Prinţesele Disney au ochii mai mari decât talia

Celebrele personaje din producţiile lansate de studiourile Disney au adeseori ochii mai mari decât talia, afirmă autorii unui studiu realizat de curând în Statele Unite, care a vizat standardele de frumuseţe promovate de marile studiouri de la Hollywood şi de alţi reprezentanţi ai industriei de divertisment.
Cultul celebrităţii şi industria modei sunt tot mai aspru criticate de presa americană din cauza standardelor de frumuseţe tot mai nerealiste pe care le promovează, informează site-ul huffingtonpost.fr, citat de Mediafax.

Aşa cum s-a arătat deja în multe ocazii, aceste clişee au fost vehiculate timp de multe decenii şi în emisiuni şi filme considerate inofensive, precum lungmetrajele şi serialele clasice care se adresează în special copiilor.

Site-ul Above Average a dorit să evidenţieze acest aspect şi a realizat un studiu, ce a avut la bază o serie de fotografii în care apar unele dintre cele mai populare prinţese din producţiile studiourilor Disney.

În galeria de imagini publicate de site-ul citat, utilizatorii au ocazia să remarce faptul că, într-adevăr, ochii prinţeselor Disney au fost au fost desenaţi într-o manieră nerealistă şi sunt mai mari decât talia acelor personaje animate.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod