Skateboarding - distractie pe patru roti

Un sport pentru copiii "mai mari"...
Acest sport implica mersul pe o placa speciala (skateboard) careia i-au fost adaugate patru roti. Perfect pentru o plimbare in parc, alaturi de prieteni, skateboardingul este potrivit tuturor adolescentilor.

Provenit initial din surf in anii '70, acest sport si-a castigat propria identitate si a reusit sa isi adune foarte multi fani, mai ales in randul tinerilor curajosi si iubitori de senzatii tari. Este o activitate fizica destul de riscanta si de aceea este recomandata copiilor a caror varsta este de peste 14 ani.

In ultimii ani, skateboardingul a devenit chiar un stil de viata, fiind o simbioza intre moda, grafitti, arta, muzica, atitudine si dorinta de a actiona liber, de a trai liber. Este un sport de care nu numai cei tineri se bucura, ci si adultii.

Cu toate acestea, la fel ca orice alta activitate fizica, skateboardingul are pericolele sale.
Daca tu nu recunosti aceste potentiale pericole si daca nu iti faci copilul constient de ele, exista o mare posibilitate ca nazdravanul tau sa se raneasca in timp ce este in parc, bucurandu-se de skateboard-ul sau.

Echipamentul necesar


Pentru a elimina orice sansa de a se rani, in primele sedinte de skateboarding copilul tau va avea nevoie de o casca si echipamente de protectie (cotiere, genunchiere etc.) Ai vazut si tu cum este imbracat un skater tanar, mai experimentat: cu tricou larg, hanorac, o sapca, pantaloni largi si o pereche de adidasi cu sireturi niciodata incheiate... O tinuta usor dezordonata, dar cu farmec.

Daca in alte tari precum Germania, S.U.A sau Anglia, skateboardingul este un sport pe care majoritatea tinerilor il practica, in Romania este mai degraba un sport elitist, de nisa, practicat de copii ai caror parinti apartin clasei de mijloc.

Fii implicata in activitatile copilului tau


Uneori, copiii actioneaza si se simt ca si cum ar fi invincibili. Ei cred ca pot face tot felul de scheme si cascadorii, pentru ca de multe ori nu au frica de cazaturi sau rani.
Acest lucru nu este intotdeauna rau, dar in cazul acestui sport este bine ca nazdravanul sa stie foarte bine pericolele la care se expune, sa stie sa nu initieze o cascadorie daca nu stie cum o va duce la bun sfarsit.

Strazile si locurile de joaca nu sunt intotdeauna foarte sigure, mai ales daca micutul tau este pe skateboard. Puteti planifica o mini-excursie intr-un skate-park sau intr-un loc mai sigur unde il poti supraveghea, mai ales in primele sedinte de skateboarding.

Copiii adora sa le arate parintilor de ce sunt in stare, iar tie nu iti mai ramane decat sa te bucuri alaturi de el si sa ii arati cat de mandra esti de ceea ce face.

Locuri numai bune de skateboarding


Un skate-park superb in care se tin concursuri de skateboard de obicei, unde copilul tau trebuie sa poarta casca si genunchere, este Skate-Park-ul IOR din Bucuresti, potrivit site-ului subasalt.ro. Se ajunge usor de la statia de metrou Titan, mergand pe Bulevardul Liviu Rebreanu pana acesta se intersecteaza cu Strada Campia Libertatii.
In zona circula mijloacele de transport in comun numerele: 19, 23, 50, 311, 70, 79 si 92.

Daca este experimentat, copilul tau poate merge la "biscuite", in Piata Charles de Gaulle, unde se poate da cu skateboardul, rolele sau bikeul. Skate-Park-ul Herastrau este pozitionat extrem de bine, fiind direct in parc, sub coroanele copacilor, care tin umbra si racoare, mai ales acum vara pe caldurile acestea. Ca nazdravanul tau sa ajunga aici, trebuie sa ia metroul pana la statia Aviatorilor sau autobuze din directia Piata Romana.

Daca aveti o zi libera si nu stiti unde sa va dati cu skateboardul prin Bucuresti, atunci puteti incerca skate-parkul din Parcul Eroilor.

Daca treceti prin Constanta, mergeti si la Gravity Park (strada Soveja, vizavi de Palatul Copiilor), un skate-park care le are pe toate: pe langa grandiosul skate-park, mai exista si zone special amenajate pentru Trial Bike, Dirt Jump, escalada si bouldering.

Un articol de Nicoleta Tarantus
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • AdaFitness pe 16 Iul 2012, 19:20
    Skateboarding

    skaterul este un free styler si totusi exista braduri specifice acestora... de ex skaterii profesionisti folosesc brandul Supra pentru incaltaminte ... Chad Muska, Tom Penny skatri profesionisti

    0
    0

  • SCHiJA. pe 29 Iul 2011, 14:15
    Echipamentul.

    Deci.am o mica rectificare la echipamentul/imbracamintea unui skater.Un skater se imbraca cum vrea el.Dar de obicei. e asa : Tricoul larg,Sapca/Caciula,Pantaloni stramti legati cu un siret si shuzi..aa da plus placa.:))

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod