Frumuseţea ta: Cum să-ţi usuci părul ca la coafor. 9 reguli pentru volum şi strălucire

Visezi ca părul tău să arate de fiecare dată când te usuci ca şi cum tocmai ai ieşti dintr-un salon de înfrumuseţare? Câteva reguli de folosire a foehnului şi procedura adecvată de uscare te vor ajuta să obţii strălucire şi volum de invidiat.

Ai nevoie de un foehn cu trepte de temperatură şi viteză de suflare, funcţie de aer rece, dar şi de o perie rotundă. Iată 9 reguli de care să ţii cont:


1. Nu folosi foehnul la cea mai înaltă treaptă de temperatură. Testează aerul pe partea superioară a palmei. Căldura ar trebui să fie suportabilă.

2. Păstrează distanţa! Ţine uscătorul la o distanţă de cel puţin 15 centimetri faţă de păr.

3. Dacă părul tău este fin, setează foehnul la o putere de suflare inferioară.

Viteza de suflare prea mare ţi-ar putea încurca foarte mult părul.

4. Cum să usuci părul în mod profesionist: Usucă cu foehnul şi peria fiecare şuviţă în parte, de la rădăcină şi până la vârfuri. În acest fel cuticulele de la suprafaţa firelor sunt netezite, iar părul tău va fi sănătos, strălucitor şi protejat.

Fă mereu mişcări ale foehnului

 

5. Mişcă permanent uscătorul pentru a evita încălzirea excesivă a unei singure zone. Împarte părul în câteva secţiuni mari pe care să le fixezi cu clame, apoi începe uscare de la şuviţele de jos, din zona gâtului, urcând către cele din creştet.

6.

Foloseşte întotdeauna un spray sau ser pentru protecţie termică. Astfel de produse te ajută să previi degradarea părului din cauza temeperaturii ridicate a uscătorului.

7.Nu îţi usca părul cu foehnul imediat după ce te-ai spălat pe cap. Ar trebui să-l laşi cel puţin un sfert de oră înfăşurat cu un prosop, pentru ca excesul de apă să fie absorbit. Astfel reduci mult timpul de uscare cu foehnul.

8. Difuzorul cu care este prevăzut foehnul contribuie la o distribuire uniformă a aerului cald, fapt care te ajută să-ţi usuci părul mai repede şi să eviţi expunerea îndelungată a unei zone la o temperatură mare.

Foloseşte la final şi funcţia de aer rece a foehnului

9. După ce ai terminat uscare, foloseşte la final funcţia de aer rece a foehnului.

Acest pas îi oferă mai multă strălucire părului tău.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod