Căsătoria cu persoana nepotrivită: cum știi că nu e el alesul

Este una dintre cele mai mari temeri pe care le avem. Încercăm să evităm căsătoria cu persoana nepotrivită prin toate modalitățile posibile.
Și, cu toate acestea, unele persoane ajung să se căsătorească cu cine nu trebuie. 

Într-o anumită măsură, această problemă apare din cauza problemelor care ies la iveală atunci când încercăm să ne apropiem unii de alții. Părem normali doar în fața persoanelor care nu ne cunosc prea bine. Poate că unele persoane au tendința de a se enerva atunci când cineva nu este de acord cu ele sau se pot relaxa doar atunci când sunt la birou. Poate că este vorba despre intimitatea sexuală. Nimeni nu este perfect.
Problema este că, înainte de căsătorie, ne dezvăluim complexitatea în puține dintre cazuri. Oamenii preferă să dea vina pe parteneri atunci când relațiile le evidențiază defectele.

Căsătoriile ajung să fie de multe ori un joc de noroc generos, plin de speranță, între doi oameni care nu știu încă cine sunt sau cine ar putea fi și care se angajează să-și construiască un viitor pe care nu l-au gândit înainte cu atenție. Căsătoriile din interes din trecut au fost înlocuite cu căsătoriile din dragoste.
Iar în căsătoria din dragoste contează ca partenerii să fie atrași unul de celălalt și să se iubească. Cu cât pare mai imprudentă căsătoria, cu atât mai sigură pare pentru parteneri. 

Cu toate că suntem de părere că fericirea este cea pe care o căutăm într-o relație, situația aceasta nu este chiar atât de simplă. Ceea ce căutăm cu adevărat este familiaritatea. Încercăm să recreăm sentimentele pe care le știm din copilărie în relațiile noastre de adulți. Iar ca adulți, ajungem să respingem unii parteneri nu din cauză că greșesc, ci că sunt prea potriviți pentru noi: echilibrați, maturi, înțelegători și de încredere.
Poți ajunge să te căsătorești cu persoana nepotrivită pentru că nu știi să asociezi iubirea cu sentimentul fericirii.

Căsătoria cu persoana nepotrivită poate avea loc și din cauza singurătății. Nicio persoană nu poate alege corect un partener atunci când este singură și nu mai suportă această singurătate. Trebuie să fii împăcată cu ideea singurătății, pentru a putea alege partenerul pe viață. În caz contrar, riști să iubești faptul că nu mai ești singură, nu partenerul care te-a scutit de această soartă.

Persoana cea mai potrivită pentru tine nu este persoana care are aceleași gusturi ca ale tale, ci persoana care poate negocia diferențele de gusturi în mod inteligent.
Este vorba despre persoana care poate tolera diferențele cu generozitate. Compatibilitatea este o realizare a iubirii, nu o condiție prealabilă a căsătoriei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod