8 obiceiuri care te scapa de matreata

Problema matretii este una deosebit de inestetica, denumita stiintific si pitriazis capitis. Desi nu este considerata chiar o problema de santate

Problema matretii este una deosebit de inestetica, denumita stiintific si pitriazis capitis. Desi nu este considerata chiar o problema de santate, pitriazisul este cea mai frecventa afectiune capilara, fiind intalnita atat la femei cat si la barbati.

Cauza acestei afectiuni a pielii capului este nesigura, dar se stie ca ea poate aparea in urma folosirii unor produse necompatibile, a stresului, a unei dereg lari hormonale sau a carentei de vitamina B sau a unui acid gras esential. De asemenea, aparitia matretii se poate intensifica in urmatoarele cazuri:

folosirea unui sampon prea puternic
regim alimentar neadecvat
tulburari ale circualtiei sangelui la nivelul pielii capului
pubertate, sarcina sau menopauza
o igiena generala neadecvata
folosirea excesiva a fixativului, spumei si gelului de par
aplicarea nepotrivita a vopselei de par
folosirea unei caciuli sau palarii foarte stramte

Prin urmarea unui tratament adecvat, matreata poate fi diminuata sau chiar eliminata.

1. Poti scapa de matreata daca folosesti in mod regulat un sampon cu o formula speciala pentru aceasta afectiune.
Pe langa sampon poti apela si la alte produse impotriva matretii cu efect durabil. Pentru a obtine rezultate optime alege produse pe baza de acid salicilic, catran si sulfura de seleniu.

2. Spala-ti parul cu apa calduta si nu cu apa fierbinte pentru a diminua agresiunea suferita de pielea capului. Poti chiar sa te clatesti cu apa rece pentru a incetini activitatea glandelor sebacee.

3. Foloseste uscatorul de par cat mai rar cu putinta si mentine-l la o distanta potrivita de par. Regelaza-i temperatura s cazuta sau alterneaza curentii de aer cald cu cei de aer rece.

4. Daca vrei sa iti schimbi culoarea parului, alege colorantii blanzi, ca cei ton pe ton.
Limiteaza cat poti de mult decap ajul si permanentul care iti agreseaza pielea capului.

5. Maseaza-ti pielea capului 2-3 minute in timp ce aplici samponul, dar nu freca prea tare pentru a nu o irita.

6. Foloseste cat poti de rar casca de baie, palaria, caciula si orice alt obiect care iti lipeste parul de pielea capului si nu ii mai perimt acesteia sa respire.

7. Spala-ti si curata-ti toate accesoriile pentru par (perii, clame, piaptan, elastice, bentite) pentru a indeparta orice urma de sebum.

8. Mananca zilnic cel putin o leguma verde fiarta pentru a diminua aciditatea alimentatiei tale.
Nu face abuz de cafea, du lciuri, lactate, carne rosie si preparate din carne.
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Eu pe 26 Mar 2013, 13:57
    Matriata

    Am si eu matriata dar nu ma ajuta daca ma jalui la toti. Luativa in miini si tundetava schiop

    0
    1

  • anonim pe 3 Mai 2012, 16:32
    matreata

    nu suport matreata

    0
    1

  • iuli pe 20 Apr 2011, 17:48
    matreata

    offfffffffffffffffffffffffffff,NU MAI SUPORT...mai bine nu aveam par decat sa am atata matreata,este ffffffffffffffffff,foarte jenant sa sti ca ai,si sa nu mai poti iesi afara din casa,decat cu capul acoperit:((:((nush ce sa mai fac,am incercat o multime de samponuri,dar fara efect:((.VA ROG FRUMOS,AJUTATIMA SI CU CEL MAI MIC SFAT:(

    4
    3

  • ada pe 7 Mar 2011, 18:39
    matreata

    cum as putea sa scap de matreata ?va rog spunetim si mie .

    0
    3

  • claudia pe 23 Feb 2011, 23:09
    matreata

    ajutati ma va rog frumos am ff multa matreata si nu mai stiu ce sa fac ma si mananca fff tare si imi fac rana in cap de la scarpinat am folosit tot felu de sampoane si nu stiu ce sa mai fac

    1
    1

  • irina pe 18 Feb 2009, 14:29
    matreata

    si eu am aceiasi problema,nu stiu cum sa scap de ea e ca un cosmar acum ma spal pe cap si cand se usuca deja e plin de matreata si nu numai,dar e tare jenant pt ca se vede si am mancarimi,am incercat cu otet dar degeaba sa vad acum am sa incerc cu ceai de musetel,cat despre sampoane nu mai zic nu sunt bune de loc le fac atata reclame si degeaba.in fine sper sa am cucces

    1
    2

  • monica pe 3 Iul 2008, 16:40
    matreata

    Buna ziua,va multumesc am sa incerc sfaturile dumneavoastra...

    2
    2

  • anastasia pe 9 Iun 2008, 16:19
    matreata

    dar ku matreata eu nu am probleme.la momentul de fata Head & shoulders este cel mai bunsampon pentru mine.El imi face parul matasos shi drept shi desigur fara matreata :)))))

    1
    2

  • anastasia pe 9 Iun 2008, 16:17
    parul

    folosind multe shampunuri kare shtiu ka nu voi avea matreata..parul meu este drept shi frumos...de aceea vreau sa fak reclame la sampunuri.

    1
    2

  • sarah pe 2 Mai 2008, 13:25
    matreata

    am matreata de foarte mult timp si ma spal cu multe sampoana diferite antimatreata dar nu au nici un rezultat. de catva timp ma spal cu head & shoulders pt ca multa lume spune ca e bun. Dar mai rau imi face.

    1
    1

  • Mara pe 13 Mar 2008, 11:29
    Matreata

    Si eu am probema asta, aproape intotdeauna. Am folosit si sampoane din plante, cu petrol, Nizoral, Foltene, Vichi, Klorane, T-Gel, si asa mai departe. Cel care a dat cu adevarat reziltate a fost cel de la Neutrogena - T-Gel. Insa ingrasa parul foarte tare. Acum vreau sa incerc si Clear, sa vedem ce poate.

    0
    1

  • Madalina pe 12 Feb 2008, 19:43
    matreata

    sincer yo nu am probleme cu matreata...pt ca folosesc numai Panten.e super bun...si trebuie sa ai sh un regim alimentar adecvat...parerea mea...succes.;);)

    0
    1

  • elena pe 11 Feb 2008, 18:32
    matreata

    Am incercat ff multe sampoane si produse antimatreata.Acum folosesc sampon antimatreata de la HEMEL si este super. Am scapat in sfirsit de ea.Incercati-l cu incredere si o sa fiti multumite. Costa si putin. Bafta.....si sa auzim de bine

    0
    1

  • camy pe 10 Feb 2008, 19:42
    matreata

    incercati sa mergeti la doctor.e f f f simplu pt k daca aveti si trimitere nu va costa nimic.eu am scapat de o matreata care imi captase tot capul si indiferent cu ce ma spalam(am incercat MULTE produse chiar f scumpe).asa ca nu evitati, faceti o vizita unui medic dermatolog!!!

    0
    1

  • xxxsss pe 8 Feb 2008, 14:30
    matreata

    Incercati Neeutrogena, in cazul meu a dat roade. Este insa foarte adevarat ca daca intrerup sau nu ma spal la timp am acelasi probleme, dar pielea capului meu este un pic mai sensibila. Poate aveti noroc, cine stie. Bafta.

    1
    1

  • carolina pe 7 Feb 2008, 16:33
    matreata

    sunt complect disperata din cauza acestei probleme.Miam procurat cele mai scumpe sampunuri de la farmacii si fara nici un rezultat.Poate exista vreo tratare apelind la"recetele bunicii"?

    0
    2

  • anton rodica pe 7 Feb 2008, 11:04
    matreata

    am matreata de cati va de ani ma spal cu sampoane anti matreata dar nici un rezultat ,am colectie de sampoane acasa

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod