Uita de miturile despre slabit!

In incercarea de a scapa de surplusul de kilograme, ai tendinta sa acorzi atentie asa-ziselor reguli general valabile, dar nu uita ca unele dintre ele sunt doar mituri. Nu te mai increde in solutiile miracol si respecta regimul ales, daca vrei ca eforturile tale sa dea roade.

Iata cateva dintre miturile despre slabit frecvent intalnite si in care nu trebuie iti pui baza:

Apa te face mai supla. Aceasta opinie des intalnita este falsa. Apa nu a facut pe nimeni niciodata mai slab, deci acest lucru nu ti se va intampla tocmai tie... Cum stii prea bine, apa este esentiala vietii, pentru ca ajuta la mentinerea temperaturii corpului, la eliminarea toxinelor din organism, lubrifierea sangelui si hidratarea pielii, dar toate acestea nu au legatura cu pierderea kilogramelor. Adevarul care sta la baza acestui mit este acela ca apa te poate ajuta sa slabesti, prin faptul ca iti confera senzatia de satietate si te determina sa mananci mai putin.

Dupa ce ai urmat cu strictete un regim de slabit, poti pierde cu usurinta din kilograme, chiar daca ai reluat vechile obiceiuri alimentare. Nu te baza pe acest lucru si aminteste-ti vorba unei reclame celebre: "Cand esti pe un drum bun, urmeaza-l pana la capat". Nu rezolvi nimic daca te straduiesti sa tii un regim si apoi mananci exact ca inainte de a-l incepe. Este adevarat ca deseori avem aceasta tendinta, dar nu trebuie sa uitam ca a ne mentine silueta mult visata inseamna a avea grija permanent de alimentatia noastra.

Daca transpiri mai mult, slabesti. Transpiratia este formata din apa si sare, deci nu are nici o legatura cu arderea grasimilor. Este adevarat ca printr-o transpiratie abundenta se elimina multa apa si, o data cu ea, cantarul pare sa-ti devina aliat, dar te va dezamagi imediat ce vei incepe sa te hidratezi... Indiferent ce credeai pana acum, tine cont de faptul ca, transpirand, nu faci decat sa te deshidratezi. Transpiratia este doar o metoda a corpului de a-si mentine temperatura constanta si nu un truc pe care sa il folosesti in lupta cu kilogramele.

Dietele fulger dau mereu rezultate. Se poate ca in unele cazuri sa fie adevarat, dar nu este o regula general valabila. Nu uita ca o cura de slabire eficienta nu este similara cu infometarea, iar dietele fulger se bazeaza pe acest principiu. Este una dintre greselile pe care le faci adesea cand vrei sa scapi repede de cateva kilograme. In plus, dietele fulger sunt concepute pe baza schemelor universal valabile, deci nu au nimic in comun cu necesitatile tale nutritionale.

Trebuie sa tii cont de sfaturile celor care au reusit deja sa slabeasca. Nu te baza pe acest lucru, ci incearca sa eviti sa urmezi toate metodele care au dat roade la altii, in speranta ca vor functiona si in cazul tau. Daca vrei un sfat avizat, apeleaza la un dietetician sau un nutritionist.

Proteinele iti maresc masa musculara. Chiar daca stii ca un corp cu muschi bine lucrati este atragator, nu te incapatana sa iei suplimente nutritionale pe baza de proteine. Pana in prezent, nici un studiu nu ne-a demonstrat ca proteinele, obtinute din suplimente sau din alimente, ne dezvolta sistemul muscular, astfel incat singura solutie pentru a-ti lucra musculatura ramane sportul.

Daca vreau sa slabesc, trebuie sa nu mai consum alimente care contin amidon. Nu este o regula, deoarece acestea au un continut scazut de grasimi si putine calorii. Tot ce trebuie sa faci este sa reduci cantitatile - consuma mai putin orez, cartofi, paine si paste.

Anumite alimente ma ajuta sa ard grasimile. Desi probabil ai auzit adesea ca slabesti mai repede daca mananci grepfrut si telina,
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 1 Iul 2010, 17:04
    Buna la toti

    sincer vreau si eu sa slabesc vreo 4 kg..sau mai putin.si nu prea stiu cum. am multa ambitie dar vreau sa stiu cum pot scapa de kg astea cat mai rpd...daca stiti cv va rog sa ma contactati la thekr4zy.south@yahoo.com..va pup. :-*.

    0
    2

  • Catalin Goga pe 6 Apr 2010, 18:58
    nu pot sa slabesc sau mai bine zis nu vreau

    Georgiana, cred ca ai pus singura puctul pe i. Este important ca in astfel de cazuri sa apelezi la un specialist. Interventiile "dupa ureche" nu au dat si nu vor da rezultate in acest tip de tulburare. Cred ca o interventie a nutritionistului este obligatorie, insa rezultatele pot fi mult mai imbucuratoare daca vei corela interventia nutritionistului cu o psihoterapie. Iti pot recomanda un psihoterapeut care te poate ajuta in aceasta problema.

    0
    0

  • silvia pe 21 Iul 2008, 20:33
    nu pot sa slabesc sau mai bine zis nu vreau

    Draga georgiana, este f import sa nu iti pierzi increderea in tine. Eu am slabit 10 kg in 2 luni si pot sa zic ca e f usor, dar tr sa ai multa vointa

    3
    0

  • Georgiana pe 15 Mar 2008, 09:16
    nu pot s slabesc sau mai bine zis nu vreau

    nu mai am ambitie...si nici perseverenta.ku cat imi doresc sa slabesc mai mult ku atat ma ingras mai rau..c pot sa fac?va rog sa`mi dati raspunsul p adresa mea de mail,mi`am pierdut definitiv inkrederea in mine si am ajuns sa fac lukruri nebunesti din aceasta kauza.va rog ajutati`ma sa duc o viata normala.as vrea un numar de telefon al unui nutritionist sau psiholog sau o adresa prin intermediul kareia am putea comunika despre problema mea.multumesc frumos!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod