Sănătatea ta: Cum este bine să-ţi aranjezi alimentele în frigider

Până şi modul în care îţi aranjezi alimentele în frigider se poate transforma într-o adevărată artă, dacă îşi doreşti eficienţă maximă în păstrarea şi manevrarea alimentelor pe care le consumi. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să arunci legume sau alte specialităţi alterate, fără să le fi gustat măcar înainte, doar pentru că ai uitat complet de ele? Iată de ce a sosit momentul să spui stop risipei şi să organizezi frigiderul în mod funcţional şi accesibil.
Până şi modul în care îţi aranjezi alimentele în frigider se poate transforma într-o adevărată artă, dacă îşi doreşti eficienţă maximă în păstrarea şi manevrarea alimentelor pe care le consumi. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să arunci legume sau alte specialităţi alterate, fără să le fi gustat măcar înainte, doar pentru că ai uitat complet de ele? Iată de ce a sosit momentul să spui stop risipei şi să organizezi frigiderul în mod funcţional şi accesibil.

Haosul din frigider poate să reflecte direct dezordinea din modul tău de viaţă şi găurile lunare din buget. Următoarele ponturi despre cum poţi să îţi aranjezi alimentele în frigider te vor ajuta să îţi economiseşti timpul, banii şi nervii (când constaţi că nu mai ai unde să pui un vârf de ac, din cauza aglomeraţiei).

Pune alimentele mari în spatele frigiderului

Cel mai important pas este să eviţi ca unele alimente să fie uitate săptămâni la rând în colţuri obscure ale frigiderului. Îţi cam piere apetitul când vrei să iei o sticlă de lapte pe un raft şi constaţi cu stupoare că sosul pentru spaghete bolognese a mucegait în fundul unui compartiment.

Pune alimentele şi recipientele mari în spate, astfel încât să le poţi observa mai uşor pe cele mici (ele se pierd în general în peisaj). De asemenea, rezervă locurile frontale alimentelor perisabile, al căror termen de expirare este mai avansat.

Grupează alimentele din aceeaşi categorie

Un alt mod de a-ţi aranja eficient alimentele în frigider este să grupezi alimentele din aceeaşi categorie.
În acest fel, îţi este mai uşor să reţii absolut toate merindele din interior. Pune laolaltă sucul de mere, iaurtul, budinca şi sticlele, separat de mezeluri, de pildă.

Aşază condimentele pe uşa frigiderului

Nimic nu îţi ridică tensiunea mai tare, decât să extragi un recipient mai mare de pe un raft al frigiderului şi să constaţi cum ambalajele mai mici de condimente se prăbuşesc toate pe podea. Ca să eviţi accidentele, trebuie să muţi mereu sticlele mici din calea ta, să le găseşti un alt loc, finalizând prin a crea o dezordine deloc relaxantă şi funcţională.

Când aşezi condimentele pe uşa frigiderului, ai acces deplin la ele, nu rişti ca ele să se împrăştie şi nici să îţi incomodeze alte extrageri.

Foloseşte recipiente de păstrare transparente

Dacă obişnuieşti să păstrezi alimentele în caserole opace, ai toate şansele să laşi unele dintre ele să se strice (doar nu stai să le iei, zi de zi, pe fiecare în parte la verificat). Situaţia se schimbă radical când utilizezi recipiente transparente, care îţi oferă vizibilitate totală, deci un control mult mai bun asupra obiectelor din frigider.

Umple frigiderul corect

Când ajungi acasă de la supermarket, poate fi tentant să îndeşi la întâmplare achiziţiile în frigider, să-ţi iei o băutură răcoritoare şi să te tolăneşti în faţa televizorului.
Această neglijenţă aparent nevinovată îţi aduce multe neplăceri ulterior, când nu mai ştii unde se ascunde laptele, constaţi că măslinele au căzut în lada fructelor şi că acum trebuie să scoţi totul de pe rafturi şi să rearanjezi corect mâncarea.

Fă un efort şi complează rafturile cu răbdare, aşezând fiecare aliment la locul lui. Îţi vei mulţumi ulterior pentru răbdare.

Sortează alimentele regulat

Cel puţin o dată pe săptămână, este important să sortezi alimentele din frigider, înainte să îţi faci din nou cumpărăturile. Fructele şi legumele alterate sau alte produse expirate nu trebuie să îşi mai facă loc pe rafturi de acum încolo!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată