Ce să nu faci niciodată imediat după ce te trezești

Specialiștii în somn sunt de părere că amânarea alarmei telefonului dimineața este un obicei cât se poate de greșit.
Ziua bună se cunoaște de dimineață. Iar dacă diminețile tale sunt un chin, pentru că te trezești fără pic de energie, ești complet morocănoasă și nu ai chef de nimic, atunci este posibil să faci unele greșeli imediat după ce îți sună alarma. Iată câteva astfel de gesturi pe care ar trebui să le eviți ca să te simți bine dimineața, să-ți începi ziua cu dreptul și să ai mai multă energie până seara târziu, recomandate de specialiștii citați de brightside.me.

Nu amâna alarma

Specialiștii în somn sunt de părere că amânarea alarmei telefonului dimineața este un obicei cât se poate de greșit. Somnul este compus din mai multe etape succesive. După fiecare amânare, vei adormi la loc și vei intra într-o fază a somnului care nu se va mai finaliza. Iar când te trezești, te vei simți foarte obosit.

Nu sta ghemuit în pat

După ce te trezești, întinde-ți mâinile și picioarele cât timp stai în pat. În acest fel, mușchii vor fi pregătiți pentru activitatea fizică ce va urma pe parcursul zilei, vor fi mai bine oxigenați, iar tu vei o stare psihică mai bună. Cei care se trezesc înconvoiați și se ridică din pat din această pozție au tendința de a fi mai stresați și mai somnoroși pe parcursul zilei.

Nu îți verifica telefonul imediat ce te trezești

Dacă primul lucru pe care îl faci imediat după ce te trezești este să-ți verifici mailurie sau să intri pe conturile de socializare, te confrunți cu riscul de a avea o zi în care te simți lipsită de energie.
Dimineața trebuie să te concentrezi asupra activităților productive, în loc să-ți irosești energia verificând telefonul.

Nu lăsa patul nefăcut

Chiar dacă pare greu de crezut, obiceiul de a-ți face patul dimineața are capacitatea de a-ți crește productivitatea pe parcursul zilei. Este un gest simplu care îți dă o stare de bine, fiind asociat cu un stil de viață organizat. Poate fi un prim pas pentru a începe diminețile altfel, cu mai multă energie și bună dispoziție.

Evită să bei cafea

Fără cafea nu-ți poți începe ziua? Dacă primul lucru pe care îl faci dimineața este să bei o cană cu cafea, ar trebui să renunți la acest obicei. În intervalul 8 - 9 dimineața, în organism sunt eliberate cantități importante de cortizol, un hormon care reglează nivelul de energie. Iar dacă bei cafea înainte de 9.30, corpul tău va produce mai puțin cortizol, iar tu vei avea mai puțină energie.

Nu te trezi în întuneric

Ceasul nostru intern este sensibil la lumină și întuneric. Dacă te trezești într-o cameră întunecată, creierul tău ar putea fi confuz și te-ar putea face să crezi că este încă noapte, ceea ce îți dă o stare de somnolență. Nu dormi cu draperiile trase, iar dacă este întuneric afară când te trezești, aprinde o lumină puternică.

Nu ai un program

Potrivit specialiștilor, îți vei irosi energia dacă petreci timpul dimineața încercând să găsești soluții pentru tot felul de lucruri mărunte.
Concentrează-te să te pregătești rapid dimineața, iar cel mai simplu mod de a face asta este de a-ți crea o rutină. Îți va fi mult mai ușor să fii gata rapid și să întâmpini ziua cu multă energie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod