Ce se întâmplă dacă nu îți închizi telefonul în avion

Folosirea telefonului în avion este un subiect dezbătut intens, deoarece industria aeriană încearcă să țină pasul cu tehnologia aflată în continuă schimbare. Iată ce se întâmplă dacă nu îți închizi telefonul în avion!

Trebuie să îți închizi telefonul în avion sau nu?


Știi deja că însoțitorii de zbor îți spun să închizi telefonul în timpul tranzitului, dar ce se întâmplă dacă nu respecți instrucțiunile? Din păcate, răspunsul nu este unul foarte clar. Motivul pentru care au apărut primele preocupări legate de siguranță se datorează faptului că, atunci când ești la o înălțime foarte mare în aer, semnalul telefonului tău ricoșează în mai multe turnuri și trimite un semnal mai puternic.
Iar acest lucru ar putea congestiona rețelele de la sol. Dar nu a existat niciodată un caz în care un telefon să provoace prăbușirea unui avion. În general, problema vine atunci când semnalul telefonului interferează cu avionul și duce la o situație mai grea pentru piloți în timpul fazelor critice de zbor. Este vorba de momentele în care decolează și aterizează avionul, momente în care este nevoie de un nivel ridicat de concentrare al piloților.

Dar, odată cu avansarea tehnologiei moderne, aceste riscuri devin din ce în ce mai neimportante.
De fapt, în 2014, Agenția Europeană de Siguranță a Aviației a declarat că dispozitivele electronice nu reprezintă niciun risc pentru siguranță, deși era de datoria companiilor aeriene să demonstreze că sistemele lor nu sunt afectate de semnalele telefoanelor mobile.

Multe companii aeriene au trecut prin această evaluare și permit ca apelurile în zbor să fie făcute prin intermediul companiilor de telefonie mobilă la bord. Însă Agenția Americană de Siguranță a Aviației încă interzice în continuare comunicațiile vocale pe telefoanele mobile.


Tehnologia care poate fi instalată direct într-un avion este disponibilă pentru a preveni inerferențele și a fost deja aplicată cu succes în multe alte țări din întreaga lume fără incidente. Cu alte cuvinte, fiecare companie aeriană are de luat o decizie pur tehnică.

În ceea ce privește utilizarea telefonului mobil în aeronave, tehnologia există, dar ezitarea prezentă din partea companiilor aeriene pune probleme. Mulți pasageri care călătoresc cu avionul văd acest lucru ca pe neplăcere mai degrabă decât ca pe un beneficiu al călătoriei.
Pentru unii pasageri, este neplăcut să stea alături de persoane care vorbesc cu voce tare înspre pasagerii învecinați. Adaugă utilizarea telefonului mobil la acest mix, iar rezultatul poate fi mai rău decât câteva persoane care se întorc și se uită urât.
iulia-mirica
14 Mai 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod