Ce lungime și culoare a părului sunt considerate cele mai atractive?

Care sunt lungimea și culoarea părului cele mai atractive în cazul femeilor? Un studiu recent a făcut câteva descoperiri interesante. Iată ce lungime și culoare a părului au ajuns în topul preferințelor!

Ce lungime și culoare a părului cred experții că sunt cele mai atractive?


Părul mai deschis la culoare și mai lung face femeile să pară mai atractive, conform unor noi cercetări. Părul deschis la culoare a fost corelat cel mai tare cu scorurile înalte pentru atractivitate, tinerețe și sănătate. Cu toate acestea, au existat unele îndoieli în constatări, deci dacă nu ai părul deschis la culoare sau lung, nu-ți face griji încă. De exemplu, aceste constatări au arătat că părul blond de lungime medie este mai atractiv decât părul blond lung. În schimb, părul brunet lung a fost evaluat ca fiind mai atractiv decât părul brunet de lungime medie. 

Autorii studiului au constatat că părul mai deschis la culoare (blond și șaten) în comparație cu părul închis la culoare (brunet) este, în general, asociat cu percepția despre tinerețe, sănătate și atractivitate și duce, în general, la percepții mai pozitive cu privire la potențialul de relații și parenting. 

Pentru acest studiu, 110 bărbați au fost rugați să se uite la imagini cu femei al căror păr diferea în lungime și culoare și le-au fost puse întrebări cu privire la modul în care au perceput atractivitatea femeilor.
Culorile părului prezentate au fost blond, șaten și brunet, cu lungimi variind de la scurt, la mediu și lung. Apoi bărbații au fost întrebați despre potențialul pe care l-ar avea o relație, vârstă, sănătate și abilitatea de parenting. 

Părul mai lung a fost corelat cu percepții mai bune despre abilitatea de a fi părinte. Cine ar fi știut că părul lung te face să pari un părinte perfect capabil? 


Autorii studiului își văd descoperirile ca sprijinind teoriile evolutive. Părul care este sănătos și puternic semnifică o sănătate generală bună, care poate însemna și o capacitate de a concepe și de a menține o sarcină. 

Părul brunet tinde să fie mai sănătos, mai gros și să crească mai repede la femeile tinere (cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani) decât în cazul femeilor mai în vârstă, așa că te-ai aștepta ca femeile mai tinere să aibă părul mai lung decât femeile mai în vârstă pentru a oferi un semnal mai receptiv și mai puternic pentru potențialul său.
În mod similar, dintr-o perspectivă evoluționistă, părul blond indică tinerețea, deoarece părul oamenilor devine mai întunecat pe măsură ce înaintează în vârstă, până când începe să se albească. 

Alte studii sugerează că părul blond are un efect de întinerire pentru femeile sub 40 de ani. Există, de asemenea, dovezi conform cărora preferințele pentru părul blond sau mai închis la culoare depind de cât de răspândită este acea culoare a părului în zonă. Bărbații par să prefere părul blond mai mult în zone în care este deja predominant natural.

Practic, este atras de diferite aspecte ale unei persoane din diferite motive. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod