Succesul în dragoste depinde de ordinea în care tu și partenerul tău v-aţi născut

Psihologii sunt de părere ca personalitatea fiecăruia dintre noi se conturează pâna la vârsta de şase ani. Un nou studiu, ale cărui rezultate au fost publicate de curând, ne arată că una dintre cele mai mari influenţe asupra personalităţii unei persoane este dată de ordinea în care s-a născut.
Şi acest lucru influenţează viaţa amoroasă, dar şi alegerile pe care le facem în carieră.

Iată care sunt compatibilităţile definite de psihologi în funcţie de ordinea în care tu şi partenerul tău sunteţi născuţi:

Primul născut şi ultimul născut

Expresia "extremele se atrag" este valabilă şi în acest caz. Primul născut şi ultimul născut fac echipă bună în ceea ce priveşte relaţiile amoroase. Cel născut primul este adesea o persoană organizată şi responsabilă, fiind educată să "aibă grijă" de fraţii mai mici. Pe de altă parte, o persoană care este mezinul familiei este obişnuită să aibă pe cineva care să o protejeze, iar o relaţie cu cel dintâi născut îi oferă exact asta.
De asemenea, mezinul este orientat către partea amuzantă a vieţii, ceea ce contrabalansează seriozitatea primului născut.

Relaţia între doi primii născuţi

Este una dintre cele mai dificile relaţii pentru că ambele persoane doresc statutul de lider. Sunt competitivi, ceea ce poate da naştere unor conflicte. Relaţia poate funcţiona dacă cei doi îşi împart atribuţiile şi sarcinile şi respectă fiecare calităţile celuilalt.

Primul născut şi copilul singur la părinţi

O persoană singură la părinţi tinde să-şi dorească atenţia totală şi nu este obişnuită să accepte compromisuri. Din aceste motive, o relaţie cu un prim născut poate fi dificilă. Între ei poate să apară o competiţie acerbă pentru statutul de lider.

Copilul mijlociu

Cei care şi-au trăit copilăria în statutul de "copil mijlociu" sunt unii dintre cei mai norocoşi. Pentru că ani la rând au negociat şi au făcut compromisuri, dar s-au luptat şi pentru autoritate, copiii mijlocii ajung adulţi echilibraţi, care reuşesc să facă faţă multor situaţii. Din această cauză formează relaţii bune indiferent dacă partenerul este primul născut, mijlociu, mezin sau singur la părinţi. Problemele apar dacă cel mijlociu a fost obişnuit să cedeze întotdeauna. În acest caz poate pierde în timp respectul partenerului.

Relaţia dintre doi mezini ai familiei

Este o relaţie foarte interesantă şi creativă, care le permite celor doi să împărtăşescă momente foarte frumoase împreună. Dar pentru că cel mai mic copil al familiei este adesea cel mai răsfăţat şi lipsit de griji, adulţii care au avut acest statut stau destul de prost la capitolul organizare şi responsabilitate. Din acest motiv, viaţa lor împreună poate fi destul de haotică.

Ultimul născut şi copilul singur la părinţi

Cei care au fost singuri la părinţi sunt adesea conştiincioşi pentru că au făcut totul singuri în copilărie. Relaţia cu un mezin al familiei "răsfăţat" poate fi una reuşită pentru că le oferă libertatea de a lua majoritatea deciziilor, aşa cum au făcut întotdeauna. Ultimul născut va aduce creativitate şi aventură în relaţie.

Două persoane care au fost singure la părinţi

Cea mai dificilă relaţie pentru o persoană singură la părinţi este probabil una cu cineva care a avut acelaşi statut. Niciunul dintre ei nu este obişnuit să ofere prea mult, ceea ce poate crea probleme. De asemenea, conflictul pentru supremaţie va fi permanent.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 8 Mai 2011, 20:55
    primul nascut si ultimul nascut

    eu am fost sora mai mare iar sotul mezinul si chiar se potriveste, sotul meu mereu are nevoie de mine cand vrea ceva sau sa strang dupa el.eu sunt cea organizata si mai serioasa.

    2
    1

  • Dora B. pe 6 Feb 2011, 19:28
    singuri la parinti...

    Eu si sotul meu suntem unicii copii la parinti si contrazic explicatia de mai sus...nu exista limite in a oferi sau a imparti nimic si nici nu exista conflict pentru suprematie !!!!!!

    2
    0

  • wall pe 5 Feb 2011, 18:39
    Mi se pare ...

    Comentariile mai sus prezentate mi se par logice si de bun simt. Chiar cred ca este posibil sa se intample asa.

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod