Dosar Eva. Morţii anului 2014: Szobi Cseh a fost răpus de cancer

2014 n-a adus doar lucruri bune. A fost un an în care ne-am despărțit de câteva personalități însemnate. Rămânem cu amintirile reușitelor lor extraordinare și cu regretul că ne-au părăsit prea devreme.
1 din 9

"Buză de iepure" a rezistat cu optimism în fața bolii nemiloase

Cascadorul Szobi Cseh s-a stins din viață, în noaptea de 31 iulie spre 1 august, la Institutul Clinic Fundeni, la vârsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu. El a murit în jurul orei 03.00, după o grea suferinţă, în urma complicaţiilor renale hepatice, cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat.

Szobi Cseh fusese internat la Fundeni din 20 iulie, în stare foarte gravă, fiind diagnosticat din iulie 2012 cu o formă de cancer al sângelui, cu complicaţii, caz în care rata de supravieţuire este de 6-8 luni, potrivit medicilor.

Cascadorul a fost diagnosticat în iulie 2012 cu mielom multiplu micromolecular în stadiul 3, o formă de cancer al sângelui, prezentând încă de atunci afectare renală şi tumori osoase. În general, rata de supravieţuire în cazul de mielom multiplu fără complicaţii este de 18 luni, dar în cazul în care există şi afectare renală rata de supravieţuire este între 6 şi 8 luni, a precizat medicul.

Szobi Cseh a urmat radioterapie şi chimioterapie imediat după diagnostic, evoluţia sa fiind bună. În mai 2013, medicii au constatat o progresie a bolii, cu tumori osoase, afectare hepatică şi renală.
Astfel, Szobi Cseh a fost internat de mai multe ori şi a urmat radioterapie şi chimioterapie.
Ultima oară, a fost internat în 20 iulie, în urgenţă, în stare foarte gravă, însă atunci se deplasa singur, a mai spus Coriu, caracterizându-l pe Szobi Cseh drept "un luptător".

Soţia şi cei doi copii i-au fost tot timpul alături. Potrivit managerului Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, Szobi Cseh a supraviţuit mai mult decât este menţionat în literatura de specialitate, o dată graţie optimismului său, dar şi tratamentului primit pe durata spitalizării.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod