Tot ce trebuie sa stim despre implanturile mamare!

Necesitate sau moft, implanturile cu silicon au devenit din ce in ce mai populare in randul reprezentantelor sexului feminin din Romania, dar inainte de a lua aceasta decizie care ne poate afecta iremediabil intreaga viata trebuie sa stim cateva lucruri esentiale.

O consultatie la chirurgul estetician este primul pas pentru o astfel de interventie chirurgicala. In cursul acestei consultatii pacienta va furniza medicului date privind starea de sanatate (interventii chirurgicale, sarcini, boli asociate, istoric familial de tumori sau alte boli). Dupa o evaluare a formei toracelui si sanilor, medicul va indica este interventia (doar augmentare mamara, augmentare si ridicare in cazul unui san ptozat sau augmentare si expandarea glandei in cazul sanilor tuberosi etc).

Totodata medicul va indica tipul de implant (rotund sau anatomic), pozitionarea implantului (subglandular, subfasciloral sau submuscular) si  marimea implantului potrivit fiecarui tip de constitutie”, spune doctorul Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva.

Este important sa intelegem ca augmentarea mamara asigura doar o marime a sanilor, nu schimba forma sau ridica sanul. Asadar, indicatia corecta este foarte importanta pentru a obtine un rezultat optim. De asemenea, chirurgul estetician va oferi pacientei date despre posibile complicatii si indicatii ale perioadei postoperatorii.

Inainte de interventie este necesar sa efectuati cateva analize de sange, un ECG si o ecografie mamara pentru o evaluare a starii de sanatate a pacientei.
Riscurile sunt aceleasi ca la orice interventie chirurgicala. La acestea intra riscul anesteziei generale  evaluare starii de sanatate a pacientei este obligatorie), riscul infectiei (se combate prin antibioterapie profilactica), riscul de sangerare (tehnica chirurgicala cat mai putin traumatica). La acestea se adauga si complicatiile legate de implant, cum ar fi contractura capsulara sau ruptura de implant. Este important, sa cunoastem aceste riscuri dar sa nu uitam ca augmentarea mamara este cea mai frecventa interventie estetica pe plan mondial
”, mai adauga medicul.
 
In ceea ce priveste forma implanturilor, ele pot fi anatomice (in picatura) sau rotunde. Acestea contin un gel de silicon coeziv care este acoperit de o capsula, ce poate fi si ea de mai multe feluri: cu suprafata neteda, texturate ( sau microtexturate), nanotexturate si cele cu invelis din poliuretan.
Evident, ca fiecare dintre acestea au indicatia lor chirurgicala, deci impreuna cu medicul pacienta va decide ce tip de implant se potriveste cel mai bine in cazul dumneavoastra. In momentul de fata cele mai folosite implante sunt cele texturate si nanotexturate.

Care este varsta la care se poate interveni atunci cand o femeie isi doreste un bust mai mare sau mai ferm?
Personal recomand, efectuarea unei astfel de interventii dupa perioada de crestere a sanilor, adica dupa 20 de ani. De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca un bust frumos este unul bine proportionat si nu unul exagerat. Orice exagerare poate aduce dupa sine consecinte nedorite pe timp indelungat”, spune medicul si adauga: „In principiu aceste proteze sunt garantate pe viata, dar trebuie sa avem in vedere ca si acestea <<imbatranesc>> si pot aparea rupturi ale capsulei acestora,.

In acest caz este indicata schimbarea acestora. Tocmai din acest motiv sunt indicate controalele anuale si ecografia mamara sau RMN. Eu recomand schimbarea implantelor de silicon la 10-15 ani de la interventie”.

Costul unei interventii de augmentare mamara depinde de fiecare medic in parte si poate costa intre 2000-5000 de euro. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod