Cum prevenim imbatranirea prematura a pielii?

O piele fina, luminoasa si fara riduri este visul oricareia dintre noi. Dar oare este atat de usor sa o obtinem si sa o pastram?

O piele fina, luminoasa si fara riduri este visul oricareia dintre noi. Dar oare este atat de usor sa o obtinem si sa o pastram? Gesturile pe care (nu) le facem zilnic au o importanta mai mare decat ne imaginam.

O mare parte din modul in care imbatranim o datoram mostenirii genetice. Si daca acest lucru nu il putem modifica, putem in schimb sa fim atenti la lucrurile asupra carora avem controlul.

Fotoexpunerea

  • Soarele este inamicul nr. 1 al pielii si din ce in ce mai multe persoane inteleg ca o piele frumos bronzata isi are pretul ei. Cu atat mai mare cu cat nu ne dam seama pe moment, ci in timp, cand va fi prea tarziu sa mai reparam "stricaciunile".

Este suficient un mic test pentru a vedea pe viu efectele expunerii zilnice la soare: compara fetele interne ale bratelor (mai putin bronzate si deci mai putin expuse in general la soare) cu zonele bratelor mai bronzate, deci vazute regulat de soare.

Este evidenta diferenta de textura si de elasticitate, fetele interne avand o piele mult mai fina.

  • Este bine deci sa ne protejam pielea pe cat posibil impotriva razelor solare atat prin imbracaminte, cat si prin creme fotoprotectoare la nivelul zonelor neprotejate: fata, decolteu, maini. Ochelarii de soare sunt foarte importanti pentru ca un soare puternic forteaza ochii si duce la aparitia "labei de gasca" in coltul ochilor.

Dieta


  • Apa inseamna sanatate. Consumarea a 6-8 pahare de apa pe zi asigura hidratarea pielii si ii previne imbatranirea prematura. Pielea va fi vizibil mai neteda si mai luminoasa, in plus, organismul este detoxifiat in mod regulat.

  • Prefera in locul grasimilor animale o dieta bogata in cereale integrale, fructe si legume, care va asigura vitaminele si mineralele atat de necesare unui ten sanatos.

  • Evita dietele-soc care supun corpul la variatii bruste de greutate, carora in timp pielea nu le va mai face fata, aparand vergeturile.

Fumatul


  • Evitarea fumatului, inclusiv a celui pasiv, previne formarea ridurilor, ingalbenirea pielii, aparitia anumitor tipuri de cancer de piele si degradarea colagenului cutanat.

Ingrijirea pielii


  • Chiar daca privesti acest pas din ritualul zilnic drept o corvoada, el ar trebui sa fie un moment de care sa te bucuri, un moment pe care il petreci cu tine si pentru tine. Curatarea zilnica a tenului este esentiala ca sa ajutam pielea sa respire.
    In plus, hidratarea cu produse adecvate nu trebuie sa lipseasca din ritualul de dimineata si seara.

  • Daca te hotarasti sa faci curatenie generala in casa, nu uita sa aplici pe fata in prealabil un fond de ten care sa iti protejeze tenul de praf si sa folosesti manusi de menaj in cazul in care folosesti substante de curatat agresive.

  • Evita folosirea in exces a produselor de machiaj si mai ales machiajul rezistent (waterproof, smudgeproof). Contine ingrediente foarte agresive si necesita insistenta cand vine momentul demachierii, traumatizand inutil in special zona atat de sensibila din jurul ochilor.

  • Contrar a ceea ce stiai de la bunica, exercitiile faciale repetitive accelereaza aparitia liniilor fine si a ridurilor, la fel si expresivitatea exagerata la nivelul fetei.

  • Esential pentru frumusetea tenului si, uneori, echivalentul unei sedinte de cosmetica, este un somn odihnitor.
    Evita sa dormi pe aceeasi parte in fiecare noapte pentru a preveni formarea ridurilor pe partea respectiva.

  • Chiar daca iti sacrifici zilnic cateva minute pentru "tratarea" zonelor cu celulita, nu uita ca un masaj prea puternic poate duce la aparitia acelor "vinisoare" inestetice pe coapse, pe care nici o crema nu le mai poate repara.

  • Se spune ca pana la 25 de ani avem pielea cu care ne-am nascut, iar peste aceasta varsta avem pielea pe care o meritam. Eu cred ca un efort facut acum este o investitie in viitor!
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dani pe 18 Oct 2012, 12:27
    interesant

    interesant articolul....eu am 50 ani si un ten de invidiat....fara prea mari eforturi...asa imi spun cunoscutii...ulei de masline si dimineata si seara...

    3
    0

  • gaby pe 26 Mar 2010, 21:24
    exista vreo solutie?

    buna, am 23 de ani, dar tenul meu arata de parca as avea 35 ani! recunosc ca nu prea consum lichide , dar totusi , sa-mi imbatraneasca pielea atat de repede .....sunt disperata!!!! mai exista vreo solutie ca tenul meu sa-si revina cat de cat? sau macar sa opresc imbatranirea lui?? multumesc,

    0
    2

  • elena pe 7 Mar 2009, 16:52
    cum prevenim aparitia ridurilor?

    este o mare problema! dar in acelasi timp este si f. simpla. Nu la 25 de ani ai pielea cu care te nasti. Cu fiecare an de la nastere ne trasformam. De pindem de constitutia fiecaruia.Cand intram la pubertate deja sintem conduse de glandele hormonale.Cand totul functioneaza bine avem un ten normal pina catre 25 ani.Acesta trebuie inbalsamat ca sa-l pastram cit mai mult in starea lui tinara .Procesul de imbatrinire este ireversibil dar putem sa amanam imbatrinirea cu cel putin 10 ani prin aceasta inbalsamare a tenului ,folosind produse naturale ce contin ceara de albine ,propolis,si alte ingrediente naturale ce fac afinitate cu structura pielii.CU toata increderea va marturisesc ca aceste produse le gasiti in stare naturala in crema de frumusete antirid si in lotiunea demachianta APICALIN.din anumite plafare.BINE ! o sa spuneti ; daca nu am ten normal CE SA FAC?Aceste produse au rolul de a normaliza secretia glandelor sebacee,fiind; emoliente,hidratante ,cicatrizante ,regenerante,tonifiante si nutritive.Incercati-le si impartasiti-mi impresiile la SINCER eu le folosesc de ceva ani buni si sint f. multumita.ASTEPT sa-mi scrieti! succes si fara riduri !

    3
    0

  • bley64 pe 26 Sep 2008, 12:35
    Hidratare = Acid hialuronic

    desi suna cam "aiurea" - Acid Hialuronic - aceasta substanta este un hidratant biologic al pielii care atrage şi reţine aproximativ 70% din greutatea sa in apa, in structura celulara a pielii pentru o hidratare îmbunătăţită şi o piele mai fină, rezultând o reducere a ridurilor.Interesul pentru folosirea acestuia ca ingredient bioactiv în produsele de îngrijire a pielii a început dupa ce s-a descoperit faptul că nivelul Acidului Hialuronic(Hyaluronic) conţinut de epidermă scade odată cu vârsta. Rolul Acidului Hialuronic(Hyaluronic) este de a menţine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sănătoase: supleţea, elasticiatea si tonicitatea. O alegere naturală si o resursă valoroasă! Produse precum mastile, batoanele anti-rid,plasturi anti-rid, cremele cu efect anti-celulitic,de hidratare,tonifiere sau auto-bronzare pe baza de acid hialuronic sunt o necesitate pentru conservarea unui ten frumos. Pentru detalii puteti folosi emailul bley64@yahoo.com

    3
    0

  • joanne7 pe 25 Sep 2008, 01:32
    am un ten pigmentat

    Va rog sa imi spuneti daca am cu ce(produse naturale) sa imi tratez o veche problema a tenului meu mai pigmantat.multumesc

    1
    0

  • sasvalentina pe 21 Sep 2008, 12:52
    crema antirid

    am 36 de ani, tenul gras bine ingrijit, dar as dori sa stiu care este cea mai buna crema antirid pt. mine

    0
    0

  • Dana pe 7 Sep 2008, 08:15
    Ba da.

    Este foarte simplu ! Nu mai dormi pe perna, de cand nu mai dorm pe o perna nu ma mai doare nici gatul :D

    0
    0

  • Simona pe 15 Aug 2008, 13:33
    Nu poti alege partea pe care dormi

    Nu inteleg prea bine cum faci riduri daca dormi pe o singura parte dar oricum nu poti alege partea pe care dormi. Cind dormi dormi...

    0
    0

  • LazyCat pe 14 Aug 2008, 15:27
    in plus...

    ... ulei de peste (6g/zi), Q10, vit A si E, alpha lipoic acid, Vit C (cateva g/zi), quercetin; ... mult peste, ciuperci, salate, ceaiuri verzi etc (zero zahar, grasimi saturate si hidrogenate, cat mai putina paine etc); ... sport (greutati + HIIT saptamanal).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod