Scleroza multipla, diagnosticata de timpuriu la oftalmolog

Facebook Twitter Comenteaza
Scleroza multipla, diagnosticata de timpuriu la oftalmolog

Un test simplu efectuat la ochi ar putea descoperi scleroza multipla in faza sa incipienta, sustin cercetatorii americani de la Centrul Medical UT Southwestern din Dallas.

 

Tomografia retiniana sau tomografia in coerenta optica este o metoda moderna, neinvaziva, non-contact de investigatie a retinei. "Aceasta tehnica ofera posibilitatea de a detecta schimbarile structurale de la nivelul sistemului nervos central, ajutand la diagnosticarea sclerozei multiple si la identificarea unui tratament care previne deteriorarea celulelor nervoase", afirma dr.

Elliot Frohman, profesor de neurologie si oftalmologie, co-autor al studiului aparut luna aceasta in "Annals of Neurology" si citat de publicatia medicala ScienceDaily.

Astfel, cercetatorii privesc spre viitor cu optimism sperand ca oftalmologii vor putea sa utilizeze aceasta metoda de diagnostic pentru a evalua retina in cadrul unui examen oftalmologic de rutina. Deoarece retina este vizibila

Potrivit Societatii de Scleroza Multipla din Romania, un mare numar de persoane cu scleroza multipla (aproximativ 45%) nu sunt afectate puternic de boala si duc o viata normala, iar primii cinci ani de activitate a bolii dau o vedere de ansamblu asupra evolutiei ulterioare.
Scleroza multipla este una dintre cele mai comune boli ale sistemului nervos central (creierul si coloana vertebrala).

 

Printre metodele de tratament pentru scleroza multipla, interferon beta si glatiramer acetat au ca efect incetinirea procesului de invaliditate, precum si reducerea intensitatii si frecventei puseurilor. In prezent, cercetarile sunt axate pe dezvoltarea unui tratament care sa modifice cursul bolii. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod