Operaţia estetică pentru remodelarea bărbiei. Vezi cum scapi de complexe!

De multe ori, trăsăturile nasului şi ale buzelor atrag atenţia, însă majoritatea persoanelor nu realizează că bărbia joacă un rol important în menţinerea echilibrului feţei.

O fizionomie plăcută se traduce prin armonia trăsăturilor, însă echilibrul acesteia se poate distruge foarte uşor. Fie că nasul este prea ascuţit, buzele prea subţiri sau bărbia prea mică sau prea mare, aceste diferenţe între trăsături pot cauza frustrări puternice. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mituri şi tehnici de „citire” a fizionomiei umane pentru a descoperi caracteristicile de personalitate a unui om, fapt pe care îl facem în mod involuntar. O figură armonioasă transmite echilibru şi faptul că persoana respectivă este de încredere.

Exerciţiile fizice intense şi alimentaţia sănătoasă pot ajuta în armonizarea corpului, însă trăsăturile feţei nu pot fi modificate în acest fel.

Există situaţii în care fizionomia pare armonioasă privită din faţă, însă din profil situaţia se schimbă. Deseori, cea mai mare atenţie se acordă nasului şi buzelor, iar majoritatea persoanelor nu conştientizează faptul că bărbia joacă un rol foarte important în menţinerea echilibrului feţei. O bărbie prea mică poate face nasul să pară foarte mare, iar una foarte mare poate face buzele să pară mici.

Cum se remodelează bărbia

Chirurgia estetică a bărbiei se poate efectua atât pentru mărirea, cât şi pentru micşorarea acesteia.
În ceea ce priveşte un profil plăcut, se spune că bărbia trebuie să se afle cu 2-3 milimetri în spatele unei linii verticale imaginare, ce porneşte de la baza nasului către bărbie. O bărbie prea mică se afla cu mult în spatele acestei linii, fapt ce poate conferi mai multă feminitate unor fizionomii feminine. Cu toate acestea, în cazul bărbaţilor este preferată o linie a maxilarului mai proeminentă.

„Mentoplastia reprezintă intervenţia de restructurare şi remodelare a bărbiei, indiferent că este vorba despre mărirea sau micşorarea acesteia.
În urma acestei operaţii se aduce definire liniei maxilarului prin adăugarea unui implant, prin secţionarea şi avansarea osului mandibular sau prin reducerea suportului osos”
, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboş.

Incizia de acces, în oricare din intervenţiile de bărbie, se face prin gură, pentru a nu lăsa nici o urmă, motiv pentru care putem spune că e cu adevărat estetică.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod