Cine sunt cei mai tari fotografi de actiune din lume?

S-au anuntat castigatorii Red Bull Illume 2013!
Castigatorii celui mai mare concurs de fotografie de actiune au fost dezvaluiti in Hong Kong.  Asteptarea a luat sfarsit! Castigatorul general al Red Bull Illume 2013, Top 10 castigatori ai categoriilor concursului si Top 50 al finalistilor au fost dezvaluite in cadrul unei ceremonii spectaculoase, la Hong Kong. Fotograful german Lorenz Holder a primit coroana castigatorului general pentru o imagine remarcabila a unui snowboarder alaturi de o antena de satelit imensa. Odata cu aceasta distinctie, Holder a primit o camera Leica S, un kit broncolor Move Outdoor si echipament Sun-Sniper – premiul valorand peste 30.000€. Tot el a castigat si la categoria Experimental.

„Calitatea imaginilor din Top 50 a fost uimitoare. Pentru mine este o mare onoare sa fiu votat numarul unu. Este atat de ireal.
Voi avea nevoie de cateva zile sa ma obisnuiesc cu asta,”
a spus Lorenz Holder, castigatorul general din acest an.

„Exista fotografi talentati si exista fotografi care au un dar," a spus Jym Wilson, senior editor foto la USA Today si unul dintre cei 50 de membri ai juriului Red Bull Illume. "Am vazut mult talent, dar am vazut si fotografi cu adevarat inzestrati. Nu sunt doar fotografi de actiune, ci oameni cu aptitudini tehnice si artistice de mare rafinament.”
 
 

Printre ceilalti castigatori s-au numarat Scott Serfas (Illumination), Daniel Vojtìch (New Creativity), Romina Amato (Energy), Chris Burkard (Spirit), Morgan Maassen (Lifestyle by Leica), Jeroen Nieuwhuis (Close Up), Zakary Noyle (Sequence) and Samo Vidic (Wings). Toti acestia au primit cate un Leica X2, un kit broncolor Para 88P si diverse echipamente Sun-Sniper.
La categoria „Athete’s Choice,” votata de sportivii Red Bull, premiul a mers catre Morgan Maassen pentru imaginea subacvatica a surferilor care stateau la discutii in balansul valurilor.
 
 

Ceremonia de decernare a premiilor a fost o adevarata sarbatoare a sporturilor de actiune si a aventurii, participand sute de fotografi si editori renumiti in lume. Punctele culminante ale serii au inclus o demonstratie BMX facuta de Viki Gomez si Matthias Dandois si un dans iluminat cu dragoni.
 
 

Apoi, a avut loc dezvaluirea celor 50 de imagini pe cutii luminate de 2m x 2m pe faimoasa Avenue of Stars din Hong Kong, un loc in care vor ramane timp de trei saptamani pentru expunere publica. Expozitia iluminata nu va fi deschisa decat in timpul noptii, de la 8pm la 11pm (1 – 15 septembrie), un lucru potrivit unui oras renumit pentru luminile nocturne.
Din acest punct porneste o poveste care va dura doi ani: expozitia Red Bull Illume va pleca in Statele Unite, iar de acolo va incepe un periplu prin capitalele si canalele culturale relevante din lume.

Top 50 Finalisti Red Bull Illume:

Castigator general: Lorenz Holder (GER), Playground
Athletes’ Choice: Morgan Maassen (USA), Lifestyle by Leica
 
Castigatorii categoriilor sunt evidentiati mai jos.

CLOSE UP
(AUS) Stuart Gibson
(IRE) George Karbus
(NED) Jeroen Nieuwhuis
(SUI) Claudio Casanova
(USA) Morgan Maassen

ILLUMINATION
(CAN) Scott Serfas
(CAN) Jody MacDonald
(SUI) Nicolas Jutzi
(USA) Clark Fyans
(USA) Ryan Taylor

NEW CREATIVITY
(ARG) Juan Cruz Rabaglia
(CAN) Jussi Grznar
(CZE) Daniel Vojtìch 
(EST) Jaanus Ree
(GER) Lorenz Holder

ENERGY
(CAN) Sterling Lorence  
(FIN) Rami Hanafi
(SUI) Romina Amato
(SUI) David Carlier
(USA) Christian Pondella

SPIRIT
(AUS) Stuart Gibson
(IRE) George Karbus
(POL) Rafal Meszka
(USA) Dave Lehl
(USA) Chris Burkard

LIFESTYLE BY LEICA
(CAN) Jussi Grznar
(ESP) Ismael Ibañez Ruiz
(USA) Morgan Maassen
(USA) Theodore Van Orman
(USA) Jimmy Wilson

PLAYGROUND
(AUS) Martin Lugger
(CAN) Paul Bride
(GER) Lorenz Holder
(ITA) Olaf Pignataro
(USA) Scott Dickerson

EXPERIMENTAL
(AUT) Rainer Eder
(CAN) Ray Demski
(GER) Florian Breitenberger
(GER) Lorenz Holder  
(SWE) Elias Kunosson

SEQUENCE
(CAN) Scott Serfas
(FRA) Vince Perraud
(GBR) Dan Carr
(USA) Blotto Gray
(USA)  Zakary Noyle

WINGS
(AUS) Krystle Wright
(GRE) Dimitrios Kontizas
(SLO) Samo Vidic
(USA) Lucas Gilman
(USA) Benjamin Ginsberg


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod