Vaccinul anti-HPV naste controverse in Marea Britanie

1300 de fete care au facut vaccinul impotriva cancerului de col uterin s-au confruntat cu reactii adverse, iar medicii britanici isi pun semne de intrebare cu privire la siguranta vaccinului.
Printre efectele adverse constatate de medici in urma administrarii vaccinului pe fete de 12 si 13 ani se numara cazuri de paralizie, epilepsie, probleme de vedere, dureri la extremitatile corpului (maini, picioare, nas, urechi), greata, stari de slabiciune, febra, ameteala sau amorteala.

Programul de vaccinare din Marea Britanie a inceput in septembrie anul trecut si peste 700.000 de fetite au fost vaccinate impotriva cancerului de col uterin. In lumina noilor evenimente s-a cerut intreruperea campaniei de vaccinare, insa Guvernul insista ca vaccinul Cervarix este absolut sigur, ca efectele adverse au aparut mai mult din cauza administrarii injectiei si ca nu exista nicio dovada ca vaccinul ar fi responsabil de efectele adverse grave, precum paralizia.


"Marea majoritate a reactiilor adverse raportate in urma administrarii vaccinului Cervarix sunt fie prezentate in prospectul medicamentului, fie cauzate de administrarea incorecta a injectiei. In privinta celorlalte probleme serioase raportate, nu exista nicio dovada care demonstreaza ca e vina vaccinului si pare a fi o simpla coincidenta. Balanta intre beneficiile si riscurile vaccinul Cervarix ramane in continuare inclinata in sens pozitiv", explica reprezentatii Agentiei de Reglementare a Medicamentelor si Asistentei Medicale (MHRA).

Asociatiile britanice care lupta impotriva cancerului recomanda in continuare mamelor sa-si vaccineze fetitele, sustinand ca riscurile vaccinului sunt minore si ca niciuna dintre reactiile grave raportate nu au fost cauzate de vaccin.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • isabela pe 10 Mar 2009, 09:13
    cervarix

    un asa articol care se contrazice, nu ne foloseste la nimic.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod