Perioada aceea când totul se întâmplă pentru prima dată

Toate lucrurile care se întâmplă pentru prima dată, indifferent cât de nesemnificative ar fi ele, sunt de neprețuit pentru că sunt primele experiențe de familie trăite de proaspeții părinți alături de micuțul lor.

 

Valul de emoții ce însoțește primele momente este la fel de mare fie că urmează să devii părinte, doar ce ai devenit sau ai deja experiență în domeniu.

 

Primul moment când viitorii părinți își văd bebelușul este sonograma din timpul sarcinii. Este prima dată când părinții aud inima bebelușului. De obicei, momentul este atât de emoționant încât părinții vor să ia sonograma acasă si o păstrează ca pe cea mai prețioasă amintire.

“Fie că este pentru prima dată, pentru a doua sau a oricâta oară, sarcina însăşi generează o mulţime de emoții, gânduri și întrebări. Pe lângă asta, imediat ce o femeie rămâne însărcinată, toți cei din jurul ei încep să o bombardeze cu sfaturi, iar cel mai fecvent este <ai grijă să nu te stresezi!>.
Ei bine, contrar aşteptărilor, stresul job-ului, al activităţilor de zi cu zi, cu care eşti aşa de obişnuită nu este de natură să influenţeze bebeluşul. Întârzierile în trafic, dead-line-urile strânse de la serviciu, curăţenia casei, gătitul nu pun nici un pericol asupra copilului. Dacă nu lucrezi într-un mediu toxic sau în frig ori căldură excesivă, tu şi bebe veți fi perfect sănătoși.” – Cristiana Haica, psiholog, expert Pampers

Sentimentul de anticipare și nerăbdare până la venirea pe lume a celui mic este unul foarte bine cunoscut  de părinți. Odată ce bebelușul a venit pe lume, urmează o emoție continuă e primelor momente experimentate împreună zi de zi.
Pentru un proaspăt părinte, nimic nu e  mai frumos decât să trăiască toate aceste prime dăți alături de copilul său.   

“Unul dintre cele mai plăcute momente petrecute cu proaspătul membru al familiei este reprezentat de baia zilnică și aplicarea unei creme hidratante după baie, sub forma unui masaj ușor. Astfel, vei menține igiena adecvată și hidratarea pielii bebelușului, bucurându-te totodată de una dintre cele mai emoționante experiențe în procesul de cunoaștere dintre tine și bebelușul tău.” – Alina Cașcaval, dermatolog, expert Pampers

În același timp părinții mai experimentați trec prin nostalgia amintirii primelor momente din călătoria lor ca familie.


Pentru a celebra primele momente trăite în familie, Pampers a adunat în clipul “Prima dată", câteva dintre cele mai importante și frumoase momente pe care părinții le trăiesc alături de copiii lor.

Lasă-te inspirată de clipul “Prima dată" și împărtășește cu noi unul dintre primele momente experimentate de tine alături de micuțul tău: ________________________ 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod