Dermopigmentarea paramedicala, o noua frontiera a esteticii medicale

Dermopigmentarea paramedicala alaturi de tricopigmentarea (dermopigmentarea scalpului care are ca rol imitarea radacinii firelor de par, deoarece pierderea totala sau partiala a parului nu mai poate fi recuperata prin implant) sunt doua proceduri care au inregistrat in ultimii ani o crestere foarte mare. Acest lucru are loc deoarece doua boli destul de grave fac ravagii la nivel mondial in ultimii ani, una atingand in proportie de 90 la suta barbatii prin alopecia totala ale carei cauze nici astazi nu se cunosc, iar la femei, cancerul mamar, care face ravagii, iar cauzele sunt mai mult sau mai putin cunoscute. Orice specialist din domeniu care a avut de a face cu o astfel de persoana afectata de una dintre cele doua boli recomanda cu caldura controalele medicale periodice obligarorii pentru prevenire.

Maria Pauna Academy aduna sub tutela sa cele mai complete, consistente si integratoare module de calificare in Machiaj, Stilizare Sprancene si Dermopigmentare din Romania si este singura entitate educationala de profil, recunoscuta international, francizata cu renumita scoala italiana a celebrului inventator Toni Belfatto.

In urma demersurilor de standardizare la nivel european a legislatiei, Maria Pauna Academy devine unica scoala din Romania, acreditata in Uniunea Europeana. Astfel, pana in prezent, Academia are absolventi din Romania, Marea Britanie, Grecia, Italia, Spania, Austria, Japonia, Africa de Sud s.a.m.d. Gradul ridicat de calificare, tehnica din Studioul Maria Pauna, cat si paleta diversa de materii predate, aduce Maria Pauna Academy la rangul de cea mai bine cotata institutie de invatamant din domeniul Dermopigmentarii si nu numai.

Ce inseamna dermopigmentarea paramedicala si in ce consta procedura?

Maria Pauna: Daca pentru o persoana care castiga lupta impotriva cancerului mamar vizitele la doctor s-au terminat, vizitele la estetician abia acum incep. Intrebarea este ce fel de estetician, cine este acesta si ce ar trebui sa stie pentru a definitiva din punct de vedere estetic lipsa areolei mamare, munca titanica depusa de oncologi, de chirurgii esteticieni si de medicina recuperatorie. Dermopigmentarea medicala este o ramura a specialistului dermopigmentist din ziua de azi, specialist dermopigmentist format in Academia Maria Pauna, Academie care nu numai ca s-a luptat pentru a legifera aceasta ocupatie, insa a avut si grija sa se asigure ca va putea preda si acest domeniu.

Eu pot sa spun ca am luat parte pentru prima data in istoria medicinii oncologice romanesti la congrese special organizate pentru o astfel de cazuistica unde mi-am prezentat lucrarile, tehnica, cursurile si nu in ultimul rand formatorii. Un specialist dermopigmentist invata din punct de vedete tehnic cum poate fi executata o areola mamara, invata din punct de vedere anatomic cum este structurata areola mamara, si nu in ultimul rand din punct de vedere al dermopigmentarii cum poate fi realizata acesta hiperrealistic.

La ce interval dupa operatie se poate face procedura?

Dermopigmentarea hiperrealista a areolei mamare este recomandata sa se realizeze la minim trei luni si maxim sase luni dupa terminarea tratamentului, deoarece tesutul peste care s-a intervenit cu procedura de chimioterapie are nevoie de refacere pentru ca laserele produc miscari intersitiale si acestea trebuie stabilizate.

Toate femeile cu cancer la san care au suferit o interventie chirurgicala pot face dermopigmentare?

Da, normal, numai ca datorita faptului ca sensibilitatea pe sanul operat este aproape de zero, specialistul stie si este singura persoana acreditata sa lucreze pe un astfel de tesut, altfel risca ca in urma unei astfel de interventii de dermopigmentare sa produca rani care nu se mai inchid niciodata.

Daca acum zece ani femeile care aveau astfel de probleme recurgeau la tatuaje corporale, acestea fiind total inestetice in aceste zone, astazi prin aceasta procedura de dermopigmentare paramedicala se poate reproduce hiperrealistic areola mamara, clientele mele afirmand ca le-am redat feminitatea si increderea in sine, ele avand curaj din nou sa stea dezbracate in fata partenerului lor.

Cate sedinte sunt necesare pentru a obtine un rezultat satisfacator?

De regula sunt necesare doua sedinte, insa daca sensibilitatea este foarte crescuta in zona respectiva, se lucreaza foarte usor si se stabileste impreuna cu clienta etapele, deoarece sensibilitatea de la o persoana la alta este diferita.
 
Reguli de urmat intre sedinte?

Dupa interventie zona trebuie mentinuta hidratata cu un strat peramanent de crema speciala pentru mentinerea zonelor demopigmentate. Femeile folosesc si in cazul dermopigmentarii paramedicale, ca si in cazul tatuajelor cosmetice, tot felul de creme nestiind ca acestea produc mai mult rau culorii decat daca ar lasa zona libera. Insa experienta mea si feed back-ul primit de la clientele mele mi-au confirmat faptul ca in timp conteaza foarte mult  modalitatea in care mentii si intretii culoarea.

Acum exista creme speciale de mentinerea culorii  pe termen indelungat pe care le pot achizitona de la salonul meu imediat dupa procedura. Dupa procedura nu trebuie udata zona sapte zile, limfa trebuie indepartata  zilnic daca este in exces si trebuie aplicat un filtru de protectie peste mamelonul proaspat dat cu crema.

Interventia trebuie refacuta dupa un anumit interval?

Da. Dupa 45 de zile zona trebuie refacuta si definitivata. Iar dupa ale 45 de zile, clienta trebuie imediat trimisa la chirurgul estetician pentru a injecta acid hialuronic in zona mamelonului deoarece acesta trebuie scos in relief.

Care sunt costurile acestui tip de interventie?

Costul este de 400 de euro si presupune doua sedinte.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod