7 trucuri ca să slăbeşti rapid după Revelion

Te simţi vinovată pentru că ai mâncat prea mult de Sărbători? Poate că şi hainele au început să se încheie mai greu! Ei bine, va trebui să dai jos cele câteva kilograme pe care le-ai luat în ultimele două săptămâni. Dar cum?
În continuare îţi propunem câteva trucuri care te vor ajuta să revii rapid la greutatea de dinainte de Crăciun:

1. Bea apă. Multă apă

Oamenii confundă de multe ori setea cu foamea şi, în loc să bea apă, mănâncă. Drept urmare, mai bine bea mai multă apă atunci când crezi că îţi este foame. În plus, te ajută şi să te simţi sătulă, astfel că, dacă vei bea un pahar cu apă înainte de masă, vei mânca mai puţin. 

2. Mănâncă porţii mai mici

Ca să îţi fie mai uşor să slăbeşti trebuie să reduci cantitatea de mâncare consumată. Mănâncă doar două treimi din porţia obişnuită şi în felul acesta vei elimina uşor cel putin 500 de calorii.
Există un truc care te va ajuta să îţi păcăleşti mentalul: foloseşte porţii mici în farfurii mai mici, care să fie astfel pline şi să ai impresia că mănânci mult. În plus, nu te grăbi. Mănâncă încet şi opreşte-te atunci când simţi că nu-ţi mai este foame.

3. Mănâncă mai des

În loc să mănânci o dată sau de două ori pe zi, împarte-ţi hrană zilnică în cinci porţii. Mesele uşoare şi frecvente reduc drastic pofta de mâncare şi cresc energia organismului, îmbunătăţind starea de spirit. Experţii recomandă gustări sănătoase, compuse din alimente neprocesate, cu un conţinut scăzut de zahăr, aşa cum sunt alunele, morcovii, ţelina.

4.
Scrie-ţi îndemnuri la slăbit

Ca să îţi fie mai simplu să te abţii de la tentaţiile nesănătoase, lipeşte prin casă biletele pe care scrie-ţi mesaje inspiraţionale sau numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos. Aşază-le pe uşa frigiderului, pe cea a şifonierului, pe uşa de la ieşirea din casă. Vei avea în acest fel mereu prezent în minte faptul că trebuie să ai un obiectiv de atins curând.

5. Renunţă la alcool şi la sucuri acidulate

Nici nu-ţi poţi imagina cât bine îi faci organismului tău dacă renunţi la băuturile alcoolice şi în special la cocktailurile cu care te-ai desfătat de Sărbători şi la lichiorurile super aromate care te-au binedisupus în ultimele zile.
Fă acelaşi lucru şi când vine vorba despre sucuri. Înlocuieşte-le pe cele acidulate, inclusiv sifonul sau apa minerală, cu fresh-uri din fructe si legume.

6. Consumă proteine

Tentaţia este să considerăm că proteinele sunt rele şi să renunţăm la ele. Ei bine, cum extremele nu sunt recomandate in nicio situatie, trebuie să ştii că proteinele sunt bune şi chiar indicate, însă în cantităţi reduse. Totodată, ele ţin foamea la distanţă pentru mai mult timp. Nutriţioniştii recomandă carnea albă, precum cea de pui şi cea de peste, dar şi iaurturile slabe şi nucile sau alunele.

7. Fă mişcare

Fără puţină mişcare, toate cele de mai sus ar fi aproape inutile.
Exerciţiile fizice sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate, dar şi pentru o siluetă de invidiat. Dacă nu ai timp să mergi la sală câte o oră de trei ori pe săptămână, atunci mergi în fiecare zi spre şi dinspre serviciu câte două sau trei staţii de autobuz pe jos, iar când ajungi acasă, fă abstracţie că blocul are lift şi urcă pe scări.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod