Culorile pastelate, la modă în acest an

Ultima tendinţă în moda europeană feminină adoptă o tentă culinară, designerii având ca surse serioase de inspirație alimente și băuturi precum șerbetul, vinul și curry.

"Creatorilor de modă le place să lucreze cu poveștile culorilor", spune designerul Robert Herzog de la școala de modă din Stuttgart, citat de agenția DPA. În acest an, ei par să fi decis cum să le folosească.

Tonurile pastelate sunt foarte importante în acest anKarin Veit, director de creație la casa de modă Marc Cain
Alături de curry și portocaliu strălucitor, sunt la modă și nuanțele pământii, cea mai populară fiind roșu-brun, inspirată din culoarea vinului dulce Marsala din Italia.
Marsala a fost declarată "Culoarea Anului 2015" de compania Pantone, ce stabilește standardele în culoare, și a devenit vizibilă în multe lanțuri de magazine din Europa, precum Zara.

Designerii au "descoperit", de asemenea, culorile mai deschise, pe care Herzog le compară cu un "magazin de înghețată". Acestea includ tonuri de șerbet, cum ar fi trandafiriu, gri/lila și galben pal. Ducesa de Cambridge purta o fustă cu flori galben pal când a prezentat-o pentru prima dată în public pe fetița ei nou-născută, Prințesa Charlotte, remintește DPA, citată de Agerpres.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod