Plata concediu prenatal
-
8 Feb 2012, 20:370 0Buna. AM si eu o nedumerire. Din 3 ianuarie sunt in concediu prenatal , eu urmand sa nasc la sfarsitul lunii februarie. Lunile trecute, din cauza ca mi-am marit salariul brut , am adus bani de acasa ,adica diferenta de la 1200 brut cat aveam inainte sa raman insarcinata si pana la 3200 in ultimele luni am suportat-o eu ,adica practic nu mai luam nici un salariu ,ci din contra mai aduceam bani de acasa. Acum pt lunile ianuarie,februarie cat sunt in prenatal si martie pana pot sa imi depun dosarul de indemnizatie, cine ma plateste pe mine? Sau bine zis ma plateste careva tinand cont de marirea facuta? Stiu ca e 85% din media brutului pe ultimele 6 luni si asta ar insemna 2500 brut in ianuarie adica undeva la 1760 net . Eu in februarie ar trebui sa iau ceva bani ? Daca da, de la cine? De la stat sau de la firma?
-
8 Feb 2012, 22:38firma trebuie sa-ti plateasca. stiu ca si eu am fost in concediu de crestere al copilului, insa eu am mers la serviciu pana cu 1 sapt inainte sa nasc si m-am inteles cu sefii sa nu-mi mai bag prenatal. practic am figurat ca prezenta la serviciu. dupa nastere mi-am primit salariu intreg timp de 1 luna jumate. dar asta doar ca asa a fost intelegerea, avand in vedere ca nu am avut decat o sapt concediu medical in timpul sarcinii.
-
9 Feb 2012, 08:14
Blush said:Buna. AM si eu o nedumerire. Din 3 ianuarie sunt in concediu prenatal , eu urmand sa nasc la sfarsitul lunii februarie. Lunile trecute, din cauza ca mi-am marit salariul brut , am adus bani de acasa ,adica diferenta de la 1200 brut cat aveam inainte sa raman insarcinata si pana la 3200 in ultimele luni am suportat-o eu ,adica practic nu mai luam nici un salariu ,ci din contra mai aduceam bani de acasa. Acum pt lunile ianuarie,februarie cat sunt in prenatal si martie pana pot sa imi depun dosarul de indemnizatie, cine ma plateste pe mine? Sau bine zis ma plateste careva tinand cont de marirea facuta? Stiu ca e 85% din media brutului pe ultimele 6 luni si asta ar insemna 2500 brut in ianuarie adica undeva la 1760 net . Eu in februarie ar trebui sa iau ceva bani ? Daca da, de la cine? De la stat sau de la firma?
unele modificari..pe care la stiu eu..erau vorba de 12 luni pentru calculareVor beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului persoanele care, in anul anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
poti opta pentru cele doua variante acum incepand din 2012
am sa iti dau link sa citesti
http://www.copilul.ro/legislatie-familie/indemnizatie-maternitate/Indemnizatia-de-crestere-a-copilului-in-2012-a9622.html
concediu prenatal il plateste unitatea la care esti angajata... -
9 Feb 2012, 14:46Carmen stiu de cel cu 75% din veniturile nete pe ultimele 12 luni , cel cu 85% pe ultimele sase era pt acele 2 luni de concediu prenatal.
Ms pt raspunsuri.