Singurul medicament de slabit fara prescriptie medicala este disponibil si la noi

Un tratament pentru scaderea in greutate care te poate ajuta sa slabesti cu 50% mai mult decat doar prin dieta este disponibil in farmaciile din tara. Este vorba despre primul si singurul produs pentru slabit cu eficacitate dovedita clinic si care a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a fi eliberat fara prescriptie medicala.
Medicamentul - capsula orlistat 60 mg care a fost lansat acum 2 ani in SUA este recomandat a se utiliza in asociere cu o dieta hipocalorica, cu un continut scazut de grasimi. Profilul de siguranta si eficacitate al orlistat (ingredientul activ al medicamentului pentru slabit alli) este bine documentat si a fost stabilit prin intermediul datelor provenite din peste 100 de studii clinice efectuate pe o perioada de peste 2 ani pe un esantion de 30.000 de pacienti. "Studiile clinice si datele stiintifice ii atesta eficienta si siguranta", explica la evenimentul de lansare Adrian Samson, general manager GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, compania producatoare, accentuand faptul ca obezitatea este o epidemie care a crescut foarte mult, ajungand la peste 140 milioane de persoane in SUA, 220 milioane in Europa si 800 milioane in restul lumii. De asemenea, prof. dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet si boli metabolice de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. C. Paulescu" atrage atentia mai ales asupra consecintelor pe care le are obezitatea: risc crescut de diabet zaharat de tip 2, boli cardiovasculare, articulare, digestive si psihice.


25% din cantitatea de grasimi este blocata

Persoanele supraponderale cu varsta de 18 ani si peste, cu un indice de masa corporala mai mare de 28 pot sa beneficieze de ajutorul acestui tratament care are rolul de a bloca absorbtia a aproximativ 25% din grasimile ingerate, care altfel s-ar tranforma in kilograme in plus. "Indicele de masa corporala reprezinta raportul intre greutatea in kilograme impartita la inaltimea ta calculata in metri patrati. Daca numarul final este sub 25 inseamna ca ai o greutate normala, daca este peste 25 ai exces ponderal, iar cand vorbim de un indice mai mare de 30 inseamna ca persoana respectiva sufera de obezitate. In general, pacientii din Romania care prezinta risc crescut de afectiuni cardiovasculare sau au deja o boala cardiovasculara au un indice de masa corporala 29, ceea ce inseamna ca obezitatea are un rol crucial", ne informeaza prof. dr. Dan Gaita, medic primar cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

Specialistul ne atrage atentia sa fim atenti si la grosimea in talie care nu trebuie sa fie mai mare de 88 la femei si 102 la barbati, specificand ca aceasta este legata "nu numai de obezitate, ci si de riscul de imbolnavire cardiovasculara". De aceea, o dieta saraca in grasimi asociata cu un program de exercitii fizice (macar 20 de minute zilnic) sunt recomandarile care pot fi luate in considerare oricine doreste sa faca schimbari in stilul de alimentatie si de viata pentru un plus de sanatate. Cercetarile au aratat faptul ca scaderea in greutate intre 5% si 10% poate genera beneficii semnificative pentru sanatate, inclusiv ameliorarea factorilor de risc cardiovasculari.


Nu produce dependenta, actionand la nivelul sistemului digestiv

Substanta activa din medicament - orlistat - este creata pentru a actiona asupra grasimilor, in tractul digestiv. Este foarte important ca acest medicament nu are nicio actiune asupra sistemului nervos central (nu produce dependenta), doar la nivel local in sistemul digestiv, fiind absorbit in proportie foarte mica de sub 2%. Datorita mecanismului de actiune este posibil sa te confrunti cu reactii adverse ale tratamentului, insa doar ca avertisment ca nu ai respectat regimul alimentar si ai consumat o cantitate mai mare de grasimi decat cea permisa. Cele mai frecvente reactii adverse (gaze cu sau fara patarea lenjeriei, eliminari uleioase rectale, imperiozitatea defecatiei sau defecatie mai frecventa si scaune moi) sunt provocate de modul de actiune al capsulelor, fiind rezultatul eliminarii grasimilor din organism. Aceste reactii pot sa apara in primele saptamani de la utilizarea capsulelor. Astfel, la fiecare 2 kg pe care le poti pierde prin dieta, medicamentul te va ajuta sa mai scazi inca 1 kilogram.

"E necesar sa utilizam pe langa dieta si un preparat care sa creasca efectele dietei cu 50%. Orlistat, substanta activa diminueaza absorbtia grasimilor cu pana la 30% si este foarte important acest lucru, deoarece ele aduc cea mai mare cantitate de calorii. O dieta echilibrata poate fi realizata individual. Nu exista diete minune si universal valabile pe care le putem urma fiecare, dar este important sa avem 3 mese principale si 2-3 gustari in fiecare zi cu un continut mai redus de grasimi", explica prof. dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet si boli metabolice.


Care este pretul produsului?

42 capsule (tratamentul pentru 2 saptamani) - 170 ron
84 capsule (tratamentul pentru 4 saptamani) - 250 ron

La achizitionarea ambalajului din farmacie, vei primi gratuit un ghid pentru o alimentatie echilibrata format din 3 brosuri in care vei gasi informatiile necesare despre un plan de alimentatie echilibrata, retete culinare usor de preparat, sugestii pentru exercitii fizice si un jurnal pentru monitorizarea caloriilor.

Se administreaza cate o capsula de trei ori pe zi la fiecare masa (inainte, in timpul sau la maximum o ora dupa masa) pe o perioada de 6 luni. In cazul in care sari peste o masa sau aceasta nu contine grasimi, atunci nu este nevoie sa iei capsula pentru ca ea actioneaza doar daca masa respectiva contine grasimi. "Tratamentul trebuie urmat 6 luni de zile in asociere cu o dieta saraca in grasimi. Astfel, obisnuind organismul cu o cantitate mai mica de grasimi te va ajuta sa-ti mentii greutatea corporala si dupa intreruperea tratamentului. Este important sa retii ca nu este indicat sa revii la obiceiurile alimentare de dinainte!", sustine Adrian Samson, general manager al companiei care a produs medicamentul.

Cand ai un regim alimentar cu continut redus de grasimi, este recomandabil sa eviti sau cel putin sa reduci consumul de alimente cu continut ridicat de grasimi, cum ar fi: cele mai multe branzeturi solide sau branzeturi topite; carnati, mezeluri sau alte tipuri de produse din carne prelucrata; alimente prajite; ciocolata, inghetata, prajituri, biscuiti si produse de patiserie; uleiuri, unt si smantana; maioneza, sosuri pentru salate si sosuri pe baza de smantana.


Invata sa gatesti cu mai putine grasimi!

  • fierbe pestele sau carnea de pasare in supa, vin sau lapte degresat la care adauga apoi ierburi aromatice;
  • gateste legumele sau pestele in folie de aluminiu, la abur;
  • gateste alimentele la gratar sau la barbecue, tinandu-le mai intai in sos marinat fara grasimi sau presarandu-le cu ierburi aromatice si stropindu-le cu ulei de masline;
  • foloseste un gratar care sa permita scurgerea grasimilor. Nu il folosi numai pentru carne si peste, incearca si legumele precum ardeii si dovleceii;
  • gateste carnea la cuprot sau foloseste bucati macre, fara grasime care se gatesc incet, cu legume si plante aromatice;
  • in cazul in care vrei sa gatesti in tigaie, foloseste una antiaderenta si un spray de ulei pentru a minimiza cantitatea de grasime adaugata;
  • in loc sa prepari sosuri care contin unt sau smantana, incearca sosurile pe baza de rosii si ingroasa lichidul pe care il fierbi la foc mic cu putina faina de porumb;
  • indeparteaza pielea de pe carnea de pasare. Astfel vei elimina o cantitate mare de grasimi.


53% din populatia Europei este supraponderala sau obeza

In UE se estimeaza ca traiesc aproximativ 143 milioane adulti supraponderali (36%) si aproximativ alti 69 milioane obezi (17%), ceea ce inseamna ca 53% din populatia Europei este fie supraponderala, fie obeza.

Obezitatea este principalul factor de risc in mai multe boli cronice care constituie principala cauza a mortalitatii in UE. Obezitatea este un important factor de risc pentru bolile de inima, diabetul de tip 2 si anumite tipuri de cancer. Surplusul ponderal si obezitatea au o contributie semnificativa in osteoartrita, o importanta cauza generatoare de dizabilitati in randul adultilor. Alte boli asociate cu obezitatea sunt infertilitatea femeilor, problemele psihice precum depresia si diminuarea respectului de sine sau starea de apnee (intreruperea respiratiei) in timpul somnului. Reducerea consumului de calorii va determina scaderea greutatii corporale, daca se consuma mai putine calorii decat se ard. Modificarea regimului alimentar poate duce la scaderea greutatii corporale cu 3-10 kg in primul an.
 

Comentarii (30)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maryana pe 27 Feb 2014, 00:25
    SLABIT

    BUNA,CHIAR SE SLABESTE CU ACEST MEDICAMENT?SI AJUNGI ACASA SI MORI....CAM ASA O FI...

    0
    0

  • Ramona pe 28 Ian 2013, 20:47
    O întrebare :)

    Bună. Am doar 19 ani și 1,60 și nu pot spune că sunt foarte grasă, doar că nu-mi place deloc aspectul meu fizic iar oamenii din jurul meu au început să sesizeze creșterea mea în greutate. Credeți că accest medicament pe termen scurt mă va ajuta? Se spune că nu sunt efecte secundare dar asta este foarte greu de crezut. Ce se poate întâmpla? pot avea probleme de sănătate sau creșteri în greutate după ce opresc tratamentul? Aș vrea să fac și ceva sport dar momentan sunt foarte ocupată cu învățatul. Vă mulțumesc anticipat!

    0
    1

  • necunoscut pe 30 Iul 2012, 10:47
    despre xenical

    medicamentul se numeste xenical si este foarte bun.....are efect diuretic daca mananci mai multa grasime!daca vreti intradavar sa obtineti rezultate vizibile intr-un scurt timp va recomand sa luati xenical de 3 ori pe zi la persoanele obeze de gradul3 adica care au intre 90-110kg si cu o dieta echilibrata!fara grasimi multe!puteti manca si o ciocolata pe saptamana nu este problema....dar daca va infruptati prea mult la grasimi si prajeli sau ce contine multe calorii o sa stai toata ziua pe tron....:)eu am incercat si am vazut rezultatele!numai ca mie mi la recomandat doctorul....si in decursul a 8 luni am slabit 38 kg....spor la dieta!

    3
    2

  • nedelcu simona pe 12 Aug 2011, 17:48
    xenical

    Este foarte bun, am incercat de cateva ori, dar numai pe timp de o saptamana, deoarece este foarte scump, si pot sa spun ca, de fiecare data, se simte ca da randament, in sensul ca am constatat eliminari mari de grasime si nu ma mai simteam atat de balonata, eu am si diabet, fac insulina dfe 4 ori pe zi si din cauza asta m-am ingrasat si nu mai pot slabi. Va spun ca Xenicalul este eficient

    1
    0

  • CLAUDIA pe 16 Iun 2009, 19:23
    AM GASIT NUMELE EDICAMENTULUI

    XENICAL de la marcaROCHE sau REDUSTAT de LIOMONT

    1
    0

  • Jade pe 12 Mai 2009, 11:17
    Cum ..?

    Cum se numeste medicamentul ??

    0
    0

  • oana roman pe 12 Mai 2009, 10:18
    nu cred !

    Chiar nu cred in nici un fel de medicamente care sa nu aiba efecte secundare ! F. grav este ca, nu sint anuntate reactiile adverse si efectele secundare ! Ar trebui sa existe o lege care sa impiedice asta, dar, evident, la noi nu e cazul pt ca interesele financiare sint imense..... Succes la toata lumea!

    0
    0

  • aureliana pe 7 Mai 2009, 15:15
    buna

    medicamentul se nmeste ALLI...chiar azi am fost la farmacie si mi-a spus k in cazul in care voi manca o masa mai bogata in calorii,20 la suta din acele grasimi nu se vor depune cand luam pastila(asta la o masa),dar trebuie tinut si aici o dieta si mi-a zis farmacista k exista si o carte cu retete pt mancare in cutia medicamentului,Mi-a mai spus k rezultatele se vad dupa o luna si k nu are efecte secundare(chestia asta mie greu s-o cred)si se iau 3 pastile pe zi...cam atat mi-a zis.

    0
    0

  • denisa pe 6 Mai 2009, 21:57
    cum se numeste miraculosul medicament?

    CUM SE NUMESTE MEDICAMENTUL? ASTEPT RASPUNS

    0
    0

  • mihaela pe 4 Mai 2009, 08:22
    denumirea medicamentului

    articolul este incurajator dar cum se numeste medicamentul?

    1
    1

  • zorita pe 3 Mai 2009, 16:35
    medicament de slabit

    dar cum se numeste pastila? ma intereseaza si pe mine

    1
    1

  • Mihaela pe 3 Mai 2009, 07:35
    Pareri

    Parerile majoritatii au fost: "Cum se numeste medicamentul?" Ne intereseaza sa slabim, dar suntem atat de superficiali incat nici macar nu citim articolul. Cat despre orlistat cred ca-si face efectul. E normal ca pentru slabire sa respectam un regim de viata sanatos, sa invatam asta chiar daca pana la atingerea greutatii normale suntem ajutati de acest produs. Nu e un tratament pe viata si apoi revenind la proastele obiceiuri alimentare riscam sa dam banii (destul de multi) degeaba. Intrebare: daca acest medicament iti este prescris de medicul de familie sau de un medic specialist (si fiind vorba de un medicament comercializat in farmacii) se compenseaza? Se spune in articol ca e fara prescriptie medicala. Obezitatea e un factor de risc si totusi putini sunt medicii care se implica in tratarea ei. Nutritionistii (pentru ca se considera ca aceasta boala este un moft),cu cateva exceptii, sunt si ei slujbasi, castiga o paine si cam atat.

    1
    1

  • alis manea pe 30 Apr 2009, 09:17
    medicament de slabit

    Cum se numeste medicamentul?

    1
    0

  • Denisa pe 29 Apr 2009, 19:53
    Ce mai de reclama!!!

    Buna, In calitate de farmacist, pot sa va spun ca toti medicii cu care am vorbit despre acest medicament minute, toti sunt rezervati. Este foarte interesant acest articol, pentru ca agentul de vanzari care a promovat produsul in zona noastra a spus ca acest produs poate fi eliberat numai dupa ce pacientul a vorbit cu un medic, fiind necesara o medicatie foarte atenta si minutioasa, personalizata fiecarei persoane..... Iar din practica, pot sa va spun ca tot Capsula de slabit (cea cinezeasca) este mai eficienta si mai bine vanduta, si are si un pret mai rezonabil!!!

    0
    0

  • Elena pe 29 Apr 2009, 13:15

    Medicamentului pentru slabit "alli"

    0
    0

  • Elena Popescu pe 29 Apr 2009, 13:00
    slabesteusor

    Nu sint pentru medicamente de slabit.Rezultate foarte bune si sigure am obtinut cu produse si programe pe baza de plante si ierburi.Pentru detalii scrieti la herbadinalife@yahoo.com

    0
    0

  • Mika pe 29 Apr 2009, 12:46
    Alli - asa se numeste

    Este un fel de Xenical... pentru cele care au folosit

    0
    1

  • Baciu R.E. pe 29 Apr 2009, 12:41
    intrbare

    denumirea sub care poate fi gasit acest produs il poate spune cineva?

    0
    0

  • viorica19 pe 29 Apr 2009, 11:25
    slabire usoara!

    Medicamentul se numeste "capsula ORLISTAT 60 mg". Cititi si mai sus,tot mancand sanatos,cat mai putin gras si cu program ne ajuta.Asa ca...

    2
    0

  • viiorica-florentina pe 29 Apr 2009, 11:15
    slabim fara riscuri?

    "ORLISTAT" se numeste medicamentul. El ajuta dar,tot alimentatia cat mai saraca in grasimi este baza,nu? Deci mai bine,mancand sanatos facem mai multa ... economie! Tot suntem in plina criza!Asa ca...

    5
    0

  • mariana pe 29 Apr 2009, 11:11
    un raspuns

    Tratamentul alli pentru scaderea in greutate este comercializat incepand de astazi in farmaciile din intreaga tara. La adultii supraponderali, alli actioneaza prin blocarea absorbtiei de catre organism a unei proportii din cantitatea de grasimi ingerata, astfel incat la fiecare 2 kg pe care le pot pierde printr-o dieta hipocalorica, cu un continut redus de grasimi, alli poate ajuta utilizatorii sa mai scada cu inca 1 kg. Este primul si singurul tratament pentru scaderea in greutate, cu eficacitate dovedita clinic, aprobat in U.E., disponibil in farmaciile din Romania fara prescriptie medicala. alli recompenseaza eforturile sustinute ale utilizatorilor dispusi sa respecte o dieta hipocalorica, cu un continut redus de grasimi si, folosit in asociere cu programul alli, ii ajuta sa adopte, pe termen lung, o dieta si un stil de viata sanatoase.

    0
    0

  • Catalina pe 29 Apr 2009, 10:57
    medicament

    medicamentul se numeste Alli (Orlistat 60 mg)

    2
    0

  • tatiana pe 29 Apr 2009, 10:41
    slabire

    Ma bucur ca exista un asemenea medicament dar nu am inteles CUM SE NUMESTE ACEST MEDICAMENT??? CU MULTUMIRI

    2
    1

  • viorica pe 29 Apr 2009, 10:02
    pt,cei grasi

    DENUMIREA MEDICAMENTULUI ,SI DACA ARE CEVA REACTII PT CEI CU TENSIUNE SI COLESTEROL RIDICAT?

    2
    0

  • asa pe 29 Apr 2009, 09:55
    cum?

    cum fara prescriptie medicala?dar toate prafurile instant(de slabit) erau cu prescriptie medicala? cititi ultima propozitie(din stire) cu mare atentie !totul se reduce la mancare iar acest produs ar putea fi un supliment ca oricare altul >trebuie vazut prospectul!

    3
    0

  • Ioana pe 29 Apr 2009, 09:03
    cum se numeste medicamentu?

    Cum se numeste medicamentu....

    2
    0

  • dragan ciprian pe 29 Apr 2009, 08:56
    slabire

    cum se numesc pastilele de slabit??????????????

    2
    0

  • Gavrila Mariana pe 29 Apr 2009, 08:42
    Multumita

    Ma bucur din suflet ca am ocazia de a slabi sanatos,o sa incerc medicamentul cu mare placere si am sa il recomand la fel de bucuroasa..

    3
    0

  • flory pe 29 Apr 2009, 07:35
    ...pentru slabit

    ,,dar nu am inteles,....cum se numeste acest medicament?

    1
    2

  • NICOLAE DANIELA pe 29 Apr 2009, 07:13
    cum se numeste medicamentul pentru slabit

    Buna ziua.As dori sa stiu cum se numeste medicamentul pentru slabit.Multumesc

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod