Dr. Oz: 6 alimente care te ajută să găteşti rapid şi sănătos

Conservele de ton sau alt peşte nu trebuie să lipsească din cămară, pentru că te vor scoate de multe ori din impas când vrei o reţetă simplă şi săţioasă.
Laptele, ouăle şi pâinea tind să fie printre alimentele care nu lipsesc de regulă din casă. Însă, mai există anumite alimente care nu au un termen scurt de valabilitate şi pe care dacă le ai în bucătărie sau cămară te ajută să găteşti rapid şi sănătos. Deacoperă care sunt recomandările celebrului Dr. Oz ca să fii bine aprovizionată şi să poţi face reţete sănătoase pentru toată familia:

1. Conservele de peşte (ton, sardine, hering, somon, macrou)


Acestea te pot scoate din impas de foarte multe ori când nu mai ai deloc idei pentru masa de seară. Dacă ai în cămară conserve de peşte poţi să faci rapid o masă sănătoasă.
Fie cu le combini cu paste, salată de ceapă sau mămăligă, conservele de peşte vor face o mâncare mai săţioasă. În plus, ele asigură un aport însemnat de grăsimi sănătoase şi proteine care sunt esenţiale pentru corp.


2. Quinoa


Potrivit celebrului Dr. Oz, quinoa este un super-aliment. Această pseudo-cereală rezistă ani întregi în cămară şi recomandă tuturor să o consume, deoarece fierbe repede, conţine proteine complete şi foarte multe fibre care reglează digestia.

Se fierbe într-o cantitate dublă de apă la foc mic, după care se poate păstra la frigider.
Astfel o ai la îndemână pentru salate făcându-le mai săţioase, ca garnitură pentru legumele la cuptor sau ca desert dacă o amesteci cu miere, măr ras şi puţin lapte.


3. Laptele ultrapasteurizat şi laptele praf


Aceste sortimente le poţi păstra foarte multă vreme în cămară pentru situaţiile în care nu ai lapte proaspăt la frigider. Laptele ultrapasteurizat se poate păstra în cămară până când se deschide cutia, după care se ţine la frigider. Iar laptele praf are un termen de valabilitate foarte mare şi poţi obţine un lapte mai concentrat pentru diverse reţete, amestecându-l cu apă caldă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod