6 secrete despre nutriţie pe care nu le ştii

Modul în care asociezi alimentele şi în care le găteşti are o importanţă foarte mare. Descoperă 6 secrete pe care nu le ştii despre nutriţie!
Un nutriţionist celebru împărtăşeşte secretele ei pentru a face hrana pe care o consumă mai nutritivă. Există anumite asocieri pe care le poţi face, astfel încât alimentele pe care le consumi să-ţi furnizeze mai mulţi nutrienţi esenţiali pentru sănătatea organismului. De exemplu, ştiai că atunci când combini avocado cu frunzele verzi, corpul tău absoarbe mai multă vitamină K şi se măreşte conţinutul de betacaroten care este esenţial pentru corp?

Acesta este unul dintre secretele pe care nutriţionistul Wendy Bazilian le-a împărtăşit publicaţiei Today.com. Iată 6 secrete pe care nu le ştii despre nutriţie:

1. Combină avocado cu frunze verzi

Avocado cu kale, spanac, pătrunjel, rucola, valeriană şi alte frunze verzi pe care le preferi constituie una dintre cele mai puternice combinaţii care furnizează de 400 de ori mai mult betacaroten şi ajută corpul să absoarbă mai multă vitamină K. De asemenea, un alt aliment pe care trebuie să-l combini cu avocado este roşia, iar prin această asociere se furnizează de 200 de ori mai mult licopen, o substanţă care s-a dovedit că previne cancerul.



2. Foloseşte ierburi aromatice şi condimente când găteşti proteine

Când găteşti carne mai grasă este recomandat să foloseşti o combinaţie de ierburi aromatice şi condimente. Această combinaţie va reduce cu peste 30% creşterea nivelului de grăsimi în sânge. Prin marinarea cărnii cu ierburi aromatice, lămâie, usturoi, ulei şi condimente nu vei face ca produsul final să fie numai gustos, ci şi mult mai sănătos.


3. Găteşte morcovii întregi

Morcovii gătiţi conţin mai mult betacaroten, o substanţă care protejează ochii, pielea şi sistemul imunitar. Dar, este recomandat să găteşti morcovii întregi, fie că îi fierbi la abur sau în găteşti la cuptor.
Astfel, vor fi mai nutritivi şi vor avea o aromă mai puternică.


4. Găteşte sosul de tomate şi merele în vase din fontă

Merele şi sosul de roşii se prepară mereu în vase de fontă, deoarece vor avea mai mult fier care este uşor absorbit în corp. Practic, apelând la acest mic secret, nivelul de fier din preparatul final va fi de 20 de ori mai mare.


5. Lasă usturoiul zdrobit să stea câteva minute la temperatura camerei

După ce ai zdrobit sau ai tăiat usturoiul trebuie să-l laşi câteva minute la temperatura camerei înainte de a-l adăuga în mâncare. Acest mic truc va permite formarea unor substanţe care au un rol important în prevenţia bolilor de inimă şi a cancerului.



6. Cartofii trebuie consumaţi reci

Cartofii reci vor avea un conţinut mai mare de amidon rezistent, care are capacitatea de a stimula arderea grăsimilor şi de a împiedica depunerea acestora. Această categorie de carbohidraţi care conţin amidon rezistent şi sunt cunoscuţi sub denumirea de carbohidraţi greu digerabili sunt sănătoşi, nu îngraşă şi ne apără de boli precum diabetul şi cancerul.

Potrivit cercetărilor, cartofii reci au un conţinut caloric mai scăzut, se digeră mai lent şi se ard cu 20% mai multe grăsimi. Ai toate motivele să-i consumi în acest fel!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod