Frumuseţe: Află secretele unui păr perfect de la hairstylist-ul Camelia Negrea

Camelia Negrea este un hairstylist de top din România, cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul frumuseţii şi îngrijirii părului. A lucrat cu numeroase vedete, printre care Adela Popescu, Laura Cosoi, Elena Gheorghe, INNA, Andreea Banică, Anda Adam, Andra sau Antonia, dar şi alături de designerii Stephan Pelger, Răzvan Ciobanu, Mihaela Glăvan, Rhea Costa sau Manuri.
Camelia Negrea este un hairstylist de top din România, cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul frumuseţii şi îngrijirii părului. A lucrat cu numeroase vedete, printre care Adela Popescu, Laura Cosoi, Elena Gheorghe, INNA, Andreea Banică, Anda Adam, Andra sau Antonia, dar şi alături de designerii Stephan Pelger, Răzvan Ciobanu, Mihaela Glăvan, Rhea Costa sau Manuri.

În interviul de mai jos, Camelia Negrea îţi oferă câteva dintre cele mai preţioase sfaturi ale sale pentru îngrijirea părului, dar şi tendinţele pentru acest sezon sau reguli pe care trebuie neapărat să le respecţi dacă vrei un păr frumos, sănătos şi strălucitor.

1. Cum putem obţine o nuanţă mai deschisă a părului fără decolorare şi fără să-l deteriorăm?

Pentru rezultate cât mai bune, încearcă pe cât posibil să nu faci schimbări majore de nuanţe, de aceea, nu opta pentru o deschidere bruscă a culorii, ci vopseşte-te de fiecare dată cu o nuanţă mai deschisă până ajungi la culoarea dorită. Nu sări brusc de la o nuanţă închisă la una foarte deschisă (de la negru la blond), deoarce părul va avea de suferit.

2. Care sunt stilurile în tendinţă pentru acest sezon? Ce culori şi nuanţe se poarta?

Nu e de mirare că tendinţele în hairstyle pentru sezonul 2013-2014 tind către coafurile de efect şi uşor de realizat.
La o primă analiză, trendurile par a se "răzvrăti" împotriva look-urilor cizelate, împotriva timpului petrecut în faţa oglinzii, netezind firele rebele şi realizând coafuri complexe.
Sezonul acesta vine cu tunsori moderne, coafuri spectaculoase şi nuanţe de păr care atrag privirile. Printre cele mai interesante tendinţe ale sezonului se numără cocurile voluminoase, specifice anilor '60 sau cocurile realizate din suviţe înnodate.
Nonşalanţa contemporană şi accesorii de păr statement sunt influenţe neaşteptate în coafuri, iar suviţele răsucite şi înnodate aflate undeva la graniţa dintre cocuri şi cozi, împletiturile cât şi cărarea centrală revin în acest sezon.
Rămân în top culorile calde, naturale. Important este să se potrivească cu tenul tău şi cu personalitatea. Oricare ar fi alegerea ta în materie de culoare sau hairstyle, nu uita ca părul sănătos este o componentă foarte importantă a look-ului.

3. La ce interval de timp este necesară tăierea vârfurilor dacă ne dorim părul lung?

Este important ca o dată la două luni să te programezi la coafor pentru tăierea vârfurilor. Este o regulă esenţială, pe care din păcate multe dintre noi o uităm sau o ignorăm, mai ales atunci când ne dorim să avem părul cât mai lung. Părul creşte mai repede atunci când este îngrijit cu produse de care are nevoie, iar vârfurile pot fi îngrijite cu produse pe baza de uleiuri naturale pentru a evita degradarea lor.

4.
Care sunt cele mai bune alegeri de culoare pentru păr în funcţie de nuanţa tenului şi a ochilor?


Vopseaua de păr nu se alege la întâmplare, ci în funcţie de culoarea pielii, astfel încât să existe o armonie între cele două tonuri. Cea mai importantă regula de care trebuie să ţii cont: nu alege vopseaua de păr cu mai mult de două tonuri mai deschisă sau mai închisă decât nuanţa de păr naturală. Părul şi tenul tău au la bază aproximativ aceiaşi pigmenţi şi este posibil ca pe măsură ce te îndepărtezi de culoarea naturală să crească şi şansele de a obţine un aspect fals în contrast cu tenul.

5.Cum putem repara părul deteriorat după vacanţă?

În general, în vacanţa de vară, părul are de suferit: soarele, apa sărată şi clorată, dar şi faptul că îl prinzi foarte des duc la deteriorarea firului de păr şi a vârfurilor. După această perioadă este foarte important să oferi părului o grijă specială pentru a-l pregăti pentru o altă perioadă solicitantă când frigul şi faptul că va sta acoperit îl vor pune la încercare. Părul deteriorat poate fi reparat cu ajutorul produselor special create, aşa cum este noul elixir Pantene Oil Therapy care are la baza nutritivul ulei de argan şi oferă până la 99% reparare a firului de păr, fără efectul de îngreunare.

6.
Care sunt ingredientele esenţiale pe care trebuie să le conţină o gamă de îngrijire a părului?


Înainte de a ne uita la ingredientele pe care o gamă le conţine, important este să ne asigurăm că produsele respective sunt potrivite tipului de păr – în acest fel vor da rezultatele maxime. De aceea, vă recomand aplicaţia de Facebook Pantene – Găseşte-ţi produsul! care vă va ghida către produsele potrivite părului vostru.
Iar ca şi ingrediente – acestea sunt foarte importante, suplinind nevoile de substanţe nutritive ale părului. Produsele Pantene, aşa cum le spune şi numele, au la bază pantenolul – un ingredient minune descoperit în Suedia în 1945 - care ajută la menţinerea părului sănătos.

7. Cum putem proteja părul de efectele nocive ale aparatelor de styling cu temperaturi ridicate?

Întotdeauna, înainte de a folosi foehnul, placa, ondulatorul sau alte astfel de aparate, trebuie să aplicăm un produs care să ne protejeze termic părul - există seruri, creme sau sprayuri de diverse tipuri care diminuează efectele negative ale folosirii aparatelor bazate pe căldură. Pentru efecte maxime aceste produse trebuie aplicate cât părul este încă ud.
Însă, cel mai indicat este să laşi deoparte uscătorul pentru o perioadă! Gaseşte un prosop bun şi usucă-ţi părul natural, măcar atunci când ai timp.
Iar când este neapărată nevoie să foloseşti un uscător, setează-l la un nivel de căldură scăzut şi redu timpul de uscare.

8. Ce măşti naturale pentru păr (făcute în casă) recomandaţi?

Măştile de păr făcute în casă din diferite ingrediente pot avea efect pe moment, însă nu au puterea pe care o au produsele special create să rezolve problemele părului. Măştile de păr din comert au încapsulate în formula lor toate ingredientele de care are nevoie părul şi pot oferi rezultate de durată.

9. Ce trucuri pentru un păr frumos folosesc vedetele cu care aţi lucrat de-a lungul timpului?

Pentru că au o viaţă foarte agitată şi plină de shooting-uri, filmări şi evenimente, unde părul lor trebuie să arate impecabil, vedetele au nevoie de un păr sănătos care să poată fi coafat oricum. De aceea, cel mai important truc folosit de ele este să-şi menţină părul sănătos, fără deteriorare. Iar măştile de păr, serumurile, elixirurile din diferite uleiuri naturale exact asta fac.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod