4 metode de epilat inghinal care stopează în timp creşterea părului

Pielea fină cu sacrificii se obţine. Iar când vine vorba de epilarea inghinală, lucrurile parcă sunt şi mai dureroase... Dar pentru ca odată cu trecerea timpului epilatul să devină mai puţin neplăcut şi pentru ca firele să fie mai rare, trebuie să alegi metodele potrivite.
Pielea fină cu sacrificii se obţine. Iar când vine vorba de epilarea inghinală, lucrurile parcă sunt şi mai dureroase... Dar pentru ca odată cu trecerea timpului epilatul să devină mai puţin neplăcut şi pentru ca firele să fie mai rare, trebuie să alegi metodele potrivite.

Iată patru metode de epilat care te stopează în timp creşterea părului:

Ceara


Ceara se numără printre cele mai folosite metode de epilare pentru că este o procedură de durată, firul de păr crescând într-o perioadă de până la 3 săptămâni.

"Utilizarea regulată, un timp îndelungat, va face ca firele de păr să fie mai fine şi mai rare. Astfel epilarea va deveni mult mai simplă şi mai puţin dureroasă", declară medicul dermatolog Andra Cristea.

Alegerea între ceara caldă şi cea rece ţine numai de preferinţe, dar trebuie să ai în vedere că epilarea cu ceară rece este mai dureroasă, pentru că porii nu sunt deschişi, aşa cum se întâmplă în cazul epilării cu ceară încălzită.

Epilatorul


Epilatorul te scapă de firele nedorite de păr, exact ca şi ceara, prin smulgere. Dar pentru că firele sunt smulse ceva mai lent, durerea poate fi resimţită mai puternic.

Cu timpul, însă, durerea va scădea treptat şi epilatul va fi mult mai simplu! Poate fi folosit cu uşurinţă în zona inghinală, mai ales dacă ai un epilator prevăzut cu capete mici, pentru zonele mai greu accesibile. Nu uita să-ţi faci un duş îaninte de epilare, pentru ca porii să se deschidă în contact cu apa.


Epilare definitivă pentru acasă


Deşi sunt costisitoare, aparatele cu IPL (intense pulsed light), concepute pentru a fi folosite acasă, sunt o metodă ideală de a scăpa de părul nedorit.

Cum funcţioneză? Firul de păr (melanina din acesta) absoarbe lumina emisă de aparat şi o transformă în caldură, distrugând astfel firul de păr de la rădăcină. Aparatul acţionează asupra rădăcinii firului de păr fără a afecta zona înconjurătoare. Pentru că rădăcina este distrusă, nu va mai forma un nou fir de păr.

Epilare cu SPL


Epilarea definitivă cu SPL (Square Pulse Light) este cea mai recentă inovaţie în materie de îndepărtarea părului. Principiul este asemănător cu cel al tehnicii IPL, dar acţionează pe o zonă mai extinsă şi mai profundă, distrugând firele de păr mai eficient şi rapid. Această metodă poate fi realizată numai în saloanele de înfrumuseţare. (foto: iStockphoto)
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexya pe 11 Iun 2012, 18:09
    epilator

    nu numai k iti cresc fire de apr pe sub piele dar iti si raman pete.iar firele de par ies greu de sub piele....am patit-o iar pielea se si inchide la culoare acum trebuie sa folosesc crema ptr depigmentare......e nasol nici nu poti purta bikini la mare

    0
    0

  • Dana pe 10 Iun 2012, 17:32
    Epilator

    NU recomand epilatorul pentru zona inghinala, pentru ca unele fire cresc pe sub piele si apar tot felul de bubite. Pielea fiind mai sensibila, pot aparea iritatii. La fel si la subrat. Eu nu mai folosesc epilatorul de vreo doua luni la subrat, pentru ca m-am "luptat" cu o ditamai infectia cauzata de un fir de par de vreun centimetru.

    3
    0

  • gaby pe 10 Iun 2012, 15:15
    ..

    eu de un an folosesc depilatu cu IPL ,DAR SA SITII CA PARU TOT CRESTE ,ADEVARAT MAI RAR DAR NU VA FI DEFINITIF !!!!! TREBUIE FOLOSIT MERU !!!!! IN SPANIA EU AM PLATIT 300 DE EURO SI PT .LAMPA DE SCKIMB O SA VA COSTE 30 DE EURO !!!!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod