Vampirii: cei buni, cei rai si legea

Continuand Saga in calitate de membri ai clanului Cullen ii gasim pe Ashley Greene interpretand-o pe Alice, Peter Facinelli pe Carlisle, Nikki Reed pe Rosalie, Jackson Rathbone interpretand rolul lui Jasper, Kellan Lutz pe Emmett si Elizabeth Reaser jucand rolul lui Esme.
Continuand Saga in calitate de membri ai clanului Cullen ii gasim pe Ashley Greene interpretand-o pe Alice, Peter Facinelli pe Carlisle, Nikki Reed pe Rosalie, Jackson Rathbone interpretand rolul lui Jasper, Kellan Lutz pe Emmett si Elizabeth Reaser jucand rolul lui Esme.

"Cei din clanul Cullen au decis s-o accepte pe Bella, desi aceasta i-a pus in pericol. Un intreg clan de vampiri invadeaza orasul Forks, iar ei sunt nevoiti  sa o apere atat pe ea cat si pe ei insisi", spune Godfrey. Atat clanul Cullen cat si varcolacii descopera un teren comun in faptul ca o protejeaza pe Bella si populatia oraselelor Forks si La Push. "In "New Moon", genele de varcolac se activau la prezenta vampirilor in oras. Distributia noastra este in extindere, pentru ca avem cativa noi prieteni varcolaci in "Eclipsa". Dar varcolacii si vampirii sunt ca apa si uleiul ... pur si simplu nu se pot amesteca. Trebuie sa le cerem varcolacilor ajutorul, pe care ni-l acorda din inima, pentru ca le place sa ucida vampiri. Dar este o situatie dificila, pentru ca ii rugam sa-i omoare pe acesti vampiri si pe noi sa ne lase in pace", explica Facinelli.

Alice Cullen, al carei talent este cheie in povestea "Luna Noua", este paralizata in aceasta parte. "Alice este frustrata in 'Eclipsa'", dezvaluie Greene. "Pentru ca varcolacii sunt din ce in ce mai multi, capacitatea ei de a vedea viitorul este acum limitata de prezenta lor. In plus, Victoria a devenit mai puternica si manipuleaza portitele din viziunea mea. Stim ca Bella este in pericol, dar nu ne dam seama daca este din cauza Victoriei, a clanului Volturi sau a armatei de vampiri nou-nascuti."

"Suntem constienti ca familia Volturi vrea ca Bella sa fie transformata in vampir imediat", adauga Facinelli. "Pe deasupra, avem un armistitiu cu varcolacii, dar de care clanul Volturi nu se prea bucura. Asadar, 'Eclipsa' vine cu o multime de complicatii." Trecutul lui Jasper devine rezolvarea situatiei prezente. "Aflam ca Jasper a fost dintotdeauna un soldat", explica Godfrey.
"In anii 1800, a devenit parte a unei armate nou-nascute, asa ca le poate spune membrilor clanului Cullen ce va urma. Nou-nascutii sunt mai puternici, mai rapizi si actioneaza numai din instinct. Vampirii sunt in forma maxima in primele doua luni de la transformare."

"Cum Jasper are o poveste lunga despre felul in care opereaza armatele de nou-nascuti, este responsabil cu predarea metodelor de lupta", explica Rathbone. "Dintre noi toti, Jasper stie cel mai bine pericolul reprezentat de acesti nou-nascuti, cat sunt de puternici sunt, de insetati de sange, de antrenati sunt, precum si modul lor de a gandi", adauga Greene. "Ne invata sa gandim ca ei si cum sa ne folosim abilitatile si mintea pentru a ne apropia de ei, chiar daca sunt mult mai puternici decat noi."

"Am crescut calare, asa ca a fost distractiv sa pot sa ma intorc in sa. A fost foarte placut sa-mi pun abilitatile de calaret la incercare", se amuza Rathbone. "Este dragut si sa reusesc, in sfarsit, si sa cercetez trecutul lui Jasper, sa aflu ce-i place si sa explic o multime de nuante pe care am incercat sa le includ in interpretare de-a lungul celor trei filme. Din fericire, in acest film se explica de ce sta Jasper de obicei in spatele incaperii, tacut. Jasper are, categoric, un trecut intunecat si incercat, care-l bantuie in fiecare zi."

"Alice si Jasper colaboreaza foarte bine si se echilibreaza reciproc. Cred ca ea are nevoie de el. El poate manipula emotii, asa ca o invata un alt aspect al vietii de vampir. Sunt adorabili", spune cu entuziasm Greene. "Trecutul lui Rosalie ne spune de ce este personajul ei atat de furios", spune Rosenberg. "A avut o moarte incredibil de violenta, groaznica si brutala. Ei i s-a rapit posibilitatea de a trai o viata implinita ca om, de a imbatrani alaturi de cineva si, cel mai important pentru ea, de a avea o familie. Pentru Bella, povestea lui Rosalie aduce la suprafata problema familiei si a copiilor. Acesta este unul dintre lucrurile la care va renunta", adauga Rosenberg.

Reed adauga: "este plina de resentimente, pentru ca si-a dorit intotdeauna sa fie mama.
Iubeste ideea de viata conventionala, de moda veche - vrea sa fie sotie, sa aiba grija de sotul ei, sa-si creasca copiii... aceasta este viata ideala pentru ea. Faptul ca va ramane blocata in aceasta cochilie pentru totdeauna este un supliciu pentru ea."


Actorii au luat parte la antrenamente de lupta timp de sase zile pe saptamana. "Oricat de atletic as fi si oricat de mult mi-ar placea sporturile extreme, nu am avut niciodata asemenea dureri musculare", se amuza Lutz.

"Eclipsa a fost unul dintre filmele mele preferate, pentru ca eram platit sa fiu in forma. Faceam exercitii de trei ori pe zi. Faceam antrenamente de lupta, apoi ne duceam la sala, iar noaptea, faceam yoga. Il taram pe Kellan dupa mine, lucru pentru care inca este suparat, pentru ca-i stirbea din imaginea de macho"
, isi aminteste razand Facinelli. "Dar acum este mult mai linistit in interior. A fost amuzant sa putem manca sanatos si sa fim in forma, pentru ca apoi sa folosim tot ce am invatat in film."

Slade a subliniat importanta repetitiei individuale cu actorii. "Vorbim despre multi actori in 'Eclipse', iar asta inseamna multe repetitii si atentie individuala", explica Slade. "In primele etape ale pre-productiei, ma intalnesc cu fiecare actor si vorbim despre scenele sale. De exemplu, Peter Facinelli mi-a putut spune cat de importante sunt esarfele pentru personajul lui si de ce. Vreau sa fiu constient de absolut orice detaliu caracteristic unui actor."
Pe langa placerea de a lucra cu Slade, actorii din clanul Cullen au fost bucurosi sa lucreze din nou impreuna. "A fost placut sa ma intorc in Vancouver si sa-mi vad toti prietenii", adauga Reaser. "De fiecare data cand ne intoarcem pe platou este din ce in ce mai bine." "La fiecare dintre aceste filme, pornim de unde am ramas", aproba Facinelli. "Intreaga distributie este o familie, e ca si cum te-ai intalni cu un bun prieten pe care nu l-ai mai vazut de mult.Timpul pare sa stea in loc."

"Saga Amurg: Eclipsa" o readuce in scena pe Victoria – personajul negativ din cele trei filme – care vine sa razbune moartea iubitului sau James.
De data aceasta, pe Victoria o interpreteaza Bryce Dallas Howard, in vreme ce nou-venitii sunt Xavier Samuel, in rolul lui Riley si Jodelle Ferland, in rolul lui Bree – principalii pioni din planul ei.

"Am intampinat dificultati in privinta programului cu Rachelle Lefevre si nu mai aveam decat trei saptamani pana la filmare. Ne trebuia cineva care sa joace cu aceeasi intensitate si a carei rautate sa straluceasca", explica Godfrey. "Despre Bryce s-a discutat din timp, chiar si pentru 'Twilight', ca fiind o posibila Victoria, si cand a venit momentul ea a fost prima noastra optiune. Din fericire, era disponibila si incantata de propunere. Este o prezenta incredibila si e o placere sa lucrezi cu ea. Ataca totul cu intensitate maxima. Nu este usor sa intri in acest grup de oameni care au mai facut impreuna doua filme. Ne-a cucerit pe toti imediat si a interpretat rolul nemaipomenit."

"Am fost obsedata de toate aceste carti si am multa admiratie pentru ceea ce a creat Stephenie", recunoaste Howard. "Simt ca toata lumea de aici are o singura viziune despre ce pot face aceste filme si cum pot sa atraga publicul in cel mai autentic mod. Inteleg pe deplin aceasta fascinatie, pentru ca te subjuga, povestea este deopotriva palpitanta si foarte romantica."

"Desi am inceput ca un simplu fan, acum fac parte din poveste si simt ca am o mare responsabilitate"
, afirma Howard. "Dar si pentru ca acest personaj a fost creat de Rachelle. Este frumoasa, puternica si a facut o treaba nemaipomenita, asa ca vreau sa mentin impactul pe care l-a avut ea la public prin intermediul acestui personaj. Simt ca am aceasta mare responsabilitate."

Actorul australian Xavier Samuel isi face debutul cinematografic in America in rolul lui Riley.

"Am primit inregistrarea lui pentru auditie prin posta. L-am adus sa dea un test de screening si a parut sa aiba sensibilitatea si profunzimea lui Riley", isi aminteste Godfrey. "Riley ca om este foarte placut, dar ca vampir nou-nascut trebuie sa fie lider. Este cel mai bun soldat, dar dincolo de aceste aparente, este inca foarte vulnerabil, pentru ca o iubeste pe Victoria si nu-si da seama ca este doar un simplu pion."

Samuel adauga: "Este greu, pentru ca sunt niste eretici insetati, greu de tinut sub control.
Riley a avut de lucru la capitolul acesta."
Membrii legendarei familii Volturi – autoritatea suprema a lumii vampirilor - sunt Dakota Fanning in rolul lui Jane, o membra foarte puternica a clanului si Cameron Bright in rolul lui Alec, fratele ei. Forta familiei este asigurata de Charlie Bewley, in rolul lui Demetri si de Daniel Cudmore, in rolul lui Felix. Toti patru sunt trimisi in nord-vestul Pacificului pentru a investiga crimele din Seattle. Fiind in zona, ei urmaresc si actiunile Bellei, o problema de mare importanta pentru liderul lor Aro.

"Clanul Volturi este, in lipsa unui termen mai fericit, mafia lumii vampirilor. Ei mentin pacea si ordinea acestei lumi. Impun granite si reguli, iar daca nu respecti cu strictete aceste granite si reguli, te omoara", explica Facinelli. "Din pacate regulile nu sunt intotdeauna atat de clare pe cat ti-ai dori, pentru niste vampiri buni, ca noi. Scena luptei din 'Eclipsa' este complexa, pentru ca familia Cullen trebuie sa se descotoroseasca de vampirii nou-nascuti, dar trebuie sa faca asta inainte de sosirea clanului Volturi. Dupa ce ajung ei, nu vor aparea decat complicatii, pentru ca nu suntem siguri de intentiile lor. Nu stim sigur de partea cui este de fapt clanul Volturi."

La finalul filmului "Saga Amurg: Luna noua", Aro a decretat ca Bella trebuie transformata. "Incercam sa gasim cea mai buna cale de a calma spiritele in Seattle si sa aflam daca Bella este in continuare om", explica Fanning. "Cred ca ideea distrugerii Bellei este destul de interesanta din punctul de vedere al lui Jane. Mi se pare nerabdatoare si interesata sa vada daca poate sa-i citeasca gandurile odata devenita vampir."
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ali pe 16 Iul 2013, 21:01
    toti

    fiti atenti culleni sunt superbi mai ales jesper si alice ara bine impreuna si ii ador cine nu ii place parerea lor

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod