.    

Uleiuri naturale şi măşti

Un lucru este cert, după mai multe zile petrecute la soare, tenul nu este foarte hidratat. Indiferent cât de bine l-ai îngrijit în vacanţă, soarele l-a afectat.Aşa că folosirea unor uleiuri naturale îl poate ajuta. Uleiul de argan, de migdale sau de cocos sunt foarte indicate pentru tenul uscat.

Se aplică pe piele ca atare sau ca ingredient în produsele cosmetice. Sunt bune emoliente pentru pielea uscată. Tot ce ai de făcut este să aplici câteva picături de ulei pe pielea curată, înainte de culcare.

Şi măştile hrănitoare, din ingrediente naturale, te ajută să-ţi refaci tenul. Un tratament dintr-o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt va face minuni pentru pielea afectată de soare.Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa.Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata.

O altă mască foarte bună pentru tenul tău uscat de razele soarelui este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată.Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă.Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

Creme pentru corp

Dacă vrei ca bronzul tău să reziste cât mai multe luni ai nevoie de hidratare.Nu trebuie să treacă nicio zi fără o cremă de corp hrănitoare.

Poţi chiar să foloseşti unturile pentru corp, sunt foarte eficiente. Astfel, pielea ta îşi recapătă elasticitatea, iar bronzul o să dureze mai mult.

Un gomaj delicat

Chiar dacă ţi se poate părea ciudat, ai nevoie de exfoliere dacă vrei să-ţi păstrezi bronzul. Însă, este necesară o exfoliere delicată a pielii pentru a îndepărta celulele moarte. Pe de altă parte, gomajul trebuie făcut cel mult o dată pe săptămână dacă vrei să ai o piele fină şi bronzată.

Ajutor din farfurie

Fructele şi legumele bogate în beta caroten îţi vin şi ele în ajutor.

Introdu în alimentaţia ta morcovii, caisele, afinele, fructele de pădure, spanacul, pătrunjelul, cartofii dulci sau pepenele galben. Cu ajutorul lor pielea ta o să fie pentru mult mai mult timp arămie.

Uită de epilatul cu ceară

Prin epilarea cu ceară îndepărtezi nu numai firele de păr nedorite ci şi un strat superficial de piele. Cu alte cuvinte, bronzul tău mult dorit. De aceea, este indicat să renunţi la această metodă de epilat să să încerci cremele epilatoare sau aparatele electrice. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod