Exfolierea tenului. Cât e de importantă și la ce te ajută

Exfolierea tenului este un ritual de înfrumusețare pe care toate femeile, indiferent de vârstă și tipul de ten, ar trebui să-l folosească. Cu ajutorul unui gomaj reușim să îndepărtăm celulele moarte și impuritățile care ne acoperă tenul.

Exfolierea tenului este un ritual de înfrumusețare pe care toate femeile, indiferent de vârstă și tipul de ten, ar trebui să-l folosească. Cu ajutorul unui gomaj reușim să îndepărtăm celulele moarte și impuritățile care ne acoperă tenul.

Exfolierea îți redă strălucirea și frumusețea tenului și este singura care îți curăță în profunzime tenul. Prin exfoliere, elimini celulele moarte, care blochează porii și duc la formarea acneei și a punctelor negre. Mai mult, exfolierea ajută la stimularea circulației, astfel tenul tău va arăta mai tânăr și mai proaspăt.
 

Însă, chiar dacă aplicarea unui gomaj aduce numai beneficii pielii este important să știm cum să-l folosim în funcție de tipul nostru de ten, dar și ce tip de exfoliere ni se potrivește.
 

Tenul gras

Tenul gras este cel care are cel mai mult nevoie de exfoliere (dar nu mai mult de o ședință pe săptămână). Din cauza excesului de sebum, porii tenului gras se încarcă mult mai repede și astfel iau naștere punctele negre și acneea. Este de evitat exfolierea agresivă, mai ales dacă ai un ten acneeic foarte iritat. Riști să-ți iriți pielea și mai tare. Dacă vrei să cumperi un exfoliant în comerț, cel mai bine este să folosești unul care conține BHA  (beta hydroxyl acidul). Acesta este cunoscut pentru abilităţile sale de a exfolia pielea şi de a reduce inflamaţiile. BHA este un acid solubil în lipide, ceea ce înseamnă că are puterea de a pătrunde prin sebum, ajungând astfel în profunzimea porilor. Astfel, el exfoliază celulele moarte acumulate în exces.
 

Tenul uscat

Chiar dacă ești tentată să crezi că un ten uscat nu are nevoie de exfoliere, lucrurile nu stau chiar așa. Cu ajutorul unui gomaj blând vei reuși să-i redai strălucirea. Însă, acest tip de ten are nevoie de un exfoliant special, care să nu-l usuce și să-l lase catifelat. Cel mai bine este să-l prepari singură cu ingrediente naturale ca mălaiul, mierea sau iaurtul. Dacă ai tenul uscat, exfolierea se face o dată la două săptămâni.

Ten matur

Exfolierea ajută și la estomparea ridurilor fine. Ai nevoie de un produs care să conțină AHA (alfa-hidroxi acidul). Acesta este unul dintre cei mai importanţi ingredienţi care luptă cu ridurile şi care este folosit ca metodă de înfrumuseţare încă din Antichitate. Îl găseşti sub mai multe forme: acid glicolic, acid citric, acid lactic, acid tartaric, acid malic, derivaţi din acizii de fructe. AHA este un exfoliant care pătrunde în suprafaţa pielii "topind" celulele moarte, lăsându-le pe cele noi să iasă la suprafaţă. Produsele cosmetice care conţin AHA curăţă porii, reduc liniile fine şi îmbunătăţeasc condiţia pielii şi sunt ideale pentru tenul normal sau uscat, deoarece acest acid exfoliază chiar la suprafaţa pielii.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina80 pe 1 Feb 2013, 10:15
    nimic despre pielea sensibila

    Salve, imi place articolul vostru deoarece contine informatii pretioase,dar nu spuneti nimic despre pielea sensibila si reactiva.

    0
    0

  • Irina pe 31 Ian 2013, 13:20
    Exfoliant

    Ador exfolierea pentru ca imi lasa tenul ca de bebelus, daca este facuta cu produsele potrivite. Va recomand exfoliantul Micro de la REN. L-am descoperit de curand si sunt foarte multumita de rezultate. Il gasiti pe skinmagia.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod