In dragoste, invata sa ierti

De fiecare data cand cineva iti inseala increderea, ai impresia ca pica cerul pe tine! Iar cand cel care te nedreptateste este chiar iubitul tau, parca este si mai grav.
De fiecare data cand cineva iti inseala increderea, ai impresia ca pica cerul pe tine! Iar cand cel care te nedreptateste este chiar iubitul tau, parca este si mai grav. Simti ca se rupe o parte din tine, lumea ta si a voastra se prabuseste... nici nu stii sigur daca mai poti sa faci un pas fara ca el sa te tina de mana - pur si simplu nu poti sa iti imaginezi viata fara el. De ce ti se intampla tocmai tie? Relatia pe care o aveati impreuna avea un sens, parea perfecta, si totusi...

Iti vin in minte tot felul de scenarii, care includ, printre altele si "dulci" razbunari, dorinta, pana la urma explicabila, de a pedepsi pe cel care ti-a gresit. Iti este foarte greu, aproape imposibil, sa treci peste faptul ca te-a inselat sau te-a mintit ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, ca si cum ati incepe o noua etapa a vietii voastre in doi.

Si totusi, daca iubim acea persoana, de ce ne este atat de greu? Nu se spune ca dragostea este cea care invinge orice? Si pana la urma asa ar trebui sa fie, dar acest "proces" de acceptare si a trece peste durerea cauzata ia timp, mai mult sau mai putin, depinde de amandoi. Putem sa acceptam situatia si sa continuam relatia sau putem sa acceptam, dar sa nu putem sa ne obisnuim cu ideea si sa nu reusim sa gasim puterea de a trece peste.

In mod normal, cel mai fericit caz este cel in care acceptam "tradarea" si reusim amandoi sa depasim momentul, sa ne continuam viata impreuna.
Dar cum? Este atat de greu, mai ales in primele momente in care afli raul provocat de persoana iubita; nu prea poti sa gandesti limpede si sa analizezi situatia. Te-a inselat sau mintit, ceea ce este inacceptabil! Sufletul tau ranit nu se poate obisnui cu situatia, iar cea care poate salva relatia voastra este numai iubirea dintre voi.

Ai putea spune: "Daca ma iubea, nu imi facea una ca asta!" Si acest lucru este adevarat, dar poate nu ar trebui sa arunci toata vina asupra lui. Poate ceva l-a impins sa recurga la acest gest. Inainte sa planuiesti razbunarea care, de multe ori nu este cea mai buna alegere si poate fi o pierdere de timp, oricat de greu ti-ar fi, incercati sa purtati o discutie.

Spuneti-va unul altuia opiniile referitoare la neplacuta situatie in care ati ajuns si incercati sa gasiti raspunsurile. Orice intamplare de acest gen are o explicatie. De cele mai multe ori, lipsa comunicarii dintre parteneri ii poate impinge sa faca lucruri necugetate. Nu intotdeauna vina este numai a partenerului care inseala sau minte!

Poate s-a simtit ignorat sau neglijat, poate nu i-ai raspuns mangaierilor si sarutarilor sau nu ai fost acolo cand a avut nevoie de un sfat... exista o sumedenie de motive. Trebuie sa fiti sinceri unul cu celalalt, sa va spuneti ce v-a deranjat, pentru ca iubirea presupune, printre multe altele, cunoasterea defectelor si acceptarea acestora, de catre ambii parteneri.

Incercati sa va puneti unul in locul celuilalt.
Daca tu ai simti nevoia de o mangaiere, de cateva clipe tandre dupa o zi istovitoare petrecuta la birou, iar partenerul tau ar fi mult prea "ocupat" cu prietenii lui la o bere, cum te-ai simti? Mai ales daca aceste momente de "necoordonare" s-ar repeta? De cele mai multe ori, fiind frustrata de situatie, incerci sa cauti "alinarea" prin alte mijloace; ajungi sa recurgi chiar la minciuni sau cauti alta mana tandra care sa se plimbe prin parul tau.

Chiar si in relatiile cele mai solide se pot intampla mici scurt-circuite, chiar daca sunt reprezentate prin minciuni aparent nevinovate sau escapade amoroase. Important este ca partenerii sa fie capabili sa treaca peste, sa isi continue viata impreuna, iar astfel de sitiatii neplacute sa nu se mai repete.

Trebuie sa invatam sa comunicam mai mult si sa nu impunem partenerului ce trebuie sa faca si ce nu; daca exista respect si iubire, in mod sigur nu vor repeta greselile, fara a impune restrictii si amenintari de genul: "Daca mai faci inca o data asta, te parasesc!". Mai tii minte cand erai copil si parintii iti interziceau diferite actiuni, iar tu le faceai si cu mai mare indarjire, tocmai pentru ca erau interzise?

In momente de "cumpana" al relatie, spontaneitatea nu este de bun augur; poti lua o decizie pe care mai tarziu o vei regreta.
Tipetele pline de manie si cuvintele urate aruncate unul altuia nu te pot ajuta in aceasta situatie. Este uman sa izbucnesti de furie sau sa plangi, insa exista niste limite!

Fiecare are nevoie de o a doua sansa, dar important este sa o merite si sa stie cum sa o valorifice. Degeaba i-o acorzi si l-ai iertat pentru ceea ce a facut, daca stie ca ti-a atins punctul sensibil si va continua sa profite, sa insiste in greselile lui. Tu esti singura care poti sa iei aceasta hotarare: merita pentru ca tu il iubesti sau merita pentru ca si el te iubeste?

Poate aceasta experienta mai putin placuta prin care treceti amandoi va va apropia si mai mult; in cazul in care reactiile lui nu par sa aduca relatia pe drumul cel bun, iar discutia purtata nu a avut un impact pozitiv asupra lui, singura solutie ramane despartirea. De cele mai multe ori este foarte dureros, dar este cea mai buna solutie. In cazul in care la fiecare greseala a lui tu il ierti si speri mereu ca nu va mai exista o "data viitoare", cu toate ca mereu nu face decat sa contrazica sperantele tale, viata ta va deveni un chin; te vei minti la nesfasit ca va fi bine, iar el nu va face decat sa te trateze cu lipsa de respect.

Iertatea da echilibru si armonie, atat tie cat si cuplului, dar trebuie sa fii constienta ca nu traiesti intr-o minciuna; o relatie presupune reciprocitate, atat in dragostea purtata celuilalt, cat si in iertare.
Iubirea este cel mai minunat lucru care ni se poate intampla noua, oamenilor in general, dar trebuie sa stim sa o apreciem. Iertarea face si ea parte din iubire, si chiar daca uneori ne este greu sa acceptam unele greseli, fie ca sunt facute de el, de tine sau de noi, ca si cuplu, sa invatam sa iertam nu este niciodata prea tarziu!

Iertarea, mai ales intr-o relatie, da dovada de curaj; crezi in voi doi, in dragostea voastra, chiar daca ati intampinat astfel de probleme; nu trebuie sa te consideri o lasa pentru ca il iubesti si i-ai acceptat greselile. Poate daca ai fi fost in locul lui, ai fi facut la fel. Insa nu trebuie sa uiti sa cantaresti daca acest "sacrificiu", aceasta acceptare, merita cu adevarat!
 

Comentariile 1-50 din 66

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina pe 13 Nov 2022, 03:08
    Dureros

    Am o relatie cu prietenul meu de 3 ani, au mai fost discutii contradictorii referitor la fost lui society, care si eu sunt divortata. Dupa multe intrebari fara raspuns, am descoperit ca m-a inselat cu curve frecvent, cu fost lui prietena si cu fost lui sotie. El fiind o persoana care comunica foarte rar, un tip introvertit sa zicem asa. In toata aceasta perioada imi arata si spunea ca ma iubeste, ca este al meu pentru totdeauna. Acum cand am vazut adevaratul om din el imi este foarte greu, imi vine sa urlu, ma urasc pe mine, sincer nu stiu ce sa fac , cum sa fac. Nu am nici puterea necesara sa renunt, vreau sa renunt dar nu stiu cum sa fac sa trec peste, el imi spune ca daca pot trece peste o sa fie cu totul altceva, dar daca pot trece sa nu mai aduc vorba niciodata despre acest episod urat, etc. Sincer va spun nu stiu ce sa fac..... Mi-a spus ca a facut toate aste din cauza ca l-a inselat fosta sotie si din acel moment a ales sa mearga la curve constant, chiar si dupa ce m-a cunoscut pe mine. Nu stiu ce sa fac.....

    0
    0

  • Andrei pe 3 Sep 2015, 20:02
    Am gresit si eu

    Salut tuturor, eu sunt andrei am 21 de ani am gresit si eu fata de iubita mea am stat cu o fata timp de o noapte nu am facut nimic (ma refer la sex ) da au fost saruturi dar in acel moment ma ghindeam la iubita mea de acasa .. iubita mea a alfat de ce am facut eu ..si mia zis ca sa terminat ..daca sincer am vrut sam idau viata si inca vreau doar pentru a 2 sansa ..da mia lipsit mult minghierea ei alinarea ei era rece cu mine era altfel nu era atrasa de mine parca ..am fost amagit si tras pe sfoara de o alta eva..viata mea merge acum pe 2 carari daca ma aceepta ea inapoi eu voi schimba viata la amindoi daca nu imi voi irosi viata aiurea pina voi muri ..fetelor tineti minte chiar daca ese cu cineva un baiat tot la cea care ea fost alaturi in cele mai grele momente vine ..poate a iubit pe alta mai buna ca tine ..dar tu daca lai acceptat asa cum e el ..numi pasa de viata mea daca nu e ea ..si toti suntem asa credetima pe cuvint sunt baiat si chiar iubesc cu adevarat da o iubesc cu adevarat pe Alina Arabadji si o voi iubi mereu miam invatat gresala.. si nu mie rusine sa zic fata de nimeni .asta ..suntem oameni si toti gresim si invatam prin greseli..-Iubire stiu ca daca ai sa vezi mesaju asta o sa ai lacrima pe ochi stergeo si vino acasa linga mine unde tii locu , Te iubesc :*

    1
    1

  • liviu pe 15 Iun 2014, 20:05
    iselat

    sint in perioada cea rea nu am inselato am zis macar sa fata nu o ijuram nu obateam si tousi isi batea joc de mine o poveste lunga tineti minteomul se mai strica si de mai mult bine adevarul doare foarte rau

    1
    1

  • Ana-Maria 92 pe 29 Mai 2013, 10:36
    Cum il fac sa ma ierte?

    Buna,am si eu o problema!M-am despartit acum cateva zile de prietenul meu si nu stiu ce sa fac pt al determina sa ma ierte.Totul a inceput atunci cand eu i-am umblat in telefoane,pe Fb si mai apoi mi-am facut un id de mess fals,fapt ce l-a enervat si mai mult mai ales k el nu-mi gresise cu nimic pt k eu sa am acesta suspiciune iar cu o seara inainte de a intra pe id-ul fals a avut o discutie cu mn in kre imi explica ca nu am dc sa nu am incredere in el si multe alte chestii,fapt ce l-a suparat mai rau.In seara cand s-a intamplat faza cu messu,eu nu am dormit toata noaptea si m-am dus la el la bloc dimineata pt a-mi cere iertare(mentionez faptul k eu stau in Titan si el la iesirea din Otopeni).am plans amandoi si mi-a zis k ii este greu sa treaca peste dar k a iubeste f mult si nu intelege dc am facut asta!In data de 15-16.05 am stat la el si am incercat sa rezolvam problema.El a spus k cel mai bn ar fi sa luam o pauza fara mesaje ,tel,pana in iulie cand termina cu liceenta timp in care eu sa ma schimb si sa ne detasam de situatie.Nu a rezistat mai mult de 3 zile sa nu-l sun,l-am sunat si l-am chemat intr-o zi knd eram la munca si imi era rau,a venit si mi-a spus k nu vrea sa renunte la pauza.Apoi a doua zi eu am insistat cu msg si tel la kre el s-a enervat si mi-a zis k vrea o pauza departe de mn,fara despartiri si k vb in iulie si sa caut sa-i respect aceasta decizie si sa nu mai caut sa-l sun sau sa-i dau msg fiindca nu o sa-mi rasp.Evident nu m-am putut abtine si i-am trimis cu o seara inainte sa plece in Bulgaria niste msg de drum bun la care el nu a rasp asa k dimineata am sunat-o pe mama lui k sa pot vb cu el.pe tot parcursul calatoriei l-am sunat dar el nu-mi rasp fapt ce ma facea sa-l sun continuu,la fel s-a intamplat si knd a fost plecat in Bulgaria cu cei de la firma.Il sunam continuu si pe el si pe sora lui dorind sa ma linisteasca dar tot ce auzeam de la el era faptul k il taxeaza roamingul.Asa k am tot continuat sa-l sun ,a-i dau msg fapt ce duminica seara l-a determinat sa se desparta de mn,mai ales k incepuse atat mama si sora mea sa se enerveze cat si sora lui si prin urmare pt faptul k l-am pus intr-o situatie penibila la munca si i-am implicat si pe ai mei si ai lui el a zis k nu o sa ma ierte niciodata pt faza asta si knu mai vrea sa auda nimic de mn.Ieri nu a vrut sa vina sa ne intalnim sa-mi aduca lucrurile ci a trimis-o pe sora lui.Discutia cu ea m-a pus pe ganduri.Ea mi-a spus k el nu vroia sa se desparta de mn si vroia o pauzak sa invete pt liceenta si k el chiar ma iubea dar eu l-am sufocat prea mult,iar faptul k am insistat cu tel in Bulgaria si la munca si faptul k dupa ce mi-a zis k se desparte de mn i-am spus k "D-zeu va avea grija sa pateasca si el acelasi lucru pt k si-a batut joc de mn" iar el l-a aceste vorbe s-a enervat mai rau si mi-a zis k nu o sa ma ierte niciodata pt ceea ce i-am facut,pt tot circul iscat si nici pt acele vorbe.Aseara knd m-am intalnit cu sora lui mi-a zis k el a aruncat la gunoi toate scrisorile si felicitarile de la mn si k e foarte sigur k nu mai vrea nimic de la mn si k l-am adus in stadiul in care nici amici nu vrea sa ramanem si nici sa ma vada.! Mentioneez faptul k el e in zodia Scorpion si e foarte categoric de fel. Ce sa fac ca sa ma ierte? Eu chiar il iubesc si il vreau inapoi! mentionez si faptul k a zis k isi va schimba nr de tel pt a nu-l mai suna! M-am purtat prosteste iar eu l-am pierdut? Ce sa fac in situatia asta? Va rog dati-mi un sfat!

    2
    1

  • cosma adina pe 21 Oct 2012, 19:24
    de ce nu ràspundeti la cei ce và pun Intrebàri!!!

    Bunà ziua de ce nu ràspundeti la cei ce và pun Intrebàri?

    4
    3

  • Roxana pe 8 Iul 2012, 09:17
    Intrebare

    Ok,dar daca suferi de o boala care nu ai putut raspunde acelor mangaieri de care avea nevoie??? Poate sa mi spuna cineva ce se face in cazul asta????((((((((((((

    2
    2

  • denysuk pe 24 Mai 2012, 19:00
    i need help

    am fost cu un baiat 1 an jumate, si apoi am cunoscut pe altcineva, cu care am vrut si sa fiu. m-am despartit de primul, desi de mai de mult timp imi doream sa o fac, pt k ma mintea(el zicea k vrea sa ma protejeze), si m-am combinat cu celalalt. insa am momente deseori knd simt nevoia sa l vad pe celalalt, si am vb si cu el, si si el isi doreste mult sa ma intorc la el, mi a zis k poate trece peste insa oare chiar va putea ?..sunt foarte indecisa

    0
    2

  • irenne pe 6 Apr 2012, 16:58
    merita sa ierti

    am nevoie de sfaturi :((((( am o relatie de aproape 6 ani, stam impreuna si ne facem planuri de viitor....gen casatorie, copii, etc. acum 3 luni m-a dezamagit complet: eu ne fiind in localitate inainte de revelion a plecat in alt oras insotit de un cuplu si inca o fata, nu cred ca m-a inselat dar am ramas cu un gust amar...nu mi-a spus ca pleaca cert e ca nu stiu ce sa cred, in fine l-am iertat dar nu am uitat.....acum cateva zile am observat ca lipsesc bani din casa cand l-am intrebat mi-a spus ca s-a apucat de fumat....nu stiu ce sa fac daca sa-l cred daca sa-l iert....?:(((((((((((((((((((((

    3
    2

  • andreea pe 4 Dec 2011, 20:41
    l-am inselat

    dati-mi un sfat.ce sa fac ca sa ma ierte.a fost o perioada de nebunie.era vb k vine la mine si ma amana de pe o saptamana pe alta.am crezut k ma minte,insa nu era asa.intr-un final m-a chemat la el,dupa 1 luna jumate,dar deja o facusem,insa de kand am inceput sa ne vdm nu a mai fost,nu s-a mai intamplat.kan a aflat,a trebuit sa recunosc,zicea k ma iarta pt asta,dar nu a facut-o.ne-am despartit de 3 zile,iar eu sunt terminata,vreau sa mor fara el.dati-mi un sfat,va rog.

    1
    3

  • yoana pe 20 Oct 2011, 10:21
    barbati

    cine are nevoie de o prietena yoana.valy@ymail.com id meu

    1
    1

  • yoana pe 20 Oct 2011, 10:18
    barbati

    eu sunt de parere ca doar o data in viata iubesti,iar dk te inseala o data te inseala si a doua oara,barbati nu merita iubiti!

    4
    1

  • Vera pe 13 Dec 2010, 15:51
    iertare si intrebare

    A iubi uneori , inseamna a ierta . Dar ai taria sa mergi mai departe asa ?

    2
    1

  • brunetzik249 pe 30 Nov 2010, 03:44
    .

    Oicum un lucru este sigur...ierti,dar niciodata nu uiti !

    3
    1

  • brunetzik249 pe 30 Nov 2010, 03:43
    poate sa fie mare magar si sa se potoleasca..dak are pt cine

    eu am fost inselata de mai multe ori de iubitul meu..am trecut mereu peste cu toate k in sufletul meu inca ma durea mult timp..utlima oara cand m'a inselat ( multumesc lui D-zeu k am aflat repede,dp o sapt. ) ,eram hotarata s-o termin cu el..ceva nu ma lasa..am hotarat sa'i mai dau o ultima sansa pt k a stiut cum sa se poarte si sa ma faca sa mai trec inca odata peste asa ceva..L'am iertat si acum chiar s-a potolit si e mult mai bine decat inainte..Deci fetelor,uneori se poate indrepta..Bafta

    0
    2

  • george pe 20 Mar 2010, 18:34
    dragoste

    buna am cunoscut o fata de la mine din sat mai mica cu 6 ani decat mine o cunoscusem cu 1 luna inainte sa plece in strainatate in acea luna incepusem sa tin foarte mult la ea si o iubeam foarte mult la fel si ea pe mine imi zisese cand o sa se intoarca dupa 5 luni o sa reluam relatia de unde am lasat-o pt ca tine si ma iubeste foarte mult plecase in italia la munca si dupa 2 luni imi zisese ca are pe altcineva am simtit ca pica cerul peste mine si nu inteleg ce sa intamplat pt ca nu mia zis motivul care ma lasat dar ce sai faci asta este

    1
    0

  • Lu pe 18 Mar 2010, 18:15
    Va repeta cu siguranta

    am o rel de 4 ani de zile. acum 6 luni am aflat ca a incercat sa ma insele dar nu s-a finalizat toata treaba datorita fetei care ma cunostea si era cu capul pe umeri.. a plans a zis ca gata numai face ca a gresit ca vrea o prima sansa si am zis bine ok. increderea a disparut si l teorizam de fiecare data. ajungeam sa am satisfactie cand il terorizez dar n am constientizat ca pe el il deranjeaza.. si acum 2 saptamani am aflat ca iar a incercat tot cu o cunostinta si evident fata de rusinea mea a zis nu.. cu toate plansetele lui si toata drama care a facut o prima data a calcat stramb iar. am si eu o vina dar cum sa mai ai incredere in cineva pe care l ai iubit enorm, singura persoana in care aveai incredere? am stat despartiti o saptamana dupa care l-am iertat iar la insistentele lui pt ca chiar am vazut ca sufera si s-a chinuit sa-mi demonstreze ca ma iubeste si ce a facut atunci au fost doar decizii luate la nervi. stiti ce cred eu ? nu cred nimic de fapt. stiu ca e un magar, poate ca ma iubeste dar fiind barbat nu se poate abtine. stiu si ca o sa mai faca si a 3 a oara pt ca ei gasesc mereu motive pt a insela si evident stiti cine e devina de fiecare data NOI. numai ca incerc sa fac eu tot posibilul pana nu se mai poate ca pe viitor sa nu mi pun intrebarea: si cum iesea daca? ideea de baza e ca daca au facut o data sigur va face si a doua si a 3 a garantez. iar cel mai bun sfat pe care l pot da fetelor care au fost inselate pt prima data este sa numai se uite inapoi si sa mearga mai departe pt ca daca ei ne-au inselat inseamna ca nu valoram nimic pt ei in timp ce alti barbati ar da orice sa ne faca fericite numai o sansa sa le dam. in loc sa stati sa suferiti mai bine va faceti viata mai usoara si scapati de chin. Tineti va tari pe pozitii si nu va lasati induplecate de toata drama care o vor face si indiferent de cat de afectati par e ceva de moment. o sa le treaca dupa care vor face iar asa ca va rog sa va ganditi de 2 ori inainte sa iertati.

    2
    0

  • KERRY pe 18 Oct 2009, 21:36
    in dragoste invata sa ierti

    eu zic ca depinde mult de baiat,daca il cunosti foarte bine si stii ca nu obijnuieste sa isi insele prietenele atunci merita sa-l ierti.dar daca obijnuieste sa te minta mu are nici un rost sa-l ierti..mai bine fara el si fara minciuni decat cu el ingrijorandu-te mereu daca nu e cu alta sau daca nu te minte.de obicei cel care inseala odata o face si a doua ora.eu nu prea cred ca exista baieti care sa merite sa fie iertati

    2
    2

  • Angela pe 2 Oct 2009, 16:09
    barbati adevarati

    Eu zic ca poti sa ierti o singura data, dar nu poti sa uiti - asta pentru ca ma gandesc a nu si-a dat seama ce face,dar daca repeta greselile eu zic ca e mai bine sa pui punct,oricat de greu ti-ar fi;oricum sferi mai putin daca iei decizia mai repede. Consider ca un barbat se numeste un barbat adevarat daca este capabil sa fie decat al sotiei toata viata si in acelasi timp sa fie capabil sa o faca pe ea,pe sotie sa fie doar a lui toata viata. Restul barbatilor ...eu ii numesc animale! E grea desparirea,doare ,stiu asta din proprie experienta,dar nu stiu cat timp o sa mai doara.....Dar stiu un lucru mult mai important : acum sunt eu,stiu ca sunt puternica,stiu ce vreau, stiu ca omul care te iubeste nu te face sa suferi !!! Mult noroc evelor.

    3
    0

  • Alexandra pe 11 Iun 2009, 14:14
    Aceeasi poveste...

    Iertare...usor de spus, greu de realizat! Am citit comentariile voastre si am retrait momente tulburatoare, am lasat lacrimi sa-mi curga pentru a mia oara pe obraji...am iertat, inca sunt rani proaspete, inca deschise, inca sangerand, inca nu ma regasesc, iar uneori simt ca nu am procedat corect, poate ca mi-a fost teama sa iau o alta hotarare, mi-a fost teama de un nou inceput, am obosit, am lasat ganduri sa-mi rascoleasca sufletul de atatea ori si sunt prinsa intr-o lupta continua cu mine incercand sa gasesc raspunsul unei singure intrebari: De ce?, iar raspunsul intarzie sa apara...l-am iertat, m-a inselat si am aflat intr-un mod bizar, grotesc, o imagine pe care nu am cuvinte sa o descriu, l-am iertat, privind lucrurile prin prisma intamplarilor anterioare, relatilor anterioare, atunci cand nu am iertat, desi iubeam, eram mult prea mandra pe vremea aceea si am pierdut, am aruncat amintiri o data cu plecarea lui si apoi am regretat, asa ca am vrut ca de data aceasta sa fie altfel, sa acord o sansa, sa inteleg, sa ma pun in situatia lui, pentru prima data sa lupt pentru ceea ce imi doresc, sa vad unde am gresit, sa observ ce l-a determinat sa alerge in bratele celeilalte -"blonda lui mica si focoasa", sa ofer ceea ce mi-as dori sa primesc daca as gresi - o a doua sansa, pentru ca atunci cand gresim si constientizam, cu atat mai mult in felul acesta, si mai exista un gram de iubire in sufletul celui care a gresit (de respect nu poate fi vorba) ne dorim aceasta sansa pretioasa. Insa acum nu mai consider ca a fost ceea mai buna decizie, poate ca e de vina doar mintea mea bolnava, care ar fi vrut sa vada un brabat spasit, dragastos, care sa nu mai stie ce sa faca sa-mi intre in gratii, tone de trandafiri, micul dejun pregatit si cafeaua despre care am aflat ca e mai buna in 2. Bun...am exagerat putin, nu e tocmai ce imi doresc, dar noi femeile stim sa citim printre randuri, asa ca sunt sigura ca veti intelege! Promisiuni primim cu totii, cuvintele nu imi mai incalzesc sufletul de mult, faptele intarzie sa apara si un inel pe deget nu schimba nimic, as fi vrut sa vad ca realmente ii pare rau, nu este o persoana deschisa, insa ma asteptam la mai mult, ma asteptam sa primesc iubire cu acceasi intensitate de la inceput...simt ca innebunesc, ca traiesc un calvar care pare sa nu se mai termine niciodata.As vrea sa gasesc puterea de a trece peste, de a fi indiferenta, de a ierta cu adevarat, pentru ca noi nu iertam cu adevarat...

    2
    0

  • mirela dragan pe 28 Mai 2009, 16:32
    barbatii astia................

    eu am iertat pana a juns sa dea si in mn sa ma dracuie injure etc si l-am iertat si atunic,dar nu cred k il voi mai putea ieta a doua oara dak o sa mai repete ceea ce a facut atunci.dar ce sa mai intr-un cuvant ii dau DRACU de BARBATI!!!!.mai bn am sta sg si nu ne-am mai complik viata.dar vezi k intr-o zi va trebuii sa avem si noi familia noastra copiii nostri si int-run cuvant tot de barbati avem nevoie k sa putem face acest lucru.dar oricum suntem oamnei si nu vom putea ierta pana la infinit.avem si noi o limita.

    2
    2

  • anca pe 13 Apr 2009, 00:40
    e bine sau.....

    am gandit mereu k eu nu o sa iert tradarea...aveam o relatie de 2 ani cu un baiat care ma facea sa cred ca el este singurul diferit....in cea mai frumoasa perioada pe care am petrecut-o impreuna am aflat dintr-o intamplare ca ma inselase in urma cu un an.....nu imi venea sa cred...parca se prabusise cerul peste mine....nu am vrut sa iert...dupa multe rugaminti am cedat s am iertat...dar nimic nu mai este la fel...simt mereu durerea de atunci,nu am incredere,nu mai este nimic...ma intreb daca oare am facut bine....sincer,acum cred ca nu ar trebui sa ierti niciodata pentru ca bine nu sa mai fie nicicand....

    0
    0

  • Barbat pe 9 Mar 2009, 22:14
    Fetelor...

    Nota 10 pentru articol. De ce sunteti toate pornite impotriva barbatilor? cate dintre voi ati inselat si v-ati recunoscut vina? cate dintre voi "ridicati coada" ( scuzati expresia) la unul mai bine imbracat si cu un oarecare statut, sau va folositi atuurile de femeie pentru a obtine ceva? Fiti realiste: un barbat sau o femeie inseala ori din curiozitate, si atunci partenera/partenerul nu va afla niciodata, iar "fapta" nu se va mai repeta, ori cand unul dintre ei nu mai este interesat de celalalt, caz in care ar trebui sa acceptam realitatea si sa o luam de la capat. Credeti ca daca de cele mai multe ori mimati orgasmul barbatul nu simte?Credeti ca un barbat suporta ifosele unei femei zilnic? Intr-o relatie nu exista incompatibilitate ci nepasarea. Vedeti paiul din ochiul vostru si pe urma judecati-l pe cel de langa voi. Oferiti si cautati dragostea adevarata !!!! In dragoste femeia nu este cea care are drepturi iar barbatul obligatii....

    2
    0

  • roxana pe 17 Oct 2008, 22:11
    pt lidia

    ms mult pentru sfaturi si in special celor care si-au exprimat gandurile si sentimentele ...datorita voua am prins curaj si mi-am luat inima-n dinti si m-am desp de acest barbat si imi este mult mai bine....am inteles ca nu merita sa suferi si sa plangi pt nimeni...si viata e cum ti-o faci tu si nu cum iti este data..pentru ca sa ai o viata fericita trebuie sa treci de multe obstacole

    4
    0

  • georgiana pe 9 Sep 2008, 11:15
    sa ierti

    Exista o vorba ''Nu merita sa plangi pt nimeni.iar cel care merita nu te va face sa plangi''

    2
    0

  • lena pe 4 Sep 2008, 23:25
    pt ela

    incearca sa te ridici si sa mergi inainte eu stiu ce inseamna asta stiu ca e f greu sa faci asta dar poti pt ca esti o femeie puternica,stiu ca doare dar vei ajunge intr-o zi sa iti analizezi viata si sa realizezi ca nu te mai doare deloc astea sunt etapele in suferinta o sa vezi ca o sa poti merge mai departe stii care e mottoul meu?: "Nu inceta niciodata sa zambesti,nici chiar atunci cand esti trist,nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau" si sa stii ca e valabila chestia ca la mine sa intamplat si sa stii ca Dumnezeu are grija de fiecare si o sa vezi ca va fi bine.

    1
    0

  • lena pe 4 Sep 2008, 23:18
    sa ierti

    pe mine sotul meu ma inselat am suferit enorm dar cel mai mult au suferit copii am luptat 2 ani sa imi salvez casnicia si apoi am cerut divortul ascultatima bine am ajuns la concluzia ca nu merita sa suferi acum suntem ok si copii si eu am gasit pe cineva care ne iubeste cu adevarat si ne respecta asa cum meritam si plus de asta fostul meu sot a ajuns la concluzia ca ii pare rau de ceea ce a pierdut dar eu l-am iertat dar nu ma mai intorc la el nu merita ca nu a stiut sa ma pretuiasca 16 ani cat am fost casatoriti asa ca va dau un sfat nu stati sa suferiti nu merita numai bine

    1
    0

  • roxana pe 4 Sep 2008, 23:07
    pt ela

    incearca sa discuti cu el si da-i de inteles ca mai are doar o singura sansa ...si sa profite de faptul ca l-ai iertat ..cine stie..poate obtii ceva...pai deocamdata asta mi-a venit in minte..promit ca ma mai gandesc la vreun sfat..cu respect roxana

    2
    0

  • ela pe 4 Sep 2008, 22:46
    sa iert? sa plec?

    va admir pentru curajul vostru, eu din pacate mi-am trait ,,agonia,, singura singurica. s-a intamplat acum cateva luni sa aflu si......incerc din rasputeri sa ma ridic, sa merg mai departe, sa ma mint, nu stiu dar..as vrea sa se termine odata, sa nu mai doara atat.

    1
    0

  • roxana pe 4 Sep 2008, 14:54
    pentru lidia

    ceao draga ms pentru coment chiar apreciez gestul tau ma bucur ca am primit aceste cuvinte din partea ta si sunt complt adevarate..stiu..e foarte greu ...dar cateodata ma gandesc sa ma despart de el..dar toti cu care am fost au fost cam la fel asa suntmajoritatea insa sunt unii care chiar stiu sa minta..poate datorita cuvintelor tale realizez ca sunt o femeie slaba ca lam iertat oricate iam facut....dar jur ca daca o data se mai intampla ma despart de el ..doar sunt o mie la una...multumesc inca odata ...

    0
    0

  • karola pe 4 Sep 2008, 10:59
    pt laura 87

    nu am critici poate nu e fericit cu ea .Poate ii era teama sa nu te piarda.Eu zic sa lupti pt dragistea lui sa l ierti sa l faci sa se simta iubit

    0
    0

  • lidia pe 3 Sep 2008, 20:56
    pt roxana

    nu e barbat acela care sta alaturi cu o femeie pe care spune ca o iubeste si o inseala cu altele. In momentul in care este fizic cu altele cat de mult o mai iubeste pe femeia lui? Si cand vine acasa de la altele cum se poarta oare cu cea pe care o iubeste? Asta nu e altceva decat un frustrat si un disperat, care leaga alaturi de el o femeie slaba si o chinuieste o viata intreaga. Bineinteles ca o lauda si o arata in societate, dar nu de dragul ei ci tot pt imaginea lui de "familist". E grea rau viata asta ... si eu trec prin ceva asemanator. Atata timp cat a fost cu altcineva ma blama pt absolut tot, nu stiam ce sa mai fac. Atunci cand mi-am luat inima-n dinti si m-am despartit, atunci cand si-a dat seama ca si-a pierdut iubita "oficiala", a reactionat. A fost insa prea tarziu. Dar la cateva zile a gasit alta, acelasi scenariu, alte personaje. Noi ii iertam pentru ca avem putere, pentru ca avem copii cu ei, pentru ca undeva, candva ne-a fost bine in compania lor. Dar cati dintre ei ne-ar ierta pe noi?

    2
    0

  • jiana pe 3 Sep 2008, 20:54
    pentru roxana

    Iaca eu sunt o femeie inteligenta. Dar in chestii de-astea sunt o proasta mare. Nu stiu sa ma prefac, sa fiu diplomata, sa-l seduc incat sa nu-l mai intereseze alta. Ma enervez, tip.

    1
    0

  • roxana pe 3 Sep 2008, 17:36
    pentru amalia

    astept comentariile voastre....mi-as dori sa aud parerea unor femei inteligente ....si spun inteligente pentru ca se observa din povestirile voastre si curajul de care dati dovada din moment ce dezvaluiti o parte din viata voastra ceea ce multe nu ar faceo....cu respect roxana

    0
    0

  • roxana pe 3 Sep 2008, 17:20
    pentru amalia

    din pacate asa este instinctul barbatului ..vrea o femeie langa el pe care o iubeste si restul de care isi bate joc pentruca de fapt de ele isi bate joc nu de tine pentru ca nu p tine te suna numai cand vrea sex ci p aia ,nu la aia ii spune te iubesc...nu cu aia se mandreste ca e prietena lui....si sunt sigura ca e mandru de tine pentru ca te iubeste si asta o zice la toata lumea ...si tot la tine se intoarce indiferent cum arata aia..pentru el e o tarfa(sau alea)si nimik mai mult .ai incredere in tine si fii curajoasa..eu iti doresc succes idul meu daca vrei roxana_css12 pentru cine vrea sa intre...12 nu e de la varsta mea;))

    0
    0

  • amalia pe 3 Sep 2008, 15:59
    offf

    Sunt si eu printre multele femei inselate si mintite. Caut cu disperare motivele: pentru ce ?? am gresit eu cu ceva? Din pacate ( daca pot spune asa) nu . Pur si eimplu este in natura lui sa insele, sa minta. Imi este foarte frica ca acest lucru va dura o vesnicie, iar pe mine alinatrile de genul: cealalta nu reprezinta nimic pentru mine, tu esti viatza mea, chiar nu ma multumesc. Imi e frica, vreau sa ma despart ...de fapt ...nici nu shtiu prea bine ce vreau. Vreau sa nu ma mai insele. atat

    0
    1

  • madiS pe 2 Sep 2008, 22:51
    credeti ce vreti...

    e usor sa ierti cand iubesti!va spun din proprie experienta!e usor sa te lasi calcata in picioare!e usor sa renunti la tot doar pt el....e usor sa faci orice pt ca o faci din dragoste!dar oare e usor sa ajungi sa constati k ai luptat atat in zadar?nu este!nu e usor sa iei totul de l capat,dar e sanatos!!

    0
    0

  • karola pe 2 Sep 2008, 20:24
    iertare

    daca el te face sa suferi daca te neglijeaza te vrea numai pt sex ce faci

    0
    0

  • roxana pe 2 Sep 2008, 16:08
    m-a inselat in strainatate

    era totul perfect pana sa plece in italia...si acum e datorita faptului ca lam iertat ca m-a inselat eu de aici din romania simteam ca ceva e in neregula.chiar cand a plecat in prima luna ma suna zilnic imi trimitea mesaje..dar cu timpul s-a cam lasat de astea si a inceput sa dea banii pe femei la clubul night de streaptese si pe prostituate.dupa cateva luni am mers in italia unde am stat o perioada cu el.era tare schimbat ,vorbea urat cu mine observa toate defectele(nu ca as avea eu nustiu cate)dar in cele mai mici detalii facea misto de mine si vorbea urat ,se scoate de fiecare data ca el vine obosit de la lucru si se punea in pat si dormea.am lasat de la mine ..credeti-ma mi-a fost foarte greu..am doar 18 ani.....pana la urma intro zi cand il asteptam ca in fiecare zi cu mancarea pe masa de la lucru ,cand a fost mai vesel ,luase salarul,a inceput sami zica ca ii pare rau pt ca nu a stit sa aprecieze ce are langa el si este nervos datorita faptului ca imi ascunde multe de care ii pare rau ca le-a facut si jura ca numai pe mine ma vrea ...ca eu sunt printesa lui....nush ce parere aveti voi.....

    0
    0

  • vasilica_silimon pe 30 Aug 2008, 10:40
    SA IERTI ?

    PANA CAND ? IERTI 1 DATA DE 2 ORI -E FOARTE GREU PTR.CINE IUBESTE(E DUREROS)CEVA IN INTERIORUL TAU SE SCHIMBA "ESTI RANIT" SI DE BINE CE LAI IERTAT- ITI CALCA SENTIMENTELE IN PICIOARE, PTR.SIMPLUL FAPT CA "IL IUBESTI NEBUNESTE". CE ESTE DE FACUT ? AM IERTAT SI ACUM MA DOARE !! NU E USOR SA TE DESPARTI DAR NICI SA STAI SA SUFERI LA INFINIT .CUM FAC EU ACUM !!!!! CE SPUNE-TI???

    1
    0

  • denisuca pe 30 Aug 2008, 01:13
    el m.a iertat pe mine..

    in cazul meu, s.a intamplat exact invers.eu am gresit.. i.am recunoscut ca am gresit si.. vorbeam cu el la telefon, credeam ca vrea sa ne despartim, ca nu o sa mai continue cu mine daca l,am inselat. bine.. fusese doar un sarut, dar tot inselat se cheama. si m.a iertat.. si acum imi pare foarte rau de ceea ce am facut in trecut, si mi,am jurat k nu mai fac.ne iubim si ma bucur ffff mult ca m.a iertat. dar a fost greu. mie imi parea rau si imi era si rusine.. dar cred ca lui i.a fost cel mai greu.oricum, iti trebuie mult curaj sa ierti. pentru ca e mult mai usor sa te desparti.. de genul: papa la revedere si gata! ..frumos si f adevarat articol !

    2
    0

  • Angela pe 29 Aug 2008, 22:12
    Pt. Ariell

    Nu depind de el nici financiar ,nici pt. altceva. L-am iubit dar a reusit sa ma faca sa nu-l mai iubesc, prin comportamentul lui. Problema e ca avem un copil si isi iubeste copilul , in felul lui, si nu stiu daca mai conteaza persoana mea. Trebuie sa recunosc ca imi este frica de singuratate si teama de necunoscut, sunt mai conservatoare, dar mi-as dori sa fiu puternica sa pun punct si sa o iau de la capat. Imi trebuie un impuls.

    2
    0

  • AlexA pe 29 Aug 2008, 16:06
    Am iertat....

    Ma inselat de "n" ori dar de fiecare data l-am iertat pentru k eram prea oarba ptr a vedea ce se intampla..cum ajunsesem....il vedem numai pe el...si numai cuvintele lui existau pentru mine..ma certasem cu toti prietenii,familia....traiam cu impresia k mereu va fi cu mine.,alaturi de mn....knd eram impreuna numai noi 2 era un ingerash,knd ieseam afara...se strik tot...ma folosea!Toate erau mai bune ca mine.....eu eram cea mai slaba in calitatii!Am trecut peste...desi am suferit timp de 2 ani.....intodeuna imi va ramane in suflet o parte din el...cu bune cu rele l-am iubit mai mult decat ar putea alta sa facaaa!!!!

    1
    0

  • lavinia pe 29 Aug 2008, 10:54
    pe ce mizeaza barbatii

    Barbatii mizeaza pe punctul nostru slab (sa stiti ca ne considera proaste) ...iertarea...acea sensibilitate a noastra..atunci cand il vezi ca ii mai si dau lacrimile(normal ca joaca teatru) acea mutra prin care ne arata ca ii pare rau, unii mai si spun ca "sunt o lichea si nu te merit" atunci imediat noi femeile ne lasam pacalite. Apare o perioada scurta de liniste si iar isi incepe cu obiceiurile proasta oricare ar fi acestea....eu am ajuns la parerea ca ce are omul in sange nu se schimba niciodata ..dupa un timp de frustrari si zbucium o femeie isi da seama ca a iertat degeaba si doar atunci face pasul decisiv..despartirea..dupa aceea simti o eliberare si iti pare rau ca nu ai facut acest pas mai devreme ca doar ai pierdut timp din viata ta si iti pare rau ca nu ai avut curaj mai dinainte...aceasta e parerea mea.

    0
    0

  • ariadna pe 29 Aug 2008, 10:16
    Tot raul spre bune!

    Ne iubeam ca niste nebuni, totul era perfect ( din viziunea mea) pana am aflat ca m-a inselat, m-a simtit groaznic, simteam ca nu mai am aer, mergeam fara tinta dar il iubeam prea mult, nu puteam fara el si am facut ce credeam ca nu voi face niciodata, l-am iertat sau cel putin asa am crezut dar nu exista zi in care sa nu ii reprosez ce a facut. Am crezut ca s-a schimbat pt ca ma iubea si ii parea rau de ce a facut dar nu a fost asa , la scurt timp a plecat in concediu fara mine zicandu-mi ca se duce la cursuri de specializare si mai avea si nerusinarea sa ma sune de 2 -3 ori pe zi sa imi spuna ca nu mai poate de dorul meu si ca ma iubeste nespus. Asta a pus capac dar nu am putut sa ma desprind nici atunci de el, si am decis sa ies si eu cu cineva si sa ii platesc cu aceeasi moneda si ... l-am inselat, m-am simtit asa bine cand m-a prins cu celalalt, nu mai ma interesa daca il pierd sau nu. Am facut cea mai mare greseala ca l-am iertat. Azi ma bucur nespus ca m-a inselat si ca am ajuns sa ma razbun pe el pentru ca cel cu care am iesit atunci s-a dovedit de fapt a fi pentru mine persoana potrivita, a stiut sa aibe rabdare cu mine si am ajuns sa il iubesc, avem o viata frumoasa impreuna, planuri de viitor, concedii planificate impreuna. E exact ce mi-am dorit mereu sa gasesc la un barbat: inteligenta, intelegere, ajutor, respect, rabdare, si e singurul care a reusit sa ma completeze si sa ma faca cu adevarat fericita. In schimb celalalt incearca sa ma aduca inapoi si acum desi a trecut un an jumatate de la ruptura. Asa ca fruntea sus, totul se intampla cu un scop si principiul dupa care ma ghidez este " Tot raul spre bune! "

    0
    0

  • mihaela pe 29 Aug 2008, 09:16
    pt. adora

    multumesc pt sfaturi. Si ai dreptate viata fiecareia e mult mai complicata decat se vede din afara. dar trebuie sa invatam sa ne bucuram pt noi , sa fim in primul rand noi fericite, apoi restul

    1
    0

  • adora pe 29 Aug 2008, 08:07
    pentru ariell

    Sa fiu a naibii daca ma mai las calcata in picioare. Putin imi pasa.sunt frumoasa, desteapta, am copii minunati, o profesie pe care o fac cu pasiune si creativitate, am tot felul de bucurii. Licheaua , cu viata lui! Raman ca n-an incotro, asta e. Viata e mai complicata decat crezi tu!

    0
    0

  • maria pe 29 Aug 2008, 00:24
    in dragoste, invata sa ierti!

    Eu cred ca toate femeile au puterea sa ierte, dar nici una din noi nu poate uita.Daca relatia continua dupa ce ai fost inselata nu insemna ca l-ai iertat-insemna "compromis", iar mai tarziu "obisnuinta". Cine a facut o data o va face in continuare. Din experienta mea va spun ca asa este. eu nu am putut trai in compromis, am divortat iar urmatoarea lui sotie a trait aceeas poveste mizerabila. A rezistat pentru ca a preferat statutul de "sotie". Cu atat s-a ales! Ea fiind una din acele femei cu care m-a inselat! si nu poti sa iti construiesti fericirea pe suferinta altora!

    1
    0

  • karina77 pe 28 Aug 2008, 21:07
    l-am tot iertat

    L-am iertat de 15 ani,nu pentru infidelitate,pentru minciuna,ca a repetat cativa ani de facultate pe banii mei,pentru ca nu a stiut sa-mi aduca flori cand am nascut-o pe fiica noastra,ca facea ce dorea cu banii lui si eu ma descurcam cum puteam,ca ma facea proasta si handicapata,ca a dat in mine fara mila,dar toate au un sfarsit,chiar daca peste ani voi putea sa uit,imi pare rau ca l-am iubit si din dragoste l-am tot iertat incercind sa fac tot posibilul ca sa mearga casnicia noastra,atentie IERTATI CA SA PUTETI MERGE MAI DEPARE DAR NU VA UMILITI!

    0
    0

  • miha pe 28 Aug 2008, 17:18
    sfat pentru cory

    Marvelon : se administreaza incepand din prima zi a ciclului menstrual timp de 21 de zile se face pauza 7 zile apoi se reia , in timp ciclul se regleaza si-ti v-a veni in perioada aceea in care faci pauza la pastile . Esti protejeata si in aceasta perioada . nu incerca sa le inghiti haotic pentru ca-ti dereglezi cicul . Deci daca ti-a venit acum ciclul si nu ai inceput sa iei pastile din prima zi ,renunta si asteapta ciclul urmator . este de preferat sa le iei la ceasi ora din zi ,cu aproximatie . DACA UITI ISI POT PIERDE EFICACITATEA . succes si mult noroc

    0
    0

  • just_laura87 pe 28 Aug 2008, 17:03
    va astept pe id-ul meu

    just_laura87@yahoo.com

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod